Napi 45-50 ezer utast fogadnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ez nemcsak a nyári időszaknak, hanem a vizes világbajnokságnak is köszönhető.

Utasforgalmi rekordokat dönt a vizes világbajnokságra érkezők miatt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ismertebb nevén: Ferihegy. 

A repteret igazgató Budapest Airport Zrt. közleménye szerint a világbajnokságra érkező csapatok, sportolók, újságírók, sportvezetők, a Nemzetközi Úszószövetség elöljárói, a szurkolók folyamatosan érkeznek a fővárosba (a csapatok jó része már megérkezett és akklimatizálódik).

Utasforgalmi rekordok dőlnek Ferihegyen a vizes vébé miatt

Utasforgalmi rekordok dőlnek Ferihegyen a vizes vébé miatt

A reptér mindkét termináljában a vizes vébé, a FINA 2017 hostessei fogadják az érkezőket, a SkyCourt Konferencia Központban zajlik a versenyre érkező sportolók, újságírók, diplomaták és szakértők regisztrálása.  

Utasforgalmi rekordok dőlnek Ferihegyen a vizes vébé miatt

Utasforgalmi rekordok dőlnek Ferihegyen a vizes vébé miatt

A repülőtérről külön ingajáratban közlekedő autóbuszok juttatják el a résztvevőket a versenyek helyszínére vagy a kijelölt szállodákba. A sportvezetőket a FINA 2017 emblémájával felmatricázott Audi személygépkocsik viszik be a repülőtérről a szállodába.

Utasforgalmi rekordok dőlnek Ferihegyen a vizes vébé miatt

A budapesti vizes világbajnokság egybeesik a repülőtéren a nyári utazási szezon csúcsával, a Budapest Airport mindent megtesz a kiemelkedően fontos sportesemény zavartalan lebonyolítása érdekében.

Nem sokkal ezelőtt újabb ezer férőhelyes parkolót adtak át a 2B Terminál közelében, felújították a repülőtérre vezető bekötőutakat, új tájékoztató táblákat helyeztek el a jobb eligazodás érdekében, kiszélesítették az indulási szinten a közúti beléptető kapukat. A repülőtér forgalma az elmúlt hónapokban továbbra is kétszámjegyű mértékben növekedett, akkora az érdeklődés Budapest és Magyarország iránt – olvasható a közleményben.

Minden tőlünk telhetőt elkövetünk annak érdekében, hogy a nyári utazási csúcs ellenére a budapesti úszó VB résztvevői a lehető legjobb szolgáltatásokat kapják a Liszt Ferenc repülőtéren. A menetrendszerű gépekkel érkező sportolókat és szakvezetőket már a repülőtér betonján „FINA 2017” matricákkal díszített utasbuszok várják, a csomagkiadónál pedig már az úszó VB pólójába öltözött fiatalok segítenek nekik az eligazodásban

– mondta el Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója, majd hozzátette:

Napról napra dőlnek meg az utasforgalmi rekordok, sokszor napi 45-50 000 utas is megfordul a termináljainkon. A repülőtér összes kapacitását üzembe állítottuk, hogy a garantáljuk a kiemelkedő fontosságú sportesemény sikerét.

 Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelmi-, munkabiztonsági- és közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, már több mint egy évvel ezelőtt elindult a vizes világbajnokságra az előkészület a reptéren.

(Címlapi kép, fotók: Budapest Airport Zrt.)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ha ezek a képek a cikkel egy időben készültek, valahogy nem tűnik egyáltalán ,,nagy rekordnak,, )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
human
Hát húzzanak is bele a turisták. 170 milliárdot kell bekaszírozni és akkor még csak nullszaldós az egész. Kíváncsi leszek a végelszámolásra.
Yoda69
@human: Boritekolom elore: -160 milliard
karma1
@papa.49: Foleg a 4-es kep, ahol csak a busz arvalkodik...:o)))

Ne felejtsek el, hogy nem a turistak kivancsiak annyira a magyarokra, hanem a kulfoldon elo magyarok jonnek haza repulovel, csaladostul...Mert azert meg mindig a kulfoldre szakadt magyarok adjak haza a budzse egy nagy reszet,...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.