Műtét után, állítólag még altatásban szállított volna a mentő egy beteget szerdán a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról CT-re, ám a beteg még a folyosón meghalt – tudta meg több, egymástól független forrásból a Magyar Nemzet.

Délután egy német állampolgárt vitt volna a rohamkocsi a klinika körülbelül 80 méterrel messzebb található, Határőr úti épületébe CT-re, de a páciens nem ért oda, még a kórházban meghalt. Az út megtételéhez egyébként rendszeresen mentőt hív a kórház, ami egyes vélemények szerint azért is problémás, mert így hosszú időre lefoglalják a legmodernebb felszereltségű mentőautót és a mentőorvost is.

CT-vizsgálatra szállítás közben halt meg a külföldi beteg

A héten egy másik beteg is életét vesztette, akinél szintén felvetődött, hogy a halálának köze van ahhoz, hogy őt is szállítani kellett CT-vizsgálatra. A tizenkét éves kislányt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekszívklinikájáról vitték a Heim Pál Gyermekkórházba azért, mert előbbiben nincs CT-berendezés.

A SOTE közleményben reagált a történtekre:

A Magyar Nemzet 2017. július 14-i számában „CT-re szállítás közben halt meg a beteg” címmel megjelent cikk állításaival ellentétben nincs összefüggés az említett, többszörös infarktuson átesett, kómában lévő beteg halála és a tervezett CT-vizsgálat között. A cikkben hivatkozott CT a klinikához tartozó külön épületrészben, de 100 méteres távolságon belül van, ahová a súlyos állapotú betegeket az OMSZ és a Semmelweis Egyetem megállapodásának megfelelően minden alkalommal az OMSZ munkatársai szállítják a klinikán dolgozó kardiológus, vagy aneszteziológus szakorvos kíséretével. Az OMSZ munkatársai több száz lélegeztetett, akár sokkos állapotban lévő beteget szállítanak országszerte.

Cáfoljuk azt is, hogy aznap műtéti beavatkozáson esett volna át a beteg. Az állítással ellentétben vasárnap folyamatos újjáélesztés mellett katéteres koszorúér tágításon és keringés támogató eszköz beültetésen esett át. A beteg ellátása a nemzetközi ajánlások alapján, a legmagasabb szinten, folyamatos intenzív terápiás, kardiológus és szívsebész szakorvos bevonásával történt.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán egyébként a legsúlyosabb állapotú betegeknél, a legmagasabb progresszivitási szintű beavatkozások történnek, a klinikán mintegy 150 orvos dolgozik, és a legmodernebb diagnosztikai és műtéti eszközök állnak rendelkezésre, a többi között kizárólag itt végzik a hazai felnőtt szívtranszplantációkat és a klinika Európa legjobb szívcentrumainak egyike.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Eladott Ország: balog furer szerint nalunk a legjobb az egeszsegugyi ellatas egesz Europaban.
Es gondolom van olyan fideSSes barom aki ezt el is hiszi neki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
Pofázhat balog, beszélhet mellé a kórház igazgatója, a tény az, hogy ott (is) hullanak a betegek, mint ősszel a legyek!

A szőrnyű az, hogy mindez pénz kérdése!
Egy olyan országban, ahol a TAHO közpénz évi 100 milliárdjait a látványsportba ölik, ahol 130-150 milliárdot költenek egy egy hetes vizes VB-re (aminek árából 600(!) darab világszínvonalú CT készülék vásárolható!), ott az ilyen halálokrét a kormányzat a felelős!

Egy héten belül két ilyen haláleset került nyilvánosságra, köszönhetően az unokáját gyászoló nagymamának. Ő általa kirakatba került az intézmény, most még találgatni lehet, hetente hányan hallnak meg értelmetlenül csak ezen az osztályon!
szaboria1
@idppp: Igenis jártam a menyemmel a Kék Golyóba CT-n és aki ismerős ott az tudja nem félre beszélek. A személyzet ma már nem tartózkodik a CT működése közben a gépnél hanem külön helyiségben van addig. A személyzet ott 2 óránként cserélődik. Többet tudok a kórházakról mivel anyukám ápolónő volt.
1magyar
@F_Viktor: Igazad van, ha nem látná a nép, hogy a faszságokra mennyit pazarolnak talán még megértőbb lenne, de így nagy a kontraszt a 23 milliós szőnyeg és a CT hiánya között.
De ez csak egy példa.
F_Viktor
@1magyar: Igen, ez csak egyetlen példa a több százból.
Ebből is látszik, hogy mennyire élhető ország lehetne ha egy olyan kormány irányítana amely hű lenne esküjéhez.
kukac50
Üzenem Orbán miniszternek,hogy plakátok helyett vegyenek CT gépeket !
Plakátjaiknak semmi értelme!
Ha esetleg nem tudnak meglenni plakátolás nélkül akkor arról plakátoljon, hogy a közmunkások rokkantak kisnyugdíjasok minimálbéresek miből tudnak téli tüzelőt vásárolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.