A mai magyar pedagógusok átlag életkora 46,9 év. Azt jelenti ez, hogy döntő többségük még a szocialista tanárképzés „terméke”. Olyan értékrendben szocializálódott, amit óhatatlanul közvetít is diákjai felé, ami egészen más, mint amit a mai életkörülményeink, társadalmi berendezkedésünk követel, mint amit „európai értékrendnek” is nevezhetünk. Bennünket a 70-es, 80-as években példás alattvalóvá, és nem önállóan gondolkodó, a saját képességeit tudatosan fejlesztő, aktív és kezdeményező egyéniséggé próbáltak nevelni – többnyire sikerrel. Ez magyarázza, hogy nemzedékünk – és benne az elöregedett pedagógus-társadalom is - Orbán rendszerének legszilárdabb bázisa. Lehet, hogy a Pisa teszteken elhasalnak diákjaink, de a pedagógusok nevelő hatása megkérdőjelezhetetlen. Még ma is sikerül egész korosztályokat jól irányítható, vezethető és befolyásolható „birka-mentalításúvá” nevelni. A magyar iskolarendszer rendkívül hatékony, amire a mai magyar pedagógusok többségét képezték, azt...

Feltöltő: barczal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És most valaki olyan írta le, akiről nem mondhatja a honi ""oktatáspolitika"", hogy csak a pálya széléről kiabál be. Rózsika és társai Kft.--itt a lehetőség. Lehet, lehetne cáfolni. De félek, hogy csak a szokásos reakció lesz erre is: SOROS, GYURCSÁNY, LIBERALIZMUS, STB. Esetleg az EU, amelyik most a lengyelek dolgait is elkezdte alaposabban vizslatni.Nagyon sanszos, hogy mi következünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.