Néhány hét múlva bebörtönzés vár a jogi végzettségű, egyetemi oktató Császy Zsoltra, aki az 1990-es évek elején nem mellesleg a FIDESZ szóvivője és parlamenti szakértője is volt, mindez azt követően, hogy egy, Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök és kormányának más prominensei ellen indított, széles körben koncepciós pernek tartott eljárás szenvedő alanyává vált. Császy akkor vált a Sukoró-ügy egyik érintettjévé, amikor felmerült, hogy a Velencei tó partján egy külföldi befektető telkeket Közép-Európa egyik legnagyobb turisztikai beruházásaként hasznosítana. A visszás helyzet azon ingatlan-átadásra vonatkozó ajánlattal kapcsolatban alakult ki, amelynek keretében az állam bizonyos tóparti földekért cserébe közép-magyarországi földterületeket kapott volna vissza. Császy akkoriban az állami vagyonkezelő cég igazgatójaként részben a Magyar Állam vagyonáért felelt. Az államnak felajánlott csere-ingatlant később az ügyészség szakértői alacsonyabb értékűnek becsülték, így az ügyletre...

Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Egyfajta LÁTLELET az országról, az (i)gazságszolgáltatásról. Nem is nyaraló, hanem lakópark épült volna. Olyan mint a Váci úton a valamikori gyárak helyén. Egy jó autóval 30" lenne a fővárostól!
Zeta
Lehet, hogy ez csak piti emberek bosszúja az" árulásért"?
quadrocopter
Ha még lenne valakiben kétely az illiberális, hivatall által támogatott és elnézett jogsértésekről:

"Éppen az ügyész volt az, aki hagyta, hogy az ügy szempontjából kulcsfontosságú bizonyítéknak viszont egyszerűen nyoma vesszen. Mikor Császyt végül szabadlábra helyezték, a bíróság szerint a vádlott őrizetbevételének feltételei soha nem is álltak fent, illetve hogy elzárása teljes mértékben törvényellenes volt.

Amikor a védelem megpróbált hozzáférni az ügyhöz tartozó leglényegesebb iratokhoz, azt a választ kapták, hogy minden dokumentumot kiadnak nekik – de csak a vizsgálati szakasz lezárása után. Amikor mintegy negyvenezer oldalnyi, kaotikus és semmitmondó iratot végül kézhezvették, a védelem észrevett egy, a bírónak feltehetőleg rendelkezésre bocsátott iratra vonatkozó hivatkozást. Császy el is ment a bíróságra, hogy elkérje ezt a dokumentumot, rámutatva, hogy a nyilvántartás szerint azok bizony léteznek, azt mondták neki, hogy nem voltak ilyen dokumentumok, majd a történetet a hivatalnok úgy módosította, hogy valamilyen irat tényleg létezett, de vissza lett küldve az ügyészségre. Császy ekkor kérte, hogy megtekinthesse a továbbításról szóló iratjegyzéket, ami egyébként mindig is készül, ha az állami hatóság egy a tulajdonában lévő dokumentumot kiad vagy áthelyez. Császy azonban azt a tájékoztatást kapta, hogy nincs ilyen feljegyzés."

Bízzunk benne, hogy ezt lesz alkalmunk eljátszani az Orbán-gengszterrezsim csicskáival is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.