Az ellenzéki összefogás esélyeit latolgatták az Ökopolisz Nyári Akadémiáján. A felsőtárkányi rendezvény kerekasztal-beszélgetésén Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője vett részt. A két politikus egyetértett abban, hogy csak együtt sikerülhet a kormányváltás, de az elhamarkodott megegyezések biztos bukáshoz vezetnek.

Csodavárással és hatalmi játékokkal nem lehet kormányt váltani – mondta Harangozó Tamás a felsőtárkányi Ökopolisz Nyári Akadémiájának kerekasztal-beszélgetésén. Az MSZP országgyűlési képviselője ugyanakkor arra figyelmeztet, nem szabad csak az ellenzéki pártok szavazóinak száma alapján bízni egy nem átgondolt összefogásban.

„Olyan szövetséget kell összetennünk, amelyik értékalapon, hitelesen képes megszólítani az ország többségét, de amelyik, ha megnyeri a választást, akkor én magam is meg Önök is elhiszik róluk, és pontosan tudják, hogy másnap reggel el tudják kezdeni kormányozni ezt az országot”

– mondta Harangozó.

Az LMP társelnöke szerint az ellenzéki pártok közös felelőssége a kormányváltás. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az egymásra mutogatás helyett arról beszélnek, milyen Magyarországot tudnak kínálni 2018 után.

„Ha az ellenzék a következő hónapokban is folyamatosan arról beszél, hogy ki kivel és hogyan fog összeállni és nem fog összeállni, akkor egészen biztos, hogy nem lesz kormányváltás. Kormányváltás akkor lesz, ha az ellenzéki pártok arról beszélnek, hogy milyen garanciákat tudnak arra adni, hogy 2018 után egészen új irányba vezessük ezt az országot, megújítsuk ezt az országot, megújítsuk Magyarországot” – mondta Hadházy Ákos.

Abban mindkét ellenzéki párt képviselője egyetértett, hogy szükség van a megegyezésre, de ennek konkrétumairól nem esett szó a beszélgetésen. – írja a hirtv.hu.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@Béla333: Nálunk a német típusú parlamentáris demokrácia volt 2010-ig, ami azokat a pártokat jutalmazta, akik koalícióképesek. Ez hiányzik a magyar rendszerből: az együttműködésre való hajlam. Enélkül marad a centrális erőtér.

Az MSZP 25%os párt volt amíg Gyurcsány ki nem lépett. Aztán hirtelen 15%-os lett. És Gyurcsány ma is politikai tényező.

Neked vannak jó gondolataid, de úgy tűnik végtelen naiv vagy. Én még rossz programot egyik párttól se hallottam soha. A gondok a megvalósításnál kezdődtek. Te még elhiszed, amit egy vályúhoz törtető banda állít, én meg nem. Nyilván az álomvilág szebb mint a valóság...
Amúgy azt is elhiszed, hogy Orbán valaha kiadja a hatalmat a kezéből demokratikus úton? A Mikulásban is hiszel? Az utolsó választás, aminek tétje volt, 2010-ben lezajlott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@Perwool: Szavazni !
Senkire mind éhenkórász,üres zsebű csibész.
És ha hatalomra kerül itt bárki mind a saját zseb megtömése és a potentátlak ki stafírungozása fog lenni.
Ezért nem szavazok senkire.
27 és meg mutatta ,hogy a politika az lopás,rablás és minden érték tönkre tétele.
Nessy
@magyarbakancs: Akkor viszont silentium a rendelőben, a piacon, a patikában. Nem nyafogni a várólistán, csendben várni, vagy elpatkolni. Nem nyafogni, ha a gyereket/ unokát közmunkásnak képezik, ha nincs sok milliód a taníttatásukra.
magyarbakancs
@Nessy: Én nem nyafogok, sírok.
Alapvetően tele van minden politikai bandával a cipőcském, de nagyon.
Ez az ország soha nem tud, ki mászni a posványból mivel nem tud teljesíteni ezért a vezetőink, úri rétegeink mindig a közösből fog lopni. Ez teszi, mert soha, senki számon nem kérte az uralkodó osztályon, politikai párton,és embereken.
Amikkor számon kért valamit az meg akasztással, bebörtönözéssel járt.
Aztán ezekből lettek a ma emlékezésre méltó, nem méltó történelmi események, személyek.
Ez mindig így volt, és így lesz.
Mirabilis
@Béla333: A republik intézet? Hát akkor nézd meg jól a felmérésüket:
http://republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/170...
DK 5, lmp 3 %.
Béla333
@Mirabilis: 20.57
Mintha nem is ugyanabban az országban lennénk! De azt hangsúlyoztam neked, hogy felesleges most közvélemény kutatási adatokkal, százalékokkal dobálózni. De ha már egy februári adatot előhoztál, akkor lássunk egy kicsit frissebbet:

2017 június:
"A pártválasztók között a Fidesz tábora 49 százalékos, az MSZP 17, a Jobbik szintén 17, az LMP 5, a DK 4, a Momentum 3, az Együtt 2, a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt 1 százalékon áll."
http://kozvelemenykutatok.hu/2017-juniusi-kut...
Mirabilis
@Béla333: Ez csak azt mutatja, hogy borotva élen táncolnak, minden hónapban más és más az eredmény. Attól függ, kiket kérdeznek meg. Na erre külön kíváncsi lennék, hogy kiket, mert engem pl. még egyszer sem. (nem csak a republik, senki).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél