Hiába bármilyen propaganda, hiszen még a Fidesz-szavazók tömegei is az egészségügy helyzetét tartják az ország legnagyobb problémájának! Ha valamibe az egészségügy lezüllesztésébe bele is bukhat a kormány

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@Eriksson: 2010 óta a Fidesz van hatalmon!
2002-2010 között hallgattuk, hogy "minden csak akarat kérdése" meg " a Fidesz mindenre tudja a megoldást" ..
Hát most lehetne bizonyítani, az akkor oly nagy pofával harsogott szakértelmet!

"Bátran jelentjük ki, hogy van pénz, csak nem oda teszik, nem oda juttatják, ahova kellene" - fogalmazott a Fidesz elnöke, aki hozzátette: ha összeadnánk, hogy propagandára, hirdetésre, tanulmányokra, új autókra, telefonokra, bútorokra mennyi pénz ment el, akkor valahol a 120 milliárd forint körül lenne az összeg."
/Orbán Viktor 2008/

Viszont, ha csak a közmédiára költött 450 milliárdot, a stadionokra elvert 180 milliárd, Simicskával, Garancsival, Andy Vajnával is óvatos becsléssel eltüntetett 500 milliárdot...ez a 3 tétel kb 1000! milliárd..+ a MNB esztelen vásárlásai. Mit lehetett volna kezdeni ezzel, ha ez jó része az eü-be folyik?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Íme: jobban teljesít! (Lóf*szt mama.
Az EU-ban 263 régió van, Magyarországon belül 7.
A legfontosabb Magyarországra vonatkozó tanulságok:
Egyetlen magyarországi régió sem éri el az EU-s átlagot, bár Közép-Magyarország (Budapest és környéke) elég közel van hozzá.
2013 óta mind a 7 magyar régió rontott a helyezésén, és Észak-Magyarország különösen sokat rontott, és így rákerült a lecsúszó régiók listájára is, az egykori kommunista országok régiói közül egyetlenként.
Az egészségügyi helyzetet értékelő pontokban az összes magyar régió a legutolsók között van, Észak-Magyarország konkrétan az utolsó előtti egész Európában.
Nagyon rossz pontokat kapott Magyarország az alapfokú oktatására és az állami intézmények hatékonyságára is.
A 263 régióból ezeket a helyezéseket érték el (zárójelben a 2013-as helyezés):
Közép-Dunántúl: 205. (192)
Nyugat-Dunántúl: 207. (189)
Dél-Alföld: 224. (220)
Dél-Dunántúl: 227. (219)
Észak-Magyarország 231. (218)
Észak-Alföld: 232. (231)
Két utóbbi régió versenyképessége az összeurópai lista alapján a romániai Dél-Muntenia régióval (Ploiesti és környéke) vagy a bulgáriai Dél-Kelet régióval (Burgasz és környéke) van egy szinten.
A fidesz bandának nincs bőr a pofáján. Legjobb eszköz az elzavaráshoz, a "furkósbot", népharag.
Eriksson
Az egészségügy mindig is elmaradott ágazat volt, mert oda az Isten pénze sem elég. Pláne úgy, hogy az SzDSz rengeteg milliárdot vont ki az ágazatból, befektetés helyett.
Clavigo
Nem értem a fitymasz-kondát...".A kórházakban XXI-ik századi körülmények uralkodnak"..--röffentette Orbán elvtárs. ".A magyar egészségügy világszínvonalú "..---.böfögte Balog páter mindenki arcába...Gond egy szál sem ,,,oszt jó napot.
lusta
@Eladott Ország: Ha a 2010-es eredményeket venné, ahol volt olyan román régió, amely fényévekre volt a mi legszegényebb észak-magyarországi régiónktól.
Perwool
@Eriksson: 2010 óta a Fidesz van hatalmon!
2002-2010 között hallgattuk, hogy "minden csak akarat kérdése" meg " a Fidesz mindenre tudja a megoldást" ..
Hát most lehetne bizonyítani, az akkor oly nagy pofával harsogott szakértelmet!

"Bátran jelentjük ki, hogy van pénz, csak nem oda teszik, nem oda juttatják, ahova kellene" - fogalmazott a Fidesz elnöke, aki hozzátette: ha összeadnánk, hogy propagandára, hirdetésre, tanulmányokra, új autókra, telefonokra, bútorokra mennyi pénz ment el, akkor valahol a 120 milliárd forint körül lenne az összeg."
/Orbán Viktor 2008/

Viszont, ha csak a közmédiára költött 450 milliárdot, a stadionokra elvert 180 milliárd, Simicskával, Garancsival, Andy Vajnával is óvatos becsléssel eltüntetett 500 milliárdot...ez a 3 tétel kb 1000! milliárd..+ a MNB esztelen vásárlásai. Mit lehetett volna kezdeni ezzel, ha ez jó része az eü-be folyik?
kokopelli
@Clavigo: Az utóbbi évben kétszer voltam látogató egy-egy pesti kórházban!
Láttam már odaát,nyugatabbra Hegyeshalomtól,jobb "Állatkórhá-
zat! Sajnos a legközelebbi két rokonomat vesztettem el,olyan kör-
nyezetben,amit még a legádázabb ellenségeimnek sem kívánok.
Világszintű? (al)Világszintű! :=( :=( :=(
..azokban a kórházakban rohadnának meg azok akiktől a XXI.szá-
zadi összehasonlítás származik!!,...vagy Graz-ban!
Perwool
@Clavigo: Ez a baj, ha valaki segg hülyékkel veszi körül magát. Annyit se bírnak megjegyezni, hogy ugyanazt kell hazudni, amit Orbán. De némelyik még a szobáit se képes megszámolni, mit várhatunk tőlük?
Pálinkás Pál
@Eriksson: Te hazug kutya...az eddigi kormányok összesen századrészét nem lopták el annak ,mint a csúti disznó és a bandája!!
Eladott Ország
@lusta: A románok éltek a lehetőséggel és felzárkóztak, míg nálunk a szarházi vezetők ellopták az EU támogatást. tldr.444.hu/2016/06/08/naponta-2-milliard-forint-joett-magyarorszagra-az-elmult-12-evben-hol-van
Legalább tízezermilliárd forint érkezett az EU-tól Magyarországra az elmúlt 12 évben. Ez naponta 2,2 milliárd forint. Csodát várt ettől a pénztől az ország.
De nincs sok látszatja ennek a rengeteg pénznek a magyar gazdaságban.
Ahogy néhány hónapra leálltak a kifizetések, a magyar növekedés is megbicsaklott, egyszerű lélegeztetőgépe lett az uniós apanázs a magyar gazdaságnak.
Arra viszont jó volt a rengeteg pénz, hogy a politika új tőkés elitet hozzon létre maga körül.
A támogatások jelentős részét feléltük. A végső mérleg valamivel több csak a nullánál. Történelmi lehetőség maradt ki.
Nessy
Nem valószínű. Egyrészt a levélszavazókat toronymagasan nem érinti, nem érdekli. Másrészt az illiberális ( bigott, szűk látókörű) fidesz szavazó csak a rendelőben, meg a kórházban morog, de nem lép fel ellene nyíltan.
Eriksson
@Pálinkás Pál: Kár, hogy a szemüveged nem bifokális.
Eriksson
@Perwool: Azért olyan kíváncsi lennék, hogy lehet magánban több ezer milliárdot elkölteni. Mert az, hogy ennek-annak van ez-e meg az-a, messze nem meríti ki ezen összegek keretét.
SystemError
Lezüllesztik majd a hős nemzeti oligarcha felújítja az egészet 2000 milliárdért:) Ha most cs részeibe kéne, akkor pl kéne venni mondjuk 1 CT gépet, aminek köztudott az ára és úgy nem lehet lopni és nem köszöni meg senki mert alap! Ha viszont szándékosan kivéreztetik, akkor majd lehet játszani a megmentőt. Be lehet dobni a Mészárost, mint "ezért hizlalt nemzeti oligarchát", aki majd bukóért elvállalja önfeláldozóan istenért és Orbán Viktor felkérésére...:) Ha egyszerre újítják fel úgy már nem lehet utánaszámolni, aztán lesz egy egészségügyi vízes vb belőle. Én nem vagyok benne biztos, hogy jó lenne, ha ezek bármit akarnának itt alkotni..
quadrocopter
Balog Pösze Patkány szerint mindez csak rosszindulatú kitaláció! Különösen a mellékelt fotók és a betegek személyesen átélt túlélő kalandjai!
SystemError
@quadrocopter: Lehet ráférne Balog "úrra" egy traumatológia v. belgyógyászat... Remélem hzozzá segítik az Emberek ehhez az élményhez mihamarabb..
quadrocopter
@SystemError: Csak aza gond, higy ezeket a parazita teztveket az Állami Egészségügyi Központban renoválják és nem egy átlagkórházban!
SystemError
@quadrocopter: Bár csak egy pszichiátrián kezelnék már. Legalább lenne értelme egyszer az életben valaminek, amit közpénzből kell fizetnünk:) Amúgy viccen kívül, aki megfigyelte Viktor testbeszédét mostanában, nagy a baj! Ennyi pótcselekvése egy többszörösen tudathasadásosnak sincs!
Peller Anikó
@Eriksson: ejnye erikfia, ki mondta neked, hogy az el van költve?

El van lopva, ha érted a különbséget.
human
Nem tudom miért is gondolná bárki, hogy pont az egészségügy miatt buknának. Majd mentik a helyzetet az utolsó pillanatban valami látványintézkedéssel.
verőce21
A lipsi ellenzék szerint ma már minden újsághír főcímként hozott probléma kormányt buktathat...
Yoda69
Dehogy bukik.
"Nalunk a legjobb az egeszsegugy helyzete egesz Europaban." Lazar
Eladott Ország
@Yoda69: A színpadon Balog Zoltán miniszter, aki szerint nem az egészségügy szar, csak az arról szóló hírek hamisak.Világszínvonalú, figyelemre méltó, csodás, bámulatos! Nem is olyan régen Kövér László, majd Semjén Zsolt dicsérte a magyar egészségügyet, és nem is kellett sokat várni magára a főszereplőre, Ónodi-Szűcs Zoltánra, az egészségügyért felelős államtitkára, aki ma Debrecenben nyomta a showdert, hogy milyen szép és remek minden a magyar egészségügyi rendszerben. Mindenki annyit ér, amilyen orvosi ellátást kap.
Szerencsére ma már egyre több magánklinika van, ahol várakozási idő nélkül, szinte azonnal megcsinálják az ultrahangot, utána a műtétet, sőt, ami még fontosabb, még vécépapír is van!
Legyen minden falunak saját magánklinikája!
Perwool
@Eriksson: 21:05
A közpénz jó felét Orbán és bandája simán ellopja... ebből lesznek a svájci
milliárdos bankbetétek, a Habsburg kastélyok, a rózsadombi, a Széchenyi hegyi szuper villák, a földek, erdők, szőlők a kuláknénak, a lovardák, magánstadionok, a sertéshizlaldák, a balatoni, lillafüredi és egyéb szállodák sora, az Adriai szigetek és luxusjachtok... Orbán oligarcha, a Mészáros banda, a csipás Andy Vajna, a film és kaszinó cár, a Garancsik, a gyagyás Tónik, a Holo-janik veszettül gazdagodnak, a pór nép meg tömött villamoson vagy klíma nélküli metrón megy minden reggel gürizni, fillérekért... és a kerti törpe Quasimodo röhög a markába!!!
Yoda69
@Eladott Ország: Sajnos ez a jovo. Megjegyzem, ha anno orbanek nem torpedozzak meg a 300 forintos vizit dijat, akkor is ez lenne, csak talan lasabban kovetkezne be. De teny ami teny a TB rendszer ugy doglott ahogy van, es orbaneknak eszuk agaban sincs megreformalni, inkabb ossze vissza hazudoznak.
Nessy
Ha bele gondolok, valamikor Ónodi Szűcs Zoltán is letette a Hyppokratesi esküt! Azért egy mondatot ma is komolyan vehetne! Nil nocere! (Ne árts!) Ezekkel a mellébeszélésekkel, tudatos valótlanságokkal többet árt, mintha meg sem szólalna, és nem csinálna még annyit sem, mint most.
Peller Anikó
@Eladott Ország: 07:09, Igazat mond mint mindig.

Kérdés csak az, hogy számára hol van a vagyonosodás fogalom határa, még nyilván azt nem érte el. Bizonyára Dárius vagy Krőzus lebeg a szeme előtt.

Mi az a kis néhány ezer milliárdos vagyonka? Szinte semmi.
papa.49
@Eladott Ország: Azt meg tudjuk IGAZMONDÓ SEM !!!
Eladott Ország
@papa.49: @Peller Anikó: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/02/orban-1-1024x681.jpeg
Ez az ország hét évvel ezelőtt arról álmodott, hogy a kétharmados bizalommal, ami az öletekbe hullt, rendbe tesztek valamit. Ehelyett legyilkoltatok mindent. Ott, ahol három ember dönt 8 millió helyett, ahol egy ekkora felhatalmazást az ország szétrablására használnak, ott nincsenek álmok. Ahol a süket, vak és gyáva rezsim katonái egy téveszméibe belebolondult, csillapíthatatlan étvágyú, gyerekkori traumáit kiheverni nem tudó, eszelős személyiségzavar szolgálatában állnak, ott nincsenek legyilkolható álmok. Ahol az ország egy része az életbenmaradásért küzd, ahol egyre többek számára naponta háromszor étkezni luxus, ahol a nyomor maga alá gyűri az emberi méltóságot, ahonnan százezezerszámra menekül, akinek még van ereje hozzá, ahol az érvényesülés útja a lojális seggnyalás, a tudást meg naponta kiröhögik, ott nincsenek álmok. Ott csak egy beteg, sérült ember lázálmai vannak, aki a saját démonaival viaskodik, a körülötte lévők meg azzal vannak elfoglalva, hogy időről időre megveregessék a vállát: győztél, főnök, jó vagy, főnök, már megint megmentetted az országot.
Perwool
@verőce21: A liberálisok féktelen köpködése során megvan, hogy Kossuth, Széchenyi és a magyar történelem számtalan nagyja is liberális volt?
Az megvan, hogy Orbán vajdád 8 éven át volt a Liberális Internacionálé alelnöke?
Van némi elképzelésed arról, hogy miképp élnek a liberális demokráciákban és miképp azoknál, akikkel újabban Orbán haverkodik?
verőce21
@Perwool: A Kossuth és Széchenyi-féle liberalizmus még másról szólt. A szólásszabadságról, függetlenségről, jobbágyfelszabadításról, stb. Az még a Rákóczi-féle Libertate folyománya volt.
Ma már túl sok van a liberalizmusból, amely idiotizmusba hajlik át. Főleg egymás lejáratása, rossz hírnév keltése, üzleti lejáratása, ellehetetlenítése, stb. van a fő céljai között. Ez a túlzott szólásszabadság.
Ami nem fordul elő - csak elvétve -, az általad emlegetett "liberális demokráciákban". Mert azokban már megtanulták az emberek évszázadok alatt, hogy a szólásszabadságnak is korlátai vannak.
cikicakk55
@SystemError: Ne félj,Balog Úr nem közkórházba megy,ha beteg lenne.Számukra van elit kórház,ahol van elég orvos,nővér és az épület sem dűl a fejükre.
cikicakk55
@SystemError: Számukra a pszichiátria is olyan mint egy 5 csillagos szálloda.Már mint az eliteké.
cikicakk55
@Eladott Ország: Nála a vagyonos a középosztályt jelenti,ami annyit tesz,hogy nem volt soha 50.000ft megtakarított pénze( csak több) nem volt soha semmi drága a nevén( csak a családén) nincs több bankbetétje,csak az az egy amit be is vallott( a többi Svájcban, A kajmán szigeteken, Dubaiban, Cipruson), és egyéb olyan országban leledzik,ahol tűrik a lopást.Ő soha nem a vagyonosok közé sorolja magát,hanem 2010 előtt a milliomosok köz, 210 óta már a milliárdosok közé.
nezelodo
@durbincs: Igazad van, mert a kék plakátokkal, és fidesz szócsővé züllesztett közszolgálati csatornákkal és Nemzethy Consultációval hülyített lakosság azt is megszavazza, és világsikernek látja, ha az egészségügyi ellátás a proszektúra hideg betonpadlóján valósul meg. A mai pártpropaganda sokkal alaposabb és gyalázatosabb, mint a Rákosi érában volt.
dr. prédikátor
Lqassan oda jutunk hogy aki kórházba megy az vigyen magával egy koporsót is!!!
cikicakk55
Sajnos az utóbbi egy évben gyakran jártam kórházban.betegként és hozzátartozóként is.Hozzátartozóként a szegedi Új klinika Neurológiai osztályán. Maga a klinika jó állapotban van,szép és tiszta (első ránézésre) átlag 4-5 ágyas kórtermek. orvos viszont alig van,beteg viszont annál több.Műtét után ha a beteg kitudja mondani a nevét,már küldik is haza,mert kell a hely.A nővéreknek meg mindegy ki fekszik az ágyban,hisz nagyon kevesen vannak,viszont kisportolt lábakkal rendelkeznek. Férjem agyműtétjének a napján cirka 8 órát töltöttem el a klinikán.Figyeltem a nővérek munkáját,hisz 33 évig én is azt csináltam. Nem volt elég lepedő,ágynemű. Nem találtak ragasztót,hogy a beteg fején a sebet bekössék. (ez egy agyműtéteket végző részleg) nem volt infúziós szerelék,egy másik osztályra trappolt a nővér érte. Egy beteg erősen hányt és nem találtak szabad orvost,aki ránézett volna a betegre,mivel csak úgy ilyen esetben nem adhat a nővér bár mit be. Tehát hiába szép egy kórház és nem kell félni,hogy a fejére szakad a felettük lévő emelet, az eszköztáruk és a személyzet létszáma gyatra. Van egy ismerősöm,akinek a férje már 28 éve Ausztriában dolgozik.Nem egy nagy városban.Olyasmi,mint itt nálunk például Hódmezővásárhely. sajnos rákos és ott végzik a kemoterápiáját. Csinált fényképeket a kórházról,ahol fekszik.Ha nem tudtam volna,hogy egy kórházról készült képet nézek,azt hittem volna,hogy egy 4 csillagos szálloda. csodálatos Aula,akváriumokkal,mesterséges szökőkúttal és persze tisztaság. Az osztályon ahol 30 ágy van,ott is mindig tele nappali műszakban 17 ápolónő és sok orvos,azt nem tudta megszámolni. Délutáni műszakban szintén 17 nővér (férfiak is,nem is egy) éjjel,mikor alig van munka,akkor is 8 nővér van és ezek közül is 3 férfi. A fürdőszoba padlójáról enni lehetne.A tisztaság és az illat mint egy tengerparton.A takarító személyzet minden műszakban 2x takarít fel minden helyiséget. Ez nem egy magánklinika,ez egy közkorház. Nálunk rengetegbe kerülne egy ilyen kórház felépítése,vagy...
cikicakk55
Folytatom,mert több volt a karakter. vagy a régiek felújítása. Egész biztos vagyok benne,hogy a 2010 óta lenyúlt közpénzből( stadionok, kisvasút, a rengeteg mutyi, a magánrepülők, a magánhelikopterek, a rokon( om) baráto( om) kormány létszámának drasztikus emelkedése ami lassan eléri a 2 milliót,rengetegpénzt elvitt.Ha azt most mind vissza adnák,vagy vissza lehetne venni tőlük,akkor minden magyar kórházat rendbe lehetne hozni.Műszerekkel,eszközökkel feltölteni. A kivándorolt személyzetet haza csalogatni,persze nem beígért fizetéssel,hanem szerződésben leírt biztos fizetéssel.ha ez nem sikerülne,akkor legalább a most csomagolókat próbálnák itthon tartani.A fiam jövőre diplomázik.Sürgősségi ápoló szeretne lenni. Az eltelt 3 év alatt nagyon sok kórházban,klinikán megfordult.Azt mondta,hogy ha itthon maradna( nem Hódmezővásárhelyen,hanem az országban) a jelen körülmények közt nagyon nehéz lenne jó ápolónak lennie: 1 a fizetéséből nem lesz képes a családalapításra.2: úgy nehéz a beteghez türelmesnek lenni,hogy nincs elég eszköz,gyógyszer,nincs csere lehetőség ha valami bepiszkolódik. 3 8 órát lehúzni úgy,hogy 4 ember helyett dolgozik,még egy férfinek is sok. Arról nem is beszélve,hogy ott már az orvosok munkájának nagy részét is az ápolók végzik,mivel kevés az orvos.
Perwool
@verőce21: Egyszer majd olvass utána, hogy mit jelent a liberalizmus szó! (A net-en megvan)
Ha elolvastad, légy szíves idézd majd belőle a " amely idiotizmusba hajlik át. Főleg egymás lejáratása, rossz hírnév keltése, üzleti lejáratása, ellehetetlenítése, stb. van a fő céljai között" utaló részeket!
Gondolom sokan szeretnénk újat tanulni...

Irigylésre méltóan egyszerű a ti világotok...amiről "lipsi"(gondolom ez a liberális rövidítése, bár akkor az "libsi" lenne, na de mindegy-:))) ellenzéki hírforrás számol be, nem létezik vagy hazugság...
a struccok tanulhatnának tőletek..
SystemError
@verőce21: 04:45 Azért az egészségügyet nem sorolnám a "ma már minden újsághír" kategóriába. Gondolom szerinted minden rendben van vagy minden a mostani 8 év előtti 8 év hibája. Pontoson olyan sztereotip vagy, mint a mtv "minden újsághíre".
A suttyó és megosztó lipsizésedről meg annyit, hogy akkor minden jobboldali is lipsi, aki úgy gondolja, hogy vannak bajok az egészségügyben?
Eriksson
@Peller Anikó: Rendben, ellopva. De hova lett dugva? Nem kell-e igazolni nagyobb pénzbetét esetén, hogy nem pénzmosásból származik-e?
SystemError
@Perwool: 15:47 Nem kell valakinek ezen elveket vallania, de már nekem is elegem van abból, hogy mert a Királyunknak az szolgálja az érdekeit, hogy bizonyos értékeket kriminalizál, akkor azt lehet. Nem szabad, hagyni, hogy a karaktergyilkolások legitim fogalmak szintjére süllyedjen. Főleg nem a szabad, szabadság szavak esetén, amit lehet rendszer szinten és fogalmak szintjén, részben vagy teljes értékkel is kezelni, Én bunkó, tahónak gondolom az ilyen megosztó, gondolkodásra káros embereket. Kicsit el kéne ezen gondolkodni kedves @verőce21: , hogy te sem vagy minden konzervatív gondolatodért lenácizva vagy hasonlók. Én személyes jelzőket használtam rólad, melyek téged minősítelek, ha most ezzel jönnél...
Eriksson
@Perwool: És még azt mondják, hogy az ország szegény... Már hogy lenne az, ha csak úgy ukk-mukk-fukk el lehet ennyit tüntetni a népek szeme elől?
Perwool
@SystemError: Tőlem, lehet konzervatív vagy liberális kormány is, egy normális országban megvan mindkettőnek az előnye és hátránya is, de a demokratikus alapelveket és az emberi jogok tiszteletben tartását egyik se adja fel!
Ez, bárhol máshol Európában működik is!
Perwool
@Eriksson: Abban az országban ahol a regnáló miniszterelnök falusi budijának sarkaiba milliárdos közpénzből futballstadiont és futball akadémiát lehet építeni az az ország elveszett, ott genetikusan alattvalók élnek, ott a csókos, tolvaj maffiózó állami vezető haverok bármit megtehetnek. Megbocsájthatatlan, hogy az egyre szegényedő társadalom vezetéséért felelős politikusok, egyre gazdagabbak legyenek, a pofánkba röhögnek és tovább próbálják hülyíteni a népet!
Eriksson
@Perwool: Ó, hát az a stadion Orbán telkére épült, azért van olyan közel a tanyájához. De ez nincs ellopva, ott van, bárki láthatja. :))) Nem mellékesen az Uefa és a Fifa előírásának is megfelel.
Eladott Ország
@dr. prédikátor: De WC papírt és pelenkát ( ki van porciózva a darabszám ) az feltétlenül vigyen magával a beteg.
elnyomott
Semmi és senki nem fog kormányt buktatni.
Akik tehetnék, azok külföldre pattannak, akik meg maradnak vagy közönyösek, vagy gyávák, vagy megvehetők kilóra.
A sült galamb nem röpköd errefelé.
verőce21
@SystemError: (16:23) Sehol nem írtam, hogy az eü. állapota a megelőző nyolc év hibája. Te feltételezed ezt csak: "Gondolom szerinted minden rendben van vagy minden a mostani 8 év előtti 8 év hibája"

Sőt arról írtam korábban részletesen, hogy min. az elmúlt 30 év hibája, amit nem lehet rövid időn belül helyrehozni, mert időközben volt egy ún. "rendszerváltás" is, amiben felszaporodott az eü. rendszerbe nem fizetők létszáma, de intenzíven használják azt. Az okok sokkal mélyebben gyökereznek...
Peller Anikó
@Eriksson: Azt csak neked kell. Mint ahogy minden más törvényféleségeket is neked kell betartanod és nem annak aki hozza őket. Ők röhögnek rajtad, rogán a tévében bele a pofánkba: a törvényeket be kell tartani (nektek). Közben vigyorog.

Hogy hol a pénz? Eleinte az Usában volt, de ott már forrósodott a talaj, a svájc sem jó már mert újabban kiadják az adatokat (egy következő, esetlegesen elszámoltató kormánynak, nyilván nem most) ezért ahogy @ciki is írta dubaj kajmán orosz, azerbajdzsánba törökbe. Muszáj barátkozni a keleti testvéreinkkel. Ezért kell.
verőce21
@cikicakk55: A dolog úgy áll, hogy a mai egészségügy állapota a múlt század 70-es, 80-as évek talapzatán áll! Ahhoz, hogy a megújulás- felzárkózás érezhető legyen, új épületek, kórházak építése kellene.
Persze nem annyi mint most van, mert ez túlzás és fenntarthatatlan ilyen kis ország számára. A mai műszerezettség és egynapos sebészeti eljárások teljesen eltérő infrastruktúrát igényelnek.
Jelenleg Mo.-on 20-22 kórház van, amely megfelel a mai kor követelményeinek.
(De még ezekben teljesül maradéktalanul az esélyegyenlőségi kritérium. Nem politikai értelemben értem!)
SystemError
@verőce21: Én sem írtam, hogy ezt te mondtad..Úgy kezdtem a mondatod, "Gondolom szerinted minden..." Tehát csúnya előítélet volt. Elnézést! Viszont a lipsizésednél jóval értelmesebbnek tűnsz. Elég régóta vagy ennek a heterogén közösségnek a tagja. Más sem náciz le téged, ha konzervatív a véleményed valamiről. Szerintem vannak a kulturált együttélésnék minőségibb változatai is. Ez természetesen rám is igaz, de nehéz lesz, ha úgy indítanak mondatokat, hogy lipsik így meg úgy..
cikicakk55
@verőce21: A mai Magyarországon az általad említett 20-22 kórház nagyon messze van a mai kor megfelelőjének. Vag az épület romos,vagy a kórház nem megközelíthető biztonságosan,vagy nincs elég orvos,ápoló,műtő,a műtétekhez mwgfelelő eszközök, diagnosztikai berendezések/ CT, MRI, Ultrahang gépek, röntgen azakemberek és modern, nem múltszázadi röntgen gépek./saját tapasztalat: nyílt állkapocs törésem nem mutatta ki/ A sürgősségi osztályon 2orvos, 3 nővér. A takarító személyzetet már nem is említem,mert az egész kórház komplexumra van 6 takarító nő. Nem hinném,hogy ez a koenak megfelelő.
cikicakk55
Verőce21: Bocsánat a rengeteg hibáért,de még mindig csak ismerkedem az érintős billentyűzettel
Van mikor egy betű megérintésével 4 betű is megjelenik
Az ékezetek meg külön egy + idegbaj. Bocsánat.
cikicakk55
@verőce21: Lehet,hog te a fizetős magán kórházakra gonsoltál. Azokról én csak hallottam,a közelükhöz sincs lehetőségem eljutni.
verőce21
@cikicakk55: Nem általad is "megközelíthetetlen" kórházakról írtam én, mert a nyolc vidéki regionális eü. centrum mindenképpen a 20-22 közé tartozik, aztán a vidéki orvostudományi egyetemi klinikák, de van még néhány megyei kórház is ezek között.
Budapesten a Honvédkórházon kívül nem is nagyon tudok több valóban korszerű intézményt, jók vannak. Úgy látszik Te rossz helyre jársz. :)
SystemError
@Perwool: 15:47 Szándékosan használja a lipsi-t. Mivel nála a ez a zsidózással is összefügg: Összevontabb fogalmakban könnyebben gondolkodnak az egyszerű emberek, ezen ne csodálkozz, de naiv se legyél, hogy elírás ez ennyiszer...:)
Perwool
@SystemError: Tudom, de miért érez kényszert, hogy szinte minden mondatában szerepel.
Pedig Orbán új elve az "illiberális" szarság nem más mint.
Illiberális demokráciának azt nevezik, amikor a regnáló állampárt telibe xarja az állampolgárait, miközben kilopja a szemüket.
Ennyi.Orbán megmondta, hogy ezt akarja, sikerült is neki.

Amúgy vele együtt még pár zseni keveri a liberális pártokat a liberális demokrácia fogalmával. Nyugaton szinte mindenhol ez van, függetlenül a kormányzó párt színétől
SystemError
@Perwool: Halkan jegyzem meg, hogy itthon még a liberális pártokat sem nevezném liberálisnak a rendszerváltás óta, ahogyan a fidesz sem keresztény-demokrata, konzervatív vagy polgári párt. Ez az mszp-re is igaz. Mármint viselkedést nézve

A demokrácia jellege csak "szabad" lehet természetesen alkotmányos keretek között. Én eleve nem értem ennek fosztóképzős Orbáni definícióját...Szerintem néhány puha diktatúra vezetőjén kivül más sem érti vagy tudja elmagyarázni ezt hogyan kell érteni:).. Természetesen értem csak az már nem demokrácia, ennyire egyszerű:) Pontosan annyira értelmezhetetlen, mint a "szabad diktatúra" lenne...vagy a demokratikus egypárti rendszer...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.