Hétfőn érkezik meg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Budapestre, a ferihegyi repteret is lezárják emiatt egy időre.

Egy időre a ferihegyi reptér sem lesz megközelíthető

Több helyen is lezárások lesznek Budapesten július 17-én hétfőn, a Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptér körzetében kell korlátozásokra számítani. 

A közlemény szerint hétfő délután várhatóan egy órás időtartamra korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalmát. Ezért akinek a repülőgépe hétfőn délután indul, annak célszerű másfél-két órával korábban elindulnia a reptérre, mint az tervezte, hogy időben elérje a járatát. A repülőteret a lezárás ideje alatt semmilyen módon (sem tömegközlekedéssel, sem autóval, sem taxival) nem lehet majd megközelíteni, még a 100E és a 200E buszjáratok sem érintik a repteret. 

Bár a közleményben ez nincs benne, a hvg.hu cikke szerint július 17-20. közt látogat Magyarországra Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, ezért lehetnek a korlátozások, és biztonsági okokból nem lehet egyelőre pontosabb információt tudni, hogy mikortól zárják le a repteret. A BKK azt kéri, hogy Facebook-oldalukon, vagy pedig a BKK Info honlapon tájékozódjon mindenki, ott lesznek elérhetőek a friss információk. 

A TEK a belvárosban von ellenőrzés alá több közterületet

A hvg.hu cikke szerint nemcsak a repteret érintik a lezárások, a Terrorelhárítási Központ (TEK) közleményében több belvárosi terület ideiglenes lezárását is bejelentették. 

A közlemény szerint július 17. 10:00 órától legkésőbb július 20. 18:00 óráig  a V.-VI.-VII. kerületekben a következő területeken kell lezárásokra, személy- és létesítménybiztosításra és egyéb TEK-es intézkedésekre számítani:

- a Bajcsy-Zsilinszky út és Andrássy út kereszteződésétől az Október 6.-a utcáig a József Attila utca;

- a József Attila utcától a Harmincad utcáig az Erzsébet tér;

- a Harmincad utcától a Deák Ferenc utcáig a Bécsi utca;

- a Bécsi utcától a Deák Ferenc térig a Deák Ferenc utca;

- a Deák Ferenc utcától – a Deák Ferenc téren át – a Király utcáig a Károly körút;

- a Király utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig a Deák Ferenc tér;

- a Deák tértől az Andrássy útig a Bajcsy-Zsilinszky út.

Durva lezárásokra készüljön hétfőn a fővárosban, jön Netanjahu

A TEK közleményének indoklásában már szerepel, hogy Benjamin Netanjahu izraeli államfő budapesti látogatása miatt lesznek a korlátozások, a fentebb írt időtartam alatt a forgalma elterelhetik, megállíthatják, illetve a területre való belépést is szűrhetik, vagy teljesen megtilthatják a rendőri szervek.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
@3dwhite: Tényleg. Most Párizsban van, hazafelé menet majd int a pilótának, hogy hajtson tovább, mégsincs kedve itt megállni, ilyen egyszerű ez. :)
vadnarancs
Most akkor nem minden zsidót utálunk? Vagy ezt is utáljuk, csak most mondjuk meg neki? Nem lehet egyszerű fideszesnek lenni...
human
Ha valaki kíváncsi rá hogy néz ki majd 20 év múlva Lázár János az nézze meg Netanjahut. Nagyon hasonlítanak egymásra. Talán még a beszédstílusuk is.
bakegya
.amikor a cigány a zsidóval találkozik,mi magyar keresztények semmi jóra nem számíthatunk,fejtette ki...néhai CSURKA ISTVÁN!!!-habár a BAYER szerint FERENC PÁPA is csakkk EGY MARHA!!!-érdekes lenne arról is értesülni mit gondol erről a SOROS!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.