Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás és egyre tudatosabban használják a kártyát a hazai fogyasztók.

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás és a kártya használatában is egyre tudatosabbak a fogyasztók – mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő hangsúlyozta, hogy ez a folyamat kedvező, mert a készpénzhasználat, a pénz gyártása, szállítása nagyon drága, illetve minél több készpénz van a gazdaságban, annál erősebb lehet a fekete- vagy szürkegazdaság.

A bankkártyás csalásokkal kapcsolatban elmondta: a korábbinál ritkábban fordul már elő, hogy valaki a kártyája mellett tartja a PIN-kódját, de ha egy ellopott bankkártyát a saját PIN-kódjával használnak, akkor az nem a bank, hanem a tulajdonos felelőssége.

A szakrtő figyelmeztetett arra is, hogy a tulajdonos soha ne adja ki a kezéből a bankkártyát, mert ha fizetésnél elviszik, az lehetőséget adhat arra, hogy lelopják róla az adatokat.

Gergely Péter hangsúlyozta azt is, hogy érdemes SMS-értesítést kérni a vásárlásokról, így kiderül, ha valaki más használja a kártyát, illetve az adatokat, és ilyenkor azonnal fel kell hívni a bankot. A tulajdonosnak 50 ezer forintig van felelőssége, eddig kell állnia a kárt, ha visszaélés történik. Jövőre ez az összeg már csak 15 ezer forint lesz, ami kedvező az ügyfeleknek – hívta fel a figyelmet.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
a bankkártya nem megoldás a csúszópénzre...aki adni akar kivesz és ad...
cs.n.
"érdemes SMS-értesítést kérni a vásárlásokról"
Én azt lemondtam, egyrészt mert nem láttam semmi értelmét, másrészt meg az sms-ek árát levonogatta a bank a számlámról.
Eladott Ország
@cs.n.: Bankbetétek: neked szinte semmi nem marad.
A megemelt tranzakciós adó és a szintén megemelt kamatadó a jelenlegi alacsony kamatkörnyezettel párosulva egy igen keserű kombót hozott létre: az esetek igen nagy részében kevesebb pénzt viszel haza a bankból, mint amit betettél oda. Leverik rajtunk a brókerbotrányokat. Ez az igazi hungarikum!
quadrocopter
@Csizmás Kond: Hol olvastál a cikkben csúszópénzről - te f@sz?
Csizmás Kond
@quadrocopter: ...a másik oldalon gyogyós...
quadrocopter
@Csizmás Kond: Az mióta tartozik a ciklkhez - te pöcs?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.