A miniszterelnök-helyettes a párt- és kormánylapnak adott interjújában beszélt arról, hogy az egymilliót közelíti a Fidesz-KDNP által kiszórt magyar állampolgárságok száma: Eddig 940 ezren kaptak állampolgárságot, többségük a Kárpát-medence lakójaként, 110 ezren azonban a diaszpórából kérték azt. Ez a választások idejére bőven át fogja lépni az egymilliót, és mellé természetesen választójog is jár. Sőt, a választójog éppenhogy hangsúlyos eleme a dolognak: Semjén az interjúban külön kitér arra, hogy adminisztratív könnyítésekkel (amik amúgy a határon belülieknek nem járnak) akarják növelni a külhoni voksok számát. Semjén a határon túliakat a magyar nemzet részének nevezte, ami lehet, hogy így van, de akkor azt jelenti, hogy a magyar nemzet nem minden tagjára vonatkoznak a magyar törvények, a magyar nemzet nem minden tagja járul hozzá a közköltségekhez. Mert nem itt él. Viszont ennek ellenére beleszólhat abba, hogy milyen együttélési szabályok vonatkozzanak a...

Forrás: b1.blog.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Sokan éppen a szabad választásokkal bizonyítják M.o- n a demokrácia meglétét.
Én viszont azt állítom , hogy Magyarországon nincsenek szabad választások.
Ha nem viszem magammal a lakcím kártyámat - hiába ismer a fél szavazatszedő bizottság, akik azt is tudják, hogy még sohasem szavaztam OV-ra - nem adják ki a szavazólapot.
Ha egy határon túli nem tudja még az anyja nevét sem, akkor is szavazhat. LEVÉLBEN!!!
Én úgy érzem, másodrendű állampolgár vagyok a saját hazámban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
Akinek az életét nem befolyásolja egy kormányzat, az ne szavazhassa azok nyakára, akikét viszont befolyásolja..Az erdélyi magyarok kártékony önérdekű szavazataitól meg kellene szabadulni.Ez nem a hülyeségről szól, hanem az érdekellentétről.
Az erdélyi magyar köp rá, hogy a honi magyart, hogy sanyargatja egy pártállamot építő kormány, ő arra a korrupt tolvaj pártra fog szavazni, amelyik megosztja vele a honi magyar adófizetőktől lopott közpénzt, ami végtelenül igazságtalan.Arról van szó, hogyha egy honi magyarnak és egy erdélyi magyarnak magyar állampolgársága van, akkor az erdélyi magyar rendelkezhet a honi magyar sorsáról, de a honi magyar nem rendelkezhet az erdélyi magyar sorsáról.Ez eredményezi azt, hogy a kibicnek semmi se drága alapon az erdélyi magyarok köpnek a honi magyarok érdekeire.Tízmillió honi magyarnak az az érdeke, hogy ne korrupt kormány legyen megválasztva.A magyar adófizetők közpénzét ne kongó üres stadionok építésére herdálja, amik fenntartása tönkreteszi a településeket, nem költ Orbán vári luxusára, a Városliget beépítésére, amíg lerohasztja az egészségügyet, oktatást, nem vesz fel ruszki hitelt Paks II-re, amit az unokáink is fizetni fognak és ami drágítja az áramot, míg betiltják a szélerőműveket, napkollektorokat..
quadrocopter
@bencemacska: Szili az Mszp Hegedűs Istvánja. Reméljük úgyis végzi!
Pálinkás Pál
Amelyik határon túli szavaz,az egy tetű...és akkor csodálkoznak,miért hívják őket büdös románnak...hát ezért külhoni bércsicskák!!!Remélem kormányváltás után az első rendelkezés a ti szavazatért kapott állampolgárságotok megvonása lesz...
Perwool
@Pálinkás Pál:A másik! Ez a kettős állampolgárság érdekes kicsit! Az ország valami zűrbe keveredne és mozgósítania kéne.
Tekintve, hogy nincs kétféle állampolgárság, meg ugye a szavazati joggal kötelességek is járnak, értelemszerűen mindenkire vonatkozna a hadkötelezettség. Előttem a kép, mikor vonulnak be a magyar újoncok, Munkácson, Kolozsváron, Újvidéken.. Az már csak a hab a tortán, ha esetleg az egyik magyar kisebbséggel rendelkező állam lenne az ellenség. 2 sorban állnának a behívottak, egyikbe a barát a másikban az ellenség!
Nem minden aspektusa volt kellőképp átgondolva ennek a kettős állampolgárságnak. Persze nem is ez volt a cél, csak pár százezer szavazat...
nevemnick
Amíg ez a suttyó banda van hatalmon, itt nem fog változni semmi.
A külső országokban tartózkodó ,,kettős" állampolgárságú magyaroknak meg üzenem, hogy egy dolgok tartsanak szem előtt: nem illő az ,,anyaországban" élők sorsába beleszólni, ha csak az anyagi javakban, de az általuk is előidézett hátrányokban nem szeretnének osztozni.
Tehát: kuss.
karma1
@Pálinkás Pál: Nem, meg azelott kell ezt a mocskos intezkedest megvaltoztatni, mielott a szorostalpuaknak lenne alkalma arra, hogy elkurja az igazi magyarok eletet, Magyarorszag teruleten...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.