Múlt héten indította el a BKK az online jegy- és bérletvásárlási rendszert, amiről azonban hamar kiderült, hogy amatőr módon van összerakva.

Már azzal is könnyen lehet trükközni, hogy mennyiért és mennyi bérletet vesz az ember, ám a Közlekedő Tömeg blog egy másik problémára is felhívja a figyelmet: az ellenőröknek nincs eszközük a mobilon bemutatott bérletek érvényességének ellenőrzésére.

A blog által készített videóban egy másolt bérletet felmutatva tízből tízszer verték át az ellenőröket. Hozzátették, nem a bliccelőket akarják segíteni, hanem felhívni a figyelmet a rendszer alapvető problémáira.

Sok ellenőrnél nincs olvasó a bérlet QR-kódjához, ami amúgy semmilyen módon nincs titkosítva, ezért könnyedén másolható, felhasználható. Így akár több százan is használhatják egyszerre ugyanazt a bérletet.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...ha a gazember nem járna előbb egy lépéssel nem volna kit üldözni.
Dr plágium
Újabb pénzkidobás, vettek egy szarkupacot a mi pénzünkön. Hasonlít a beléptető rendszerre...vajon kinek a valakije akitől megvették? Az ellenőröket pedig nem ellátni a megfelelő eszközökkel, hát arra nem találok szavakat. Legközelebb a villamosvezető sem kap villamost?
wagabund
..."Múlt héten indította el a BKK az online jegy- és bérletvásárlási rendszert, amiről azonban hamar kiderült, hogy amatőr módon van összerakva.".. ..."akár több százan is használhatják egyszerre ugyanazt a bérletet.".. .."Tízből tízszer verték át hamis e-bérlettel az ellenőröket"...

ez jóóó...ma már kirúgták a vezérkart, ugye? vagy csak a portást? na ne..azt sem?

mertugye az kizárt, hogy annyi hülye legyen a fejlesztők közt, tehát csak az udvarsöprögető lehet a hibás...vagy a felhasználó? mert van pofája visszaélni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.