A Jobbik ismét azt sürgeti, hogy a kormány vezesse be az egynapos autópálya-matricát.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján indokolatlan sarcnak nevezte, hogy egy egynapos ügyintézéshez vagy egészségügyi kezeléshez is csak 10 napos matricával lehet igénybe venni a fizetős utakat.

Mint mondta, Európában Magyarországon a legmagasabb az éves matrica díja és a megyei díjszabás is a középmezőnyben található.

A Jobbik javaslata, hogy kedvezményes áron, magyar állampolgár egy napra is tudjon autópálya-matricát váltani – fogalmazott, majd kérdésre kifejtette: nem tesznek éles különbséget magyar és uniós állampolgárok között, ugyanakkor például ha magyar benzinkúton vagy magyar mobilszolgáltatónál vásárolható a matrica, akkor az olyan paramétereket hoz be, ami révén a magyarok fogják inkább igénybe venni.

Z. Kárpát Dániel azt is közölte, hogy javaslatcsomagot dolgoztak ki a motorral közlekedőkre vonatkozóan is; nekik is az autósokkal azonos kedvezményeket – például az egynapos matricát – szeretnének elérni.

Megkérdezték arról is, hogy a kormánypártok arra kérik Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy utasítsa Kovács Béla EP-képviselőt: jelenjen meg szerdán a nyomozóhatóságok előtt. Az alelnök azt felelte: Vona Gábor nem ad pártutasításokat, Kovács Bélának pedig már az előző meghallgatásra is szándékában állt elmenni. Vélelmezi, hogy most részt fog venni azon – tette hozzá.

Az önkormányzati dolgozók sztrájkjára pedig úgy reagált: jogosak felvetéseik, a kormány helytelen úton jár, amikor mesterségesen próbálja "kiszárítani" a közszférát és lehetetlen helyzetbe hozni az ott dolgozókat.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Emlékeztek még erre a táblákra?
"Önöknek épül, az önök pénzéből"
A legnagyobb szemétség pluszban, hogyha valaki JNK Szolnok megyéből megy a repülőtérre, és nem vesz matricát, közben rossz helyen megy ki a vecsési körforgalomból pár km miatt büntit kell fizetni. A megyében nincs egy km autópálya, de (talán) 3 km az említett szakasz arra vegyen 10 napos matricát. Ha nem jön vissza 10 napig, akkor újabb 10 napos matrica.
" Én mindig a magyar emberek érdekeit képviselem" /Orbán/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Ki volt az a szemét vidékellenes aki megszüntette? Ha vidéki vagy ne akar Bp-re menni egy napra, fizess érte 10 napot!:(
lusta
@RonaGyuri: Annó még használtam a négynaposat, de tíznaposat már nem veszek.
Perwool
Emlékeztek még erre a táblákra?
"Önöknek épül, az önök pénzéből"
A legnagyobb szemétség pluszban, hogyha valaki JNK Szolnok megyéből megy a repülőtérre, és nem vesz matricát, közben rossz helyen megy ki a vecsési körforgalomból pár km miatt büntit kell fizetni. A megyében nincs egy km autópálya, de (talán) 3 km az említett szakasz arra vegyen 10 napos matricát. Ha nem jön vissza 10 napig, akkor újabb 10 napos matrica.
" Én mindig a magyar emberek érdekeit képviselem" /Orbán/
Perwool
@1magyar: Brüsszel az avatkozik mindenbe bele! by Orbán+ aki elhiszi a szavát!
Eladott Ország
Hazánkban nem csak az autópálya matrica a legdrágább, hanem a kivitelezési költség is.
vastagbor.blog.hu/2009/04/28/1_km_autopalya_326_millio_forintert
Ha megkérdezik, hogy miért kerül többe az alföldön 1 km autópálya, mint a horvát hegyekben, akkor faarccal belemondja az illetékes a kamerába, hogy azért, mert nálunk sokkal több a "műtárgy" (felüljáró, lehajtó, pihenőhely).
És ezzel annyiba is marad a kérdezősködés. és ugye a völgyhidakról meg alagutakról még nem is beszéltünk. Csak sima, 1 km autópályáról ...
Fidesz: nem vagyunk korruptak, csak a szarrágók próbálnak lejáratni. Ez a beteg szemlélet gyilkolja ezt az országot hetedik éve. Ahol a porig zúzott magyar gazdaság hörgését dübörgésnek nevezik, ahol a pőre, lesújtó statisztikákról jelentéseket kérnek, ahol a kézivezérelt legfőbb ügyész szottyadt seggével védik a mindent elárasztó korrupciót, ahol egy marék kollégiumi szobatársból elcseszett jogász-politikussá avanzsált frusztrált, kisebbségi komplexussal küzdő, a sajtó elől mániásan menekülő egyén foglyul ejtett egy országot. És ezt téglaporos mellel, kappanhangon vonyítva sikernek nevezik. Ott, ahol az orrba-szájba félreértelmezett őszödi beszéd után az állampolgárokba ilyen mérhetetlen igénytelenséget sikerült belekódolni a közélet tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatban, ahol az önbecsülés legfeljebb a magyarságtudattól duzzadó nyaki erekben mérhető, ott a korrupció ellen szót emelő polgárt vagy politikust elég irigy kutyának nevezni, elég visszafelé mutogatni. Vagy egyenesen rágalmazásnak minősíteni, és a korrupcióval egyenértékű bűncselekménnyé nyilvánítani a hét éve tartó harácsolás kritizálását, mert kuss van. Ott elég szárnyaló sikerként definiálni az Európa seggében nyomorgást, és főleg elég vélt és valós kollektív ellenségeket körbehordozni a napi cirkuszban, akiktől megvéd a milliárdos mangalicaszerelőkben utazó, félművelt analfabéták kormánya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.