700 millió forintnál is több bevételét felejtette el bevallani egy gumiabroncsokkal kereskedő cég. A NAV nyomoz.

Több mint hétszázmillió forintos bevétel eltitkolásával gyanúsít a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága egy gumiabronccsal kereskedő céget, melyet Komárom-Esztergom megyében jegyeztek be, de Pest megyében működött – tájékoztatta a szervezet sajtóreferense kedden az MTI-t.

Hideg-Göblyös Rita elmondta: a társaság az EU-n kívülről is szerzett be gumiabroncsokat, amelyeket Magyarországon értékesített. Az elkövetők a bevételt fiktív – az általuk létrehozott cégláncolat társaságai által fém alkatrészekről kiállított – számlákkal akarták eltüntetni. A gyanú szerint a vállalkozás könyvelője is tudta, hogy a számlák valótlan üzletről szólnak.

Az ügyben bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt indult a nyomozás. A könyvelővel együtt három ember előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság. Az államnak okozott kár megtérülésére 1,6 milliárd forint értékben zárolták a cég árukészletét, valamint 24 millió forint készpénzt és számlapénzt is lefoglaltak.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Győzi-cigány megszabadlábon villog, Florian von Farkas NER-társával együtt!
bakegya
Kinek a tanácsára-az asztofózusok serege dolgozik a boldog élet,AZ UNIVERZUM adományáról-mért éppen az orbán kurmánynak adakoznának!!!DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.