Elbocsájtották a Szegedi Közlekedési Társaságtól azt a villamos vezetőt, aki a közelmúltban leszállított a járműről egy sérült gyermekkel utazó édesanyát.

Az anyuka július elsején írta fel egy Facebook-csoportba történetét. Kora délután utazott fiával a 3F-es járaton, a villamosvezető pedig felszólította, hogy hallgattassa el a gyerekét, vagy ha nem, akkor a következő megállónál szálljanak le. A nő mondta neki, hogy a gyerek értelmileg súlyosan sérült, és nem érti meg, hogy csöndben kell maradnia. Azt a választ kapta, hogy akkor nem kell tömegközlekedni.

A nő végül leszállt a Glattfelder téren, és a Rózsa utcáig gyalogolt fiával – miközben érvényes bérlete volt, a gyereknek pedig hatósági igazolványa. A sofőr nem árulta el a nevét, így az édesanya a közösségi oldalon az ott lévő utasokat kereste, hogy segítségükkel panaszt tudjon tenni.

„Bár az esetet kivizsgálva kiderült, hogy a sofőr több utas kérésének tett eleget, amikor felszólította az édesanyát arra, hogy hallgattassa el a gyereket, vagy szálljanak le, ez nem volt mentség erre a viselkedésre" – fogalmazott a Délmagyarnak Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója, aki közös megegyezéssel való munkaviszony-felbontást ajánlott a villamosvezetőnek, ezt pedig ő elfogadta.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay/MonikaP/cc0)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Így van! Snnyi telerancia nincs egy koszos parasztban, hogy megértse, a fogyatékos gyereket nem lehet csak egy szóra csendre inteni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
A panaszkodó utasoknak és villamos vezetőnek csak azt tudom kívánni töltsenek el 24 órát az ilyen beteg gyermekek között. Aztán osszák meg velünk, nekik milyen módszerrel sikerült lecsillapítani Őket. Az anyuka előtt pedig le a kalappal, hiszen nem intézetbe dugta a gyerekét.
namihami
Miután a csillagokig kellett volna a villamos vezetőjét rúgni a Társaság vezetésének, azok után , ha én lennék a cég vezetője, ennek az anyának élete végéig ingyenes bérletet biztosítanék. És mellette nem győznék tőle elnézést kérni.
namihami
Egyébiránt az ilyen beteg gyereknek és az őt kisérőnek (ha együtt utaznak) joga van az INGYENES helyi utazáshoz.
idppp
@KisTehen: Itt nem a nevelésről van szó, maga lelketlen, érzéketlen barom! A ilyen szemét állatokra, mint maga nincs jobb szó! Ha nem képes értelmezni a szöveget, kérje meg a szomszéd óvodást, majd elmagyarázza magának! A maga értelmi képessége nem egy Kis Tehéné, hanem egy nagy tehén színvonalával egyenlő!
kukac50
Baj az,hogy fogyatékos a gyerek, attól még utazni lehet vele. Az embereknek kellene megértőbbnek lenni.
Peller Anikó
@namihami: Teljesen megértem az álláspontját kedves hamimami. Én is üvölteni szoktam ha valaki beleugat amikor nuncsakuval tartok edzést a villamoson. Elég hamar sikerül helyet csinálni magamnak, az idegesebbek meg hamar le is szállnak. De legalább senki sem kéri a jegyemet, mert azt nem szoktam venni. Végülis jogom van utazni a villamoson, gondolom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.