31 év után lakbértartozása miatt lakoltattak ki egy idős asszonyt és skrizofén lányát a lakásából kedden. A lakókat és 15 macskájukat megviselték a történtek. Az egyik cica annyira megrémült az intézkedő költöztetőktől, hogy a felbolydulásban ijedtében bemászott a szellőzőbe. A megvadult Dönci miatt majdnem megbontották a falat is, végül nagy nehezen mégis ki tudták szedni. Ám sorsa még így is bizonytalan, mint ahogy a családnak és 14 fajtársának is.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A felelős nem a nő, mert ő már régen kérte a kisebb lakást amit ki tudott volna talán fizetni.
Az önkormányzat, ill. a bérbeadó, aki egy szar rendeletre hivatkozva tagadta meg a lakáscserét.
Mi az, hogy kötelező nagy lakásban lakni ha nem tudja fizetni?
Sámannus
A család barát kormány most is ki mutatta a foga fehérjét.
Nessy
A "szabál az szabál"! Hogy az elején kellett volna segíteni? Ki ért arra rá?
eszegfu
@1magyar: Én azt vettem ki a cikkből, hogy a hölgy csak mostanság kérhette a kisebb, olcsóbb fenntarthatóságu lakást... nem akkor, amikor még csak 1-2 havi tartozása volt.
eszegfu
Bizonyára egyedül maradok a véleményemmel... de nem egészen értem: ha valakinek ennyire kevés a jövedelme, akkor miért tart 15 cicát?! Elhiszem, hogy neki fontos: legyen valamilyen házi kedvence, de ne ennyi.
1magyar
@eszegfu: 2 havi tartozás után már intézkedni kell a társasházaknál is. Itt bizony le kellett volna cserélni önmaguktól az önkormányzatnak.
A kiszolgáltatott állatokat éppen a nehéz sorsúak sajnálják meg legjobban, talán azért mert magukat vélik bennük felfedezni.
eszegfu
@1magyar: Ami a tartozását illeti: valóban nem lett volna szabad az önkormányzatnak sem hagyni, hogy ekkora tartozást halmozzon fel. Abban is lehet igazságod, hogy "magukat vélik bennük felfedezni", de azért nem árt ilyenkor egy kicsit racionálisabb gondolkodás...ezeket az állatokat etetni kell, u.akkor saját magukat sem képesek fenntartani... el kellene dönteni mi a fontosabb én vagy a 15 állat (nem arról beszélek, hogy ne legyen 1-2!). Most jobb, hogy menhelyre kerültek és uj gazdákat keresnek? Szerintem az a "normális" állattartás, ha csak annyit tart, amennyinek az eltartása nem veszélyezteti a saját létét. Ezt már én nem nevezem állatvédelemnek.
bencemacska
Úgy látszik Szegeden sem fizetnek a gazdagok!!!
Egy szocialista önkormányzattól nem várhat el család barátabb viselkedést az ember?!
Nem a macskák a probléma, hanem a skizofrén lány, akit nem dugott az anyja egy elfekvőbe!
Feltételezhetően rá voltak a macskák terápiás hatással, és bármelyik eltávolítása rá hatott volna nagyon negatívan!!!
papa.49
Az ,,embertelenség,, iskola példája, nem hiszem, hogy semmi más megoldás ne lett volna...
1magyar
@eszegfu: Itt sajnos a racionális gondolkodás már régen nem volt meg, talán már a kölcsön felvételekor.
Veleda
15 hugyos macskával jó büdös lehet az a lakás. És azt is elképzelem, hogy nem csak az anyagi okok miatt kérte a néni a kisebb lakást. Ez már jó lelakott lehet, felújításra pedig nincs pénze. Jobb lenne egy tiszta kifestett lakásba költöznie.
eszegfu
@1magyar: Ebben egyetértünk! Nekem is van egy ilyen "állatbolond" szomszédom, tele hitellel, 4-7 (ez állandóan változik) nagytestü kutyával és a menyem állandóan "gyüjtést" szervez (élelmiszer, mosószer, játék, bicikli és felsorolni sem tudom) neki. Ez már-már nem tetszik nekem... de a gyereke miatt persze én is adok zöldséget, gyümölcsöt, amit tudok. Nem vagyunk egyformák...szerencsére...
terlasz
A 15 macska nagyon árnyékolja a képet.
Csizmás Kond
...az kinek jutott eszébe, hogy a kilakoltató embereket gazdag emberek fogadták fel ilyen tettekre ?
...egyik nap azzal szédítik az embereket szóban írásban reklámban, hogy milyen jó a kölcsön...aki meg beleugrik arra másnap kigyúrt tetovált fickókat küldenek, hogy duplán-triplán vegyék vissza amit adtak...persze vannak olyanok is akik csak hiteleznek de nincs ahogy törlesszenek és ezt fel sem fogják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.