Egy bekapcsolva maradt mikrofon közvetítette az újságíróknak az izraeli miniszterelnök zárt ajtók mögötti kirohanását.

Felháborodva kelt ki az Európai Unió ellen a visegrádi négyek kormányfőivel folytatott budapesti megbeszélésén Benjamin Netanjahu izraeli elnök – írja az izraeli Háárec című napilap. Bár a tanácskozás zárt ajtók mögött zajlott, néhány percig véletlenül az újságírók is hallhatták az elhangzottakat a számukra kiosztott tolmács-fülhallgatókon.

Bekapcsolva maradt Netanjahu mikrofonja miközben az EU-t szapulta

(Fotó: Máthé Zoltán/MTI)

Netanjahu őrültségnek nevezte, hogy az Európai Unió politikai feltételekhez köti az Izraellel való együttműködést, szerinte ilyet egyetlen más államszövetség sem tesz a világon. Ezzel arra utalt, hogy az EU a palesztin-izraeli békefolyamathoz kötné az Izraellel való társulási szerződésének megújítását. Márpedig Netanjahu szerint ez nem is az ő, hanem Európa érdeke, és kirohanásában Kínával is példálózott, amelyet szerinte nem érdekelnek a politikai ügyek.

Az izraeli kormányfő a közép-európai miniszterelnökök segítségét kérte a társulási szerződés megújításához. Szerinte az EU a saját biztonságát ássa alá, amikor szembemegy Izraellel. Orbán Viktor egy ponton nevetve szakította félbe, mondván, az Európai Unió még a saját tagjainak is feltételeket szab, nem hogy más országoknak.

Netanjahu erre azt mondta, Európának el kell döntenie, hogy élni és virágozni akar-e, vagy elenyészni és eltűnni. Szerinte a tét Európa biztonsága és gazdasági jövője, és mindkettő azt indokolja, hogy másképp viszonyuljanak Izraelhez. „Mi az európai kultúra részei vagyunk. Európa Izraelnél ér véget. Izraeltől keletre már nincs Európa” – fejtegette az izraeli kormányfő. Azt mondta, nincsenek a világon nagyobb barátaik, mint az Izraelt támogató keresztények, amikor Brazíliába látogat, lelkesebben fogadják őt, mint a Likud párt székházában.

(24.hu)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Bekapcsolva maradt Netanjahu mikrofonja miközben az EU-t szapulta"...

asszem új hangtechnikust keresnek, azonnali belépéssel, kiemelkedő fizetéssel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Az eu a zsidók helyett a muszlimokat preferálja.
3dwhite
Az a Brazilia ahol volt az a trükk hogy minnél jobban feltünő annàl kevèsbè?
bencemacska
Én azt szeretném tudni, mennyiért korpás nekünk Netanjahu haja?
Equus
a 7 milliós Izrael oszt észt 450 milliós Uniónak?
wagabund
..."Bekapcsolva maradt Netanjahu mikrofonja miközben az EU-t szapulta"...

asszem új hangtechnikust keresnek, azonnali belépéssel, kiemelkedő fizetéssel.
Sziszifusz
@wagabund: 14:30
Annak idején Roosevelt is megmondta, hogy: "Véletlenek a politikában nincsenek" .
Csizmás Kond
" Szerinte az EU a saját biztonságát ássa alá, amikor szembemegy Izraellel."
...na ugyi megvan ki a terrorista ?
Eriksson
Mintha fenyegetés lenne: "Az EU a saját biztonságát ássa alá, amikor szembemegy Izraellel."
troppauerhumer
@nolimpia.com: Nem teszt,ugyanaz mint Putyin "előretolt falova"az Unió ellen ,Orbán EU bomlasztása. Na akkor megvan a látogatása célja. Ő is, az orosz és a török elnök is Orbánon keresztül akar az EU-ban rendezkedni!
Hmm...és be is fog, csak idő kérdése csupán! :Ez pont olyan hülye mint a vendéglátója és ugyanazt is csinálja. Amikor Brüsszelbe megy akkor nem győz udvariaskodni. Brüsszelen kívül pedig az EU-t szapulja.
Nessy
Esetleg üzengetés helyett az Unióval kellene tárgyalni Izraelnek.
Izrael "békés szándékait" inkább ne bolygassuk!
Pálinkafőző Rézüst
Látszik, hogy ugyanaz a főtanácsadója, mint a kisgének...finkelstein..
sgyuri2003
Azn jót mosolyogtam amikor a kommunista Kínával példálózott. Miközben olyan emberrel tárgyalt akinek a pártja 2009 től pártközi kapcsolatokat ápol a Kínai Kommunista Párttal.
Egyébként biztosan más lenne a helyzet ha Kínával akarna uniót alakítani. Akkor Kínának is lennének politikai követelései. Az pedig érdekes lenne a likud a Kínai kommunista párttal kötne politikai szövetséget, mint a mi országrontó rablóbandánk.
Az unió ameddig ez az ember van Izrael élén addig biztos nem veszi napirendre a társulási szerződést.
sgyuri2003
enjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök – aki egyébként a héten Németországba látogat – kedden Jeruzsálemben megpróbálta kisebbíteni Németország háborús bűnösségét és személyesen Hitler felelősségét is a holokausztban, amikor a Cionista Kongresszusban elmondott beszédében azt állította, hogy az Endlösungot (végső megoldás) nem a nácik, hanem Jeruzsálem akkori főmuftija, Hadzs Amin Muhammad al-Husszeini találta ki.
Netanjahu szerint ő javasolta 1941-ben Hitlernek, hogy semmisítse meg a zsidókat, mivel a Führer csak kiutasítani akarta őket, és akkor Palesztinába mentek volna. Csakhogy több szakértő is megszólalt, például Chemi Shalev, aki szerint ez a sztori David Irving hírhedt holokauszttagadótól származik, és valójában addigra már a litván zsidók 80 százalékét kiirtották.
A beszédre Angela Merkel szóvivője, Steffen Seibert is hamar reagált. Mint mondta, azért tanítják meg az iskolában minden németnek, hogy mi vezetett a nácik világháborús öldökléséhez és a holokauszthoz, hogy ilyesmi többé ne forduljon elő, és teljesen tisztában vannak azzal, hogy a saját felelősségük volt a sok emberiesség elleni bűncselekmény. (Ott volt például a wannseei konferencia.) (Reuters, QZ)
Jozefina
Szerintem csak azért jött Magyarországra, hogy találkozzon a szakadár V4-ekkel és tovább bomlassza az EU-t. (ezt buzonyítja a véletlenül bekapcsolva hagyott mikrofon is)
Továbbá egyik fő napirend volt az EU és Izrael kapcsolata. Felmerül a kérdés, hogy azt miért a V4-ekkel tárgyalja meg, hiszen vannak erre alkalmas EU-s szervek. Izrael remélhetőleg sosem lesz az EU tagja, hiszen állandóan háborúzik, stb.
attila56
Tényleg, nekem is most esett le, hogy B.N.befelé menne az EU-ba, hogy alkalmi kis háborúskodásaihoz védelmet kapjon katonailag is (vö. NATO-lehetőségek), a mi OV-nk
meg kifelé jönne, mert így most 'belepofázhatnak' az EU-ban a mesterkedéseibe...De
hogy lesz kettejüknek egyszerre jó-? Ez nem a kis magyar erotika világa...:-)
SystemError
Habony nemzetközi tanácsadó lett.. Szépen megrendezte..:)
kokopelli
...majd Frankfurt am Main-ban helyreteszik a Netán jó-t !
A felekezeti hozzátartozói majd rákérdeznek,hogy hogy is volt
a magyaroknál Öcsike? Ja? Mégsem úgy?...
kukac50
Orbán is mindig ezt teszi,pedig az eu-s pénzek nélkül már csődbe lenne az ország.
a helység kalapácsa
netanjahu egy hulladék - CSAK!!!
Megmagyarázni?
Lehet.
Van értelme?
Nincs, de azért még lehet.
Rövid verzió: A szar büdös.
Hosszú verzió: netanjahu egy istentelen szarfaszú gazember, aki nem csak a zsidóság, hanem az egész világ szégyene is.
qxy
De nyalni kell a seggét mert ott a pénz ott a jövő.Ugye Viktor?
Tudod egy vicc ugrott be.
A roma gyerek lefexik este és ugye ahol van hely oda fexik. meg szólal.
.- Édösanyéám magáé ez a nagy picsa?
.- enyim fijam enyim.
.- no akkor húzza odébb me az én faszom az nem ismer rokonságot.
ugye te benned is van egy két hegedű vonás? akkor tégy úgy mint a viccbe gondolom nem én vagyok az egy Magyar aki ezt kéri tőled.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.