A FINA vizes vébén a mai napon már a csoportelsőség a tét a női pólóban Magyarország számára, de lesznek döntők szinkronúszásban és műugrásban is. 

Vizes vébé: női póló, szinkronúszás és nyílt vízi verseny, egyre magasabb a tét a magyaroknak

Megígérték: nem lesz gond az ugrótoronnyal

A magyar fél ígéretett tett rá, hogy nem lesz gond a toronyugrással, annak ellenére sem, hogy a FINA módosításokat kért a Batthyány-téren felállított toronyra. A szervezők azt ígérik, időre elkészülnek, és az edzések is haladék nélkül elkezdődnek. 

Az óriás-toronyugrás viszonylag új sportág, mindössze harmadszor szerepel a vizes vb programjában. A FINA folyamatosan fejleszti a követelmény-rendszerét. A nemzetközi szövetség kért néhány átalakítást a hibátlanul elkészült tornyon. A módosítások legfőbb célja, hogy ezekkel kényelmesebbé tegyék a tornyot a versenyzők számára, egyúttal javítsák a televíziós közvetítés minőségét.

Vizes vébé: női póló, szinkronúszás és nyílt vízi verseny, egyre magasabb a tét a magyaroknak

Indul a nyílt vízi csapatverseny is

Risztov Éva az M4-nek elmondta, ez az olimpiai számnak egyelőre nem számító verseny különleges, hiszen férfiak és nők úsznak együtt, küzdenek egymással. Az 5km-es csapatversenyt Juhász Janka kezdi, akit Rasovszky Kristóf, majd Novoszáth Melinda követ, végül Gyurta zárja a magyar csapatot – neki ez egyúttal az első megjelenése lesz a vébén. A vezetés a magyarokat az első hat helyre várja. 

Kenderesi világbajnok szeretne lenni 

Kenderesi Tamás a Népszavának kijelentette, világbajnok szeretne lenni Budapesten a 200 méter pillangón. A riói bronzérmes még nem úszott a Duna Arénában, és az úszóprogram előtt már ki se szeretné próbálni – ez nála afféle babona. Elmondta, nem hat rá bénítólag a hazai pálya, inkább feldobja, hogy itt versenyezhet. 

Vizes vébé: női póló, szinkronúszás és nyílt vízi verseny, egyre magasabb a tét a magyaroknak

Eközben távozhat az úszószövetség elnöke

Habár még meg sem kezdődtek a klasszikus úszószámok, arról cikkeznek a lapok, leválthatják a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Bienerth Gusztávot. Az úszótársadalmon kívülről érkező, menedzserszemléletű elnök rosszul mérhette fel a helyzetet, amikor nekiment Gyárfás Tamás korábbi úszóelnöknek. Korábbi támogatói elfogytak, úszóberkekben pedig folyamatosan támadják. Utódja Fürjes Balázs, a kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos lehet.

Vizes vébé: női póló, szinkronúszás és nyílt vízi verseny, egyre magasabb a tét a magyaroknak

 A női pólóban már a csoportelsőségért küzdünk

A vb programja ma reggel 10-kor a nyílt vízi úszás 5 km-es csapatversenyével indult Balatonfüreden, amelyben a magyar csapat is aktívan részt vesz, emellett a 3 méteres női műugrás selejtezőjét láthatjuk az élő tévéközvetítésben. Utóbbiban szoríthatunk Fazekas-Gondos Flórának és Kormos Villőnek.

11-től a szinkronúszás páros gyakorlatainak döntőit nézhetjük meg a Városligetben, majd 13:30-tól az Olaszország–Kína női vízipólómeccs következik a budapesti Hajós Alfréd Sportuszodából.

15:30-tól indul a 3 méteres női műugrás selejtezőjéből a döntőbe jutott versenyzőinek végső összecsapása, 18:15-től pedig a 3 méteres férfi döntő veszi kezdetét. Ugyanekkor kezdődik a szinkronúszás szabad kombinációjának selejtezője is a magyarok részvételével.

Női vízilabdával ér véget a nap, a Magyarország–Hollandia-csoportmérkőzés zárja a napot, a tét a csoportelsőség.

Vizes vébé: női póló, szinkronúszás és nyílt vízi verseny, egyre magasabb a tét a magyaroknak

A női póló 3. fordulójának programja:

A-csoport

13.30: Olaszország–Kína (Tv: M4 Sport)

17.30: Brazília–Kanada

B-csoport

18.50: Új-Zéland–Egyesült Államok

21.30: Dél-Afrika–Spanyolország

C-csoport

9.30: Japán–Franciaország

20.10: Magyarország–Hollandia (Tv: M4 Sport)

D-csoport

10.50: Ausztrália–Görögország

12.10: Oroszország–Kazahsztán

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
hvg.hu/ingatlan/20170720_At_kell_epiteni_az_orias_ugrotornyot

Eddig 3,1 milliárd forintot költöttek el az ugrótoronyra, de még mindig kell rajta alakítani.

Változtatásokat kért a FINA a vizes vb Batthyány téri óriás ugrótornyán – közölte a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. A módosítások legfőbb célja, hogy ezekkel kényelmesebbé tegyék a tornyot a versenyzők számára, egyúttal javítsák a televíziós közvetítés minőségét – magyarázták a változtatást.

Az építők azt ígérik: mindennel elkészülnek határidőre. Az első edzéseket jövő kedden kell megtartani ott.

Az állványzatra, valamint a toronyugró verseny lebonyolítására összesen 3,1 milliárd forintot szánnak. Ez nagyjából nyolcszor annyi, mint amennyiből a két évvel ezelőtti kazanyi vizes vb-re megépítettek egy szinte pont ugyanilyen ugrótornyot.
No komment...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.