Nagyszabású újcirkusszal és táncprodukcióval zárul jövő vasárnap a magyarországi vizes világbajnokság. A Papp László Sportarénában sorra kerülő esemény a közönség számára ingyenes, de a belépéshez szükséges helyre szóló jegyek foglalása.

 Cirkuszi show is lesz a vizes vb záróünnepségén
Fotó: finalshow.fina-budapest2017.com

A szervezők csütörtöki közleménye szerint a látványos előadásban több mint kétszázan vesznek részt, köztük mintegy 80 artista és több mint 50 táncos, akik 18 országból érkeznek.

"Nem szeretnénk felfedni a produkció minden részletét, annyit azonban elárulhatok, hogy különleges élményben lesz része a nézőknek. Háromszintes ház magasságáig emelkedő díszletek és egy monumentális báb is megjelenik majd a színpadon, a látványos fényekért 600 lámpa, az akrobaták biztonságáért pedig egy 13 motor által vezérelt hiperintelligens reptető-rendszer felel majd"

- mondta Vági Bence, a produkció rendezője, az első magyar újcirkusz társulat, a Recirquel alapítója és művészeti vezetője. Kiemelte, hogy mindent összevetve körülbelül ötszázan dolgoznak a produkció sikeréért.

Az előadás mindegyik eleme – a jelmezek, a díszletek, sőt még a zene is – magyar alkotók és kivitelezők munkája. A show látványtervezője Iványi Árpád, a jelmeztervező Kasza Emese, a zeneszerzők Sárik Péter és Elek Norbert.

A körülbelül negyvenperces előadás a magyar mitológiából jól ismert történetre épül, a koreográfiában pedig különlegesen izgalmas módon jelenik meg majd a víz – olvasható a közleményben. Az előadást keleti és magyar zenei hangzásvilág kíséri, utalva ezzel a következő vb helyszínére, a dél-koreai Kvangdzsura is.

A látványos záróünnepségre az ingyenes, helyre szóló jegyek hétfőn 10 órától foglalhatók a szabad helyek függvényében, de a záróprodukciót az M4 Sport csatornán élőben is figyelemmel lehet majd követni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
A nyitót megnéztem. (Már amikor nem aludtam rajta)
Ezek után nem vagyok kiváncsi a végére.
Nessy
Eszembe jutott a Csinn Bumm Cirkusz!
Bukfenc, aki mindent tudott, Szamóca aki mindenért csak bőgött.
Csak ott volt egy Istálló mester, aki rendet csinált. Na,a mi házi cirkuszunkból az hiányzik!
desiro
Van ebben az országban gorbán már meg csinálta...
dr. prédikátor
Mi az hogy lesz??? Hiszen az egész vizes vb. egy nagy cirkusz!!!gecik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.