A fémipari dolgozókat képviselő Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint máris továbbállt Magyarországról több ezer külföldi vendégmunkás – számolt be az RTL Híradó. Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke a riportban elmondta, a – főleg a munkaerőhiány enyhítésére idecsábított – szerbek és ukránok a magasabb bérek miatt távoztak Nyugat-Európába, miután Magyarországon betanították őket, sőt a legtöbben a magyar képzésen kapott igazolással mentek tovább, amivel könnyebben elhelyezkedhetnek Ausztriában vagy Németországban. A KSH szerint pedig 2017 első negyedévében rekordmagas, 43 056 betöltetlen álláshely volt Magyarországon, és egy éve Varga Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta, „érzése szerint” a munkaerőhiány miatt hiúsult meg egy autóipari beruházás.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Pont ma beszéltem édesanyámmal arról, hogy a helyi üzemben már hiába egyre több az ukrán és szerb munkás. Tovább fogynak a dolgozók és a megmaradt munkásokra egyre több munkát tolnak rá. Túlórázás és hajtás a jellemző.
karma1
Miert erzem azt, hogy a magyar nep teljesen hulyere van veve?
"Nem fogadjuk el a kvotat, az 1294 menekultet, ide ne jojjon idegen"

Aztan van mar egyszer suttyomban behozott, - nagy valoszinuseggel nem nagyon ellenorzott 1995 es 1482 ukran, akik mar rovid ido alatt is elhuztak a femiparbol...

Magyarok, mar megint hulyere vagytok veve...
Ugyanez az ajtatos balog meg gondolkodik azon, hogy a Romaniaban elo ciganyok "rejtett munkaero", vagy "felzarkoztatando kisebbseg", akik csak problemat jelentenek Magyarorszagnak
nezelodo
Hát biza ezek a migrák is elhúztak a kiképzés után magyar papírokkal, az EU-ba való munkavállalás esélyével felvértezve, mint az egekig magasztalt erdélyi tesóink.
lampa laz
Ezek után, és még mindig attól retteg a sok magyar, h jönnek a migránsok. Pedig láss csodát, még azok sem maradnak itt akiket a hatalom idecsábított.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.