43 államot vizsgáltak, Magyarország a nem túl előkelő 30. helyen végzett.

Norvégiában, Svájcban és Izlandon a legjobb a nyugdíjasoknak a Natixis vagyonkezelő globális nyugdíjindexe alapján, amely azt méri, az egyes országokban mekkora létbiztonságban érezheti magát ez a réteg. Magyarország harmincadik lett a listán, ami némi javulás a tavalyihoz képest.

Hivatalos: még mindig elég rossz Magyarországon nyugdíjasnak lenni

A 43 vizsgált országot négy alindex (pénzügyi stabilitás, anyagi biztonság, életminőség, egészség) segítségével rangsorolták. Norvégia már másodszor végzett az élen, Svájc és Izland előtt. A lista utolsó helyén India áll.

A felmérés szerint Magyarországon az életminőség sokat javult tavaly óta, de a többi országhoz képest még rengeteget kell fejlődnünk. A régióban előttünk végzett Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia is. Korábban az is kiderült, hogy a magyarok várják legpesszimistábban a nyugdíjas kort.

(24.hu)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Többszöri, komoly ígéret hangzott el a kormányzat részéről - amelyet bizonyítottan be is tart -, hogy MEGŐRZI ezt az éppenséggel nem jó állapotot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Többszöri, komoly ígéret hangzott el a kormányzat részéről - amelyet bizonyítottan be is tart -, hogy MEGŐRZI ezt az éppenséggel nem jó állapotot.
KisGenyo2
Na akkor az irány jó! Erre kell menni...
bakegya
A MINIMÁLBÉRESEK MÉSZÁROS ORBÁNNÁL FOFJÁK A KÜSZÖBÖT RÁGNI.
A HARMINC ÉV FÖLÖTTI GYERMEKEIMNEK HA NINCS SZÜLŐI TÁMOGATÁS A LAKÁSÁT FENNTARTANI KÉPTELENEK KÉT HÁROM GYEREKRE GONDOLNI SE MERNEK-MÉG MINDÍG A NYUGDÍJAS SZÜLŐK SEGÍTSÉGÉRE VANNAK UTALVA.most nem az orbán családról besztélek.
A ma nyugdíjból élők,ha egyedül tart fenn lakást is,nagyon sokan éheznek ORBÁN Magyarországán.Kivételek a FIDEss seggnyaloncok a kölön ajándékaikkal amit a szavazataikért kapnak!-lásd a határainkon túl is erdélyiek,vajdaságiak(házat is vesz nekik a vicctor),szlovákiai magyarok,de még ukránok is be vannak repülőzve a magyar egészségügy terhére.
maci0427
Az egész nyugdíjrendszert át kellene alakítani !
Nessy
@maci0427: A NYUFIG-ot már "átalakították! Biztosították, hogy pártunk és kormányunk úgy rendelkezhessen a befizetett összege felett, mintha a sajátja lenne.
A "megtakarításokat" meg egyszer megvédte!
CsipkeRózsa
Nem értem ezt a "még mindig elég rossz" kifejezést. Ki mondta, hogy javulóban van, vagy javulni fog?
Rockxy
Minek okán hivatalos?
A porfolio is egy parazita banda, mint a többi statisztikai ingyenélő csapat.
bakegya
@Nessy: ba az baxna még be nekünk is,de mindenkinek,ha ez a cigány banda átalakítaná még ezt a meglévő rosszat is.
EHEZ MÉG CSAK ANNAK OKÁN NEM MERTEK BELEVÁGNI,MERT MINT AHOGY MINDEN MÁSHOZ IS A KÖZIGAZGATÁSBA,MÁR A VARGA MELLŐL KBAXTAK MINDENKIT AKI ENNEK A TERÜLETNEK NEM SZAKBARMA VOLT-meg lehet nézni a Matejka után hogy tették tönkre az EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁST-MÁR SZAKÉRTŐ SE KELL A SZAKFELADATOK ELLÁTÁSÁHOZ-AZ ÁTCSOPORTOSÍTOTT MILLIÁRDOK ELKÖLTÉSÉN KÍVÜL EZEK DILETTÁNSOK .
AZ ORVOSHIÁNY SE VÉLETLEN-ezt a szadizmust belülről látni is már felér egy valódi traumával,nem hogy érintettnek lenni akár öregen,akár betegen!!!
desiro
Nem "még mindig elég rossz" qrva szar.
quadrocopter
"A régióban előttünk végzett Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia is."

Mert Geciland jobban teljesít, erős, büszke európai ország! Nyomorisztán!
kukac50
A Magyar minimál nyugdíjból éhen lehet halni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.