Keményen osztják a BKK-t Facebookon, amióta kiderült, gyanúsított lett abból a fiatalemberből, aki feltárt egy rendszerhibát, és ezt jóhiszeműen közölte az illetékesekkel.

Már alig van egyes fölött a vállalat osztályzata, de lesz ez még durvább is, olyan intenzitással záporoznak a dühös kommentek és az "értékelések".Ostrom alá vették a BKK Facebook-oldalát a felháborodott utasok

Szó mi szó, váratlant húzott a BKK azzal, hogy a rendszert működtető T-Systems társaságában bejelentették: feljelentik a fiút, akit később az éjszaka közepén előállítottak a rendőrök. Az ilyesmiért a jobb fej cégek jutalmazni szoktak, hazánkban ez úgy látszik, nem mindenhol divat.

A céget Vitézy Dávid korábbi vezérigazgató is egyesre értékelte.

Néhány jellemző komment:

Feljelenteni azt, aki egy próba után azonnal bejelenti a BKK-nak, hogy a webes fizetési rendszerében orbitális hiba van? Készenléti rendőrség, éjszakai előállítás egy 18 éves hobbi-informatikussal szemben? Milyen világban éltek ti? Hibáztatni magatokon kívül mindenkit, ahelyett hogy önvizsgálatba kezdenétek? Arrogánsan lehülyézni az utazóközönséget, akik fizetnek nektek, hogy használják a szolgáltatásaitokat?”

Őszintén reméli az egész magyar társadalom, hogy aki először szólt a kidőlt fa miatt, az megkapta a méltó büntetését és gyorsított eljárásban ítélték el. Ne tessék itt szórakozni. Aki hibát talál: be a börtönbe!

"A fejlett országokban többnyire bevett gyakorlat, hogy ha egy cég valamilyen rendszerében egy etikus hekker biztonsági rést talál, és ezt jelzi a cégnek, akkor köszönetet és szerződéses keretek között még pénzt is kap. A BKK érezhetően egy másik utat választott, gyakorlatilag rossz szándékú hekkerként kezelik a biztonsági rést találó és jelző fiatalt."

“Ha tárva nyitva hagyom a házam bejárati ajtaját és valaki bejön szólni, hogy be kéne csukni mert így bárki bejöhet rossz szándékkal, akkor nem feljelentem birtokháborításért, hanem megköszönöm hogy szólt és bezárom az ajtót.”

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
A fejétől büdösödik, mit várhatunk ezektől a szellemi toprongyoktól!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/07/18/mindenki-hibas-csak-en-nem-bebebe/
Mindenki hibás, csak én nem, bebebe.
A biztonsági réseket felfedő online felhasználók megkeresték a BKK-t, hogy állítsák le a
rendszert és javítsák ki azt, azonban ahelyett, hogy a cég vezetése megköszönte volna azt, hogy a hibára felhívták a figyelmüket, egy igen undorító válasszal reagáltak. Ez pedig tökéletes képe annak, ahogyan a mai magyar kormány, és annak szervezetei működnek, hülyének nézve a saját polgárait.A főpolgármester helyettes tovább folytatta kitűnő gondolatmenetét. „ Ez a webshop semmivel nem gagyibb, mint az itthon működő hasonló szolgáltatások. Kíváncsi lennék, ha mást támadnának be, mennyi idő alatt rogyna térdre. Tudom, hogy sokaknak fáj, hogy ez a projekt megvalósult – ilyen világban élünk – nem meglepetés, de nem örülünk neki.” Tehát ahelyett hogy a BKK elismerte volna, hogy az elektronikus rendszere tele van technikai hibákkal, megköszönte volna azoknak, akik erre felhívták a figyelmet, elküldte őket a fenébe.
A BKK kommunikációja egy 6 éves gyermek szintjén van, aki megsértődik bármit is mondanak
neki, majd a másikat hibáztatva beárulja őket anyucinak, akik ez esetben az újságírók. Ahelyett, hogy egyszer az életben elismernék, hogy a rendszer hibás, és javításra szorul, mindenki mást hülyének néznek.
nezelodo
Nem kell ezen csodálkozni, a mai hatalom ugyanezt teszi a neki nem tetszőkkel, még csak véteni sem kell nekik, elég ha népszerűek és a többi meg kussol, mer megfélemlítették. Hogy honnan ez a rákosista módszer, hiszen ezeknek még az apjuk sem látott olyant?! Vagy a hatalom és a torz személyiségük együttállása hozza ki belőlük? elég szomorú, hogy ez a módi a dakotaországban. Vagy ez is része az egykori bősz komcsi fenyegetésének? "Egyenként fogunk levadászni benneteket!" Igaz Sztálin óta tudjuk, ha megritkítod a saját híveidet még jobban imádnak.
Eladott Ország
Normális helyen megköszöni szépen a BKK, hogy a srác megtalálta a biztonsági rést és azonnal jelezte feléjük a problémát. Sőt, megjutalmazza a srácot. Nemnormáliséknál feljelentést tesz, mennek éjjel a rendőrök, elhurcolják és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz az ügyben. Hogy ne csak mindig beszóljak, van egy javaslatom: a BKK vezetője azonnal mondjon le a francba, aki a feljelentést tette – már amennyiben nem ugyanaz a személy – szintén húzzon el árkot tisztítani villámgyorsan. Aki a hibás programot készítette, aki átvette, szintén. A fiútól pedig lehet bocsánatot kérni. Micsoda eltorzult, nyomorult ország az, ahol mindig az a bűnös, aki a hibákra felhívja a figyelmet és nem az, aki elköveti azokat? Miféle hely az, ahol egy 18 éves (de, ha 78 éves akkor is) embert éjjel kell becibálni a rendőrségre? Miért éjjel? Hogy féljen mindenki, aki meg mer szólalni? Nem is kell már várni a fekete autót, mert itt van, bekövetkezett. Hányadék ez az egész így, ahogy van.
Annyi jó talán mégis van ebben a trágyában, hogy kiderült: nem is kevés normális ember él
kicsiny hazánkban. Ez a BKK vezetőire nem vonatkozik, de azokra az emberekre, akik dühükben széttrollkodták a BKK Facebook profilját, feltétlenül. Szóval mégsem reménytelen teljesen. Mindeközben rohadtul nincs kedve senkinek nyomozni Váradi András halálának gyanús körülményei ügyében.
herczeg0210
@Desischado: És nem ez volt az első, már a beléptető rendszert amit a "nemzet bikája" A tompika vett, már elfeledtük...
gazdag dezső
Ezek a mostani nagy cégek vezetői egyáltalán nem hozzáértők ! Ők csupán párt odarakta pancserek,akik még emberségből ,becsületességből ,normális észjárásból is csúnyán megbuktak! Ezért megy az ország tönkre,ezért vagyunk itt ,ahol vagyunk,és mennek ki külföldre az emberek akik szeretnének becsületes munkával megélni ! Én már idős vagyok ,és sok mindent megéltem,még az 56 -ot is,és nagyon csodálkozom,hogy az embereknek ekkora a türelmük!! Már nagyon itt lenne az ideje,hogy emberek lógjanak a villanypóznán .Forradalom nélkül nem megy ez a dolog !!Itt nincsen becsület ,tisztesség ,és a becsületes munkával nem lehet megélni !Kialakultak az új dúsgazdagok,a kis közép,és a sok szegény,hajléktalan emberek csoportja.Az a legszomorúbb ,hogy nem a munka,a tisztesség ,becsületes munka szerint boldogulnak az emberek.Mészáros L..és a többiek akik sem a becsületes munka ,tisztesség szerint gazdagodnak mások vért izzadó munkája árán .Talán újra bekövetkezik az az idő amikor újra érvényes az a mondás ..,,akasszátok föl a nagyurakat "
nezelodo
@gazdag dezső: Az a módszer, hogy a politika akarja a sameszain keresztül irányítani a gazdaságot már sok helyen és sokszor megbukott, ugyanúgy amikor a bankok körül sertepertél mindegyik, aki életében húsz fillérnyi alkotást sem hozott létre. Miért 1998-asgyőzelme előtt miért ebédelt Orbán a Kisherceggel minden héten együtt családostul? Jó ez csak egyforintos kérdés, de nekünk 160 milliárdba került.
A pénz jól elirányítja önmagát, és a gazdaságot a kétkabátos kuszaszemű zsenik nélkül is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.