Továbbra is előzetes letartóztatásban marad a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi – közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteki nem nyilvános ülésen újabb három hónappal hosszabbította meg annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. szeptember 24-én egy budapesti belvárosi járdaszakaszon robbantást követett el, amelynek következtében az ott járőrszolgálatot teljesítő két rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság a kényszerintézkedést a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyével indokolta. A gyanúsított védője az előzetes letartóztatás megszüntetését és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását kérte. A bíróság viszont erre nem látott lehetőséget, mert úgy vélik: "annak ellenére, hogy a gyanúsított az eljárás korábbi szakaszában beismerő vallomást tett, ugyanakkor őszinte megbánást nem tanúsít, magatartása együttműködőnek nem tekinthető, az eljárással kapcsolatosan az érdektelenségét hangoztatja". Emiatt a gyanúsítottól önkéntes jogkövetés a házi őrizet elrendelése esetén nem várható – idézte a törvényszéki közlemény a végzést.

Az előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb október 21-ig tart – írta a törvényszék.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Feltűnő, hogy pont ezekben az egész országot félelemben tartó -robbantás, rendőrgyilkosság-bűncselekményekben a nyomozás nem halad előre. Csak úgy eszembe jutott, Váradi Andrást halálra gázoló személy nem tudom megkapta-e már az érdemkeresztjét...
Pálinkás Pál
@Szeparepa2: Csak halkan kérdezném...Budaházy a 13 év fegyházbüntetésével miért is van háziőrizrtben???
Pálinkás Pál
@Szeparepa2: Miért lenne fals??? Nem Budaházyn múlt hogy nem lett komolyabb a dolog...mintha derengene hogy a nyugatinál fegyvereket,meg robbanóanyagot is lefoglaltak...az mire kellett?? ..Ergo,ha nem dőlnek be...csúnyábban is alakulhatott volna,mint az hogy a csintalant elkalapálták!!Mellesleg pusztán a jogi részét nézem...hogy lehet valaki 13 év fegyházzal háziőrizetben...szerintem le vannak fektetve a háziőrizet feltételei,és úgy hiszem...13 év letöltendő Fegyház nem szerepel közöttük!!
Pálinkás Pál
@Szeparepa2: "ez egy közveszélyes köztörvényes bűnöző terrorista... természetes hogy elzárva kell tartani... " idézet tőled...ami még nem igaz,mert nincs bírósági ítélet..ellenben Budaházynál már hivatalosan megállapították hogy "terrorista"..És egy szóval nem mondtam hogy ki kell engedni...csak párhuzamot vontam...hogy nálunk egy jogerősen elítélt "terrorista" is lehet háziőrizetben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.