Bejelentéssel élt az ehhez hasonló lépéseiről ismert Tényi István azt követően, hogy a BKK és a T-Systems feljelentett egy etikus hackert, akit végül rendőrök vittek el. A 18 éves fiú 50 forintért tudott bérletet venni, ezt jelezte a BKK felé, de köszönőlevél és boríték helyett jó házmester módjára a rendőrséghez fordultak, Tényi szerint pedig ezzel fennáll a közérdekű bejelentő üldözése szabálysértés gyanúja.

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
@nemkati: Tarhonyát megfuttatod zsíradékon, olajon stb.(én füstölt szalonnát szoktam kisütni) oszt mehet a levesbe...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Szerintem ez a srac nem "etikus hacker" , hanem csak sima felhasznalokent azokat a lepeseket jatszotta vegig, amit az app megenged neki. Az "etikus hackerek" pedig olyan esetekben lepnek mukodesbe, amikor pl. egy buncselekmeny eseten egy gyanusitott nem mukodik egyutt a rendorseggel, es annak a PC-jet kell feltorni, rendorsegi adatszerzes celjabol.
Az etikus hacker nem magatol cselekszik, hanem allami megrendelesre. Allami kikepzest kapnak ezek az informatikusok. Attol etikus, hogy valamilyen cel erdekeben folytatjak a tevekenyseguket.
Kb olyan ez, mint a hoher volt regen; a hoher ellen is inditottak eljarast emberolesert, de az csak formai volt, mert o allami megbizasbol olt embert.
nemkati
@karma1: Azért mondják rá, hogy hacker, hogy megbüntethessék. Vérig van sértve a BKK, hogy kiderült, milyen ócska szoftvert csináltattak a T-Systemssel, és még rendesen le se tesztelték. A srác egyáltalán nem hacker, bár, még lehet belőle profi is. Egyszerűen csak egy kíváncsi, és gondolkodó fiatal, olyan, amilyeneket nem büntetni, hanem jutalmazni kell, akiket meg kell becsülni mert értékes emberek, nem olyan agyatlan 0rbánbirkák.

A T-Systems pedig ezzel a referenciamunkával nem túlzottan büszkélkedhet.

Egyébként minden szoftver hibás, csak néhányról még nem derült ki. :DDD Ezt egy autentikus mondja. :)
Amikor kiderül, nem óbégatni kell, hanem minél gyorsabban kijavítani, és a felfedezőjének hálásnak lenni.
karma1
@nemkati: Igy tudom en is,...:o)))) Mindenesetre az biztos, hogy benne lehetnek a pixisben rendesen, ha ekkora zsiros allami megbizast kapnak...
Kivancsian varom a "Hoops" megindulasat, es az azzal kapcsolatosan eltolt dolgokat, eppen az altalad allitott dolgok miatt: nincs 100 % -ig jo programok, viszont lehet kesobb upgrade-elni kijavitani oket... (Ez lesz a magyar Uber kocsi szolgaltatas app-je...)
quadrocopter
@karma1: Számítástechnikai eszközben tárolt adatok megszerzésére a rendőrség - szakértőként - informatikai szakértőt rendel ki, aki kiszedi az adatokat a pc-ből, tehát nem kell külön "etikus hekker" az adatok megszerzéséhez!
Az AvH -nak meg ott van a Finfisher kormányzati kémprogram!
nemkati
@karma1: A pixist jól ismerem. Színvonalas, alaposan letesztelt és minden igényt kielégítő szoftvereket készítünk. A főnök meg úgy utálja ezt a bagázst, hogy képtelen lenne lepaktálni velük. Így aztán, hiába nyertünk számos díjat, a legjobb megrendelőinket elviszik a haveri cégek. Hol van itt a hazai kisvállalkozások támogatása, amikor a vezető szoftvercég Magyarországon az SAP??

Próbáltunk pályázni is. Na, az egy kabaré volt. A témához nem is konyító valakik írtak ki olyan pályázatokat, amikről ordított, hogy nem a minőségi munka a feltétel, hanem hogy csak egy bizonyos kör férjen bele, az elvárások meg még csak meg sem közelítették a 21. század megkívánta igényeket. Na ez az eredmény! Jó sok pénzt a haveroknak, dolgozni, jó munkát végezni nem muszáj érte. Persze, a feltételeknek elvileg megfeleltünk, de találtak értelmezhetetlen, orbitálisan marha kifogásokat.
nemkati
A fenébe! Elpofáztam itt az időt főzés közben!

Most akkor az a kérdésem, hogy a gulyásleveshez jó a pirított tészta is, vagy kifejezetten csipetke illik hozzá?
karma1
@nemkati: Hat csipetkevel javasolnam inkabb, az a hagyomanyos, de ne izgasd Magad, jo bele a kockateszta is ( a nagykocka, nem a kicsi, vagy a lebbencsteszta)...:o)))
nemkati
@karma1: Késő. Már csak pirított csipetke van. :(
Simán-lazán ottfelejtettem.
Cefi
@nemkati: Tarhonyát megfuttatod zsíradékon, olajon stb.(én füstölt szalonnát szoktam kisütni) oszt mehet a levesbe...
GeoCravker
@nemkati: A piritott csipetke még elmehet tarhonyának :-)
GeoCravker
@nemkati: "Színvonalas, alaposan letesztelt és minden igényt kielégítő szoftvereket készítünk. A főnök meg úgy utálja ezt a bagázst, hogy képtelen lenne lepaktálni velük."

Tökéletes szoftver nincs, csak olyan, amit nem teszteltek eleget. :-)
Nem tudom, hogy hol és mit csináltok.
Az SAP túlsúlya nem most-keletű. Már a 2001-es Systemsen is érzékelhető volt. A CeBIT-en sem véletlenül kaptak gyakorlatilag külön pavilont a.M$-al, a '90-es évek végén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.