A hatóság szerint a Xanaxból van elég Magyarországon. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye szerint a gyógyszer elérhető.

A Magyar Nemzet szombati számában írt arról, hogy a szer speciális fajtája, a nyelv alá helyezhető, 0,5 milligrammos Xanax SL nem kapható. A lap több patikát is megkeresett, amelyek azt a tájékoztatást adták, nem tudják, mikor jut el hozzájuk a nagykereskedőknél már elérhető szer.

Az OGYÉI közleményében azt írja: a Xanax SL-ből június 21-e és július 17-e között volt hiány, amiről a gyártó időben tájékoztatta a hivatalt. A készítmény nyolcféle kiszerelésben engedélyezett Magyarországon, a hiánycikként számon tartott SL a termékcsoport forgalmának kevesebb, mint egy százalékát teszi ki.

A gyártó hivatalosan már értesítette az OGYÉI-t a hiány megszűnéséről, így a készítmény lekerült az átmeneti termékhiányt tartalmazó listáról. A Pfizer Kft. valamennyi cég megrendelését kiszállította – tájékoztatta az ellátás felügyeltét ellátó hatóságot a forgalmazási engedély jogosultja. 

Forrás: OGYI  Címlapi fotó: BSIP/UIG Via Getty Images

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equilibrium
“Valóban rohanó és stresszes életem volt, nyugtalanul aludtam, de egy percig sem gondoltam, hogy szorongtam volna” – mondta. Ennek ellenére elkezdte szedni az orvos által felírt Xanax-ot, 1 mg/nap mennyiségben.
“Tetszett, végre pihentető lett számomra az alvás.”

Néhány hónappal később az álmatlansága visszatért, társítva komoly idegességgel, mely főleg a tabletták bevétele között ütött be. Az elkövetkezendő néhány évben egészen 6 mg/napig emelte orvosa a szer adagját, ami szokatlanul magas. Persze nem véletlen, a mennyiséget folyamatosan emelni kell, hiszen egy idő után a szervezet hozzászokik. Olyannyira függővé vált, hogy éjszaka is az ágya mellett kellett tartania a pirulákat, és valahányszor megébredt, a nyelve alá venni, különben halálfélelem lett rajta úrrá, és nem tudta abbahagyni a sírást.

Láttál már valaha Xanax-függőt az elvonón? Rettenetesebb, mint lejönni a heroinról, mindemellett veszélyesebb is, hiszen súlyos, halálos rohamokat okozhat...
cikicakk55
Én nem értem ezt a rettegést a xanaxtól. Már 3. Éve szedem a 0,5 mg-ost 1-1-3 adagolással Mivel pánikbwteg és epilepsziás is vagyok igy a xanaxon kívül semmi más gyógyszert nem szedhetek a pánik betegségre,mert a többi gyógyszer nem fér össze az epilepsziával. Nekem eddig még semmi gondot nem okozott,pedig az esti 3 szem helyett csak 1szemet veszek be. Sőt volt olyan is, hogy elvittek Édesanyámhoz Budapestre és itthon maradt a gyógyszerem. Egy hétig nem szedtem és semmi bajom nem lettA 3 é alatt egyszersem kellett erősebb mg-osra váltani.Az viszont biztos,hogy 1szem xanax + egy pohár sör vagy fél tömény totál részeggé tud tenni bár kit. Erre viszont nagyon rá lehet szokni és súlyos máj és hasnyálmirigy probmát tud okozni elég rövid időn belül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.