A T-Systems és a BKK vezetőinek reakciói után is megtartják hétfő este a tüntetést a BKK-botrány miatt.

"A T-Systems és a BKK szombaton kiadott nyilatkozatai csak megerősítettek minket az elhatározásunkban, hogy megmutassuk: nem kérünk a jogi intézkedésnek álcázott megtorló akciókból" – írták a hétfő esti tüntetés szervezői.

Az Occupy Oktogon Bázis közleménye szerint ezért megtartják a botrány kirobbanásakor bejelentett demonstrációt 19 órakor a Rumbach Sebestyén utcában felállított guruló színpadnál.

"Elutasítjuk a NER-t, a nemzeti elrettentés és elhülyítés rendszerét. Nem kérünk egy olyan pártállamból, amelyben a rendőrség újra asszisztál a lakosság megfélemlítéséhez. Most kell nemet mondani!" – írták.

"Ne kapjon zöld jelzést az ártatlanokat furikázó rabszállító! Nem kicsi a tét: a demokratikus légkör elutasításától, a szabadságjogok megvonásán át a büntetés és a rettegés társadalmáig egy lélegzetvételnyi az út, és lassan elfogy a jó közérzet levegője" – olvasható a közleményben.

A BKK-t számtalan bírálat érte az e-jegyrendszer egy héttel ezelőtti bevezetése óta. Később kiderült, hogy rendőrök vitték el azt a 18 éves etikus hekkert, aki egy biztonsági résre figyelmeztette a BKK-t.

A felhasználók a cég Facebook-oldalát árasztották el kritikáikkal, hekkerek pedig az internetes oldal és az online jegyrendszer működését lehetetlenítették el.

Az ügyben egy vagdalkozó hangnemű keddi sajtótájékoztató, hosszú napok szándékos hallgatása és a pénteken vállalhatatlan szintre lépett botrány után szombat délután szólalt meg először a BKK e-jegyrendszerét fejlesztő T-Systems vezérigazgatója.

Kaszás Zoltán bocsánatkérésében korszerűtlenségről, alázatról és együttműködésről ír. A rendszer egyik hibáját felfedő 18 éves fiatal ellen tett feljelentést jelenlegi ismereteink szerint nem vonta vissza a vállalat.

A BKK vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán közleményben kért bocsánatot a fővárosiaktól, és egyben vizsgálatot is ígért. – írja a hvg.hu.

(A címoldali illusztráció forrása: Facebook/BKK botrány – Mátrix tüntetés)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Erőteljes és határozott fellépéssel sok minden elérhető!!! A FINA rendezvény miatt a fél világ sajtója itt van. Legalább élőben közvetíthetik ennek a velejéig romlott álkeresztény fidesz-kdnp rendszernek a valós problémáit!!! Hajrá magyarok!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szep napot
@Horizont: Koszonom a valaszt. Az nem kerdes, hogy a program egy kalap sz*r (remelhetoleg kijavitjak) es felelosegre kell vonni a keszitojet is akit busasan megfizettek a mi adonkbol. Az azonban nem lehet kerdes, hogy a srac buncselekmenyt kovetett el. Nem gyilkolt, nem lopott de szandekosan "betort" mas magantulajdonaba (feltehetoen ez a hobbija). A kulcs nelkuli zarnyitas (lock picking) nem buncselekmeny, ha sajat zarodon/lakatodon probalod, de ha mas tulajdonan annak tudta nelkul akkor igen.
human
Közben a srácot megint elkezdte ekézni a bkk. Most azt mondják, hogy olyan e-mail címre küldte be a bejelentését amit senki nem olvas. Erre válaszul a srác posztolt a képernyőképet arról, hogy ő bizony a bkk hivatalos e-mail címére küldte be a figyelmeztetést.
Tehát folytatódik aljas módon a felelősség hárítása. Gondolom nem nézik rendszeresen a bkk e-mail címét vagy nem tulajdonítottak jelentőséget a bejelentésnek és most próbálják hárítani a felelősséget újabb hazugságokkal.
Equus
@szep napot: 13.42 Figyuzz, habonyművek! Bármennyire erőlteted, ez nem balhé.A balhés a BKK és a pénznyelője. Elbaszták, megfogták őket, most nem vergődni kell, okoska, hanem gondoskodni a rés betöméséről.
Add tovbb a habonyműveknek: vannak dolgok, amiket le kell tudni nyelni.
quadrocopter
Meg kell tartani a tüntit, Bunkóczi a srác íméljével kapcslatban pofátlanul hazudott!
szep napot
@Equus: Atadom a hobonymuvek. Te egy Sherlock Holmes vagy?! Honnet tudtad, hogy nekik dolgozom? Szerintem Neked is at kene allni a sotet oldalra. Mult heten kaptam meg toluk a premiumomat 5 misi+egy all inclusive 2 hetes csaladi nyaralas Bora-Borara. Azt mondtak, hogy egy valami @Equus nevu urge adojabol fedezik ezt. Koszonom szepen, majd irok egy kepeslapot.
Hol vannak a regi eros (most) ellenzeki kommentelok? Olyan jo volt veluk diskuralni a regi Nepszabadsag, Origo olalan. Semmi sorosberenchulyenacikomcsihabonymuvek
elnyomott
@szep napot: - te hol élsz? Nem tört be a rendszerbe, hanem annak hibáját felhasználóként próbálta ki (felfogod a különbséget???) és azonnal jelezte a BKK felé.
Persze, ha neked a tisztességes hozzáállás bűnténynek számít, akkor gondolom, a bűncselekmények törvényesítéséből élsz...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.