Leszállított egy külföldi nőt a váci vonatról a kalauz, mert a nő nála akart jegyet venni, de a kalauz az esetet végignéző és segíteni próbáló szemtanú szerint egy kukkot nem beszélt angolul.

Egy középkorú, afro-amerikai nő próbált meg jegyet venni a váci vonaton a kalauztól még szerda este, de az jegyet nem adott, csak azt hajtogatta, hogy pótjegyeznie kell, ám ezt nem tudta angolul elmondani – értesítette az Indexet egy olvasójuk.

Az olvasó, aki szemtanúja volt az esetnek, a lapnak leírta,  a külföldi nő nem értett semmit az eljárásból, főleg, mikor Dunakeszinél a kalauz leszállította a vonatról (a nő Sződligetig akart utazni).

A szemtanú már a leszállítás előtt szólt a kalauznak, hogy kifizeti a külföldi nő pótdíjazását, de ezt a MÁV alkalmazottja a leírás szerint nem fogadta el, majd miután az eset szemtanúja kérte, hogy panasztétel miatt mutassa meg az azonosítóját, még a kalauznak állt feljebb.

Az Index megkereste a MÁV-ot a kérdéses esettel kapcsolatban, ahonnan a következő választ kapták:

"Amennyiben az ügyfélszolgálathoz ilyen jellegű panasz érkezik, alaposan kivizsgálják az esetet, és a felelősségre vonás minden olyan esetben megtörténik, amikor egyértelműen bebizonyosodik a mulasztás. A konkrét esetről az eljárás lezárulta után tudunk információt adni. Addig szíves türelmét kérjük."

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Csizmás Kond: Nem! Meg lehet kérdezni van e valaki, aki tud angolul. Elő lehet venni egy darab papírt és ráírni a fizetendő összeget!
Miért, nálunk mindenki tud minden nyelven, ahova éppen utazik???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qwertt
@gulyasgyula: Nem, ez nem ,,erdekes'', hanem altalanositas. Mintha azt irtad volna, hogy egy adott tarsadalom minden egyes tagja szo szerint bunozo, ami sehol a vilagon nem igaz.
Selejt mindenutt van, ebbol messzemeno, altalanos ervenyu konkluziot levonni nagyon nem szerencses dolog.
gulyasgyula
@qwertt: ... Nem tudom hol olvastad mert szándékosan ilyet nem írtam lehet hogy félreérthető voltam vagy Te értelmezted rosszul az írásomat ..??? Nem tudom ..Minden írást átolvasni meg lusta vagyok ..
qwertt
@gulyasgyula: Tegnap, 19;52

,,Egyébként érdekes a kalauzok , ellenőrök . néha a buszsofőrök valahogy már máshol Pl buszon is keverednek hasonló szituációban ..Ez valami sajátos betegség ..''
gulyasgyula
@qwertt: ...Ja igazad van .Ezt tényleg így irtam meg így is értetem ..Igaz én nem utaztam busszal , vonattal az elmúlt 30-évben de hasonló híreket olvasni , látni lehet a Tv-ben , az interneten a médiában ...Ha ezt netán tulzás az a média túlkapásának köszönhető ..A felelőtlen írásommal nem akartam senkit megbántani de úgy látom mégis sikerül ezért elnézést kérek ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.