Deutsch Tamás szerint csak úgy lehet sikeres az ország, ha a digitalizáció nyertesévé válik. Ehhez megfelelő infrastruktúra kell és megfelelő ár.

Magyarország csak úgy lehet sikeres, ha a digitalizáció nyerteseivé válunk – emelte ki a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfő reggel a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy ehhez megfelelő infrastruktúra kell és megfelelő ár.

A miniszterelnöki biztos elmondta, hogy ennek érdekében alkották meg a Digitális Jólét Program 2.0-át, amiben több mint húsz fejlesztési irányt jelöltek meg.

Deutsch Tamás az M1 aktuális csatorna műsorában kifejtette: a program többek között infrastruktúra-fejlesztést is tartalmaz, mint például a vezetékes internethez, valamint az 5G mobilinternethez való hozzáférés fejlesztését. Céljuk továbbá, hogy minden településen legalább két helyen – egy közintézményben és közterületen – legyen ingyenes mobilinternet hozzáférés.

Kiemelte: a program bővítésének célja, hogy mindenki számára elérhető legyen az olcsó, megfizethető, jó minőségű internet-szolgáltatás. Ennek részeként két lépésben, először 18, majd 5 százalékra csökken az internet áfája.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

herczeg0210
Akkor majd szépen drágulni fog és drágább lesz mint az ÁFA csökkentés előtt, mint a serttéshúsnál. Ki van ez találva piszkosul... De tényleg fijafaszomaza tOMPIKA?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Programokból tele a padlás Dajcs, az nem kerül semmibe és birkahülyítésnek is hasznos választás előtt!
Érdekes, hogy a szolgáltatók mindig megtalálják a módját, hogy "a magyar embereki" és a "keményen dolgozó kisemberek" valahogy mégis többet fizessenek a rohadt nagy kedvezmének ellenére!
Hol a hiba, "kiafa@szom" Dajcs?
RonaGyuri
csak az a baj, hogy az országnak nem nagyon akar mostanság menni ebben sem, csak Tompikának! =))
sokanvagyunk
Nem csak áfa kérdése. A probléma ott kezdődik, hogy bár több szolgáltató is van a sűrűn lakott területünkön, választhatnék is akár feleannyi díjért - tv-internet-telefonszolgáltatót, ha nem kötnék ki, hogy csak saját vezetéken tud szolgáltatni. A mostani elrejtett vezetékre nem kötne rá, újabb falfúrás-vezetékelés egy berendezett lakásban - a 21. században, amikor egyébként harapni lehet a levegőben a rengeteg wifi-jelet a lakótelepeken.
Áramszolgáltatót, gázszolgáltatót bármikor lehet változtatni akárhányat, újabb vezetékelés-csövezés nélkül.
herczeg0210
Akkor majd szépen drágulni fog és drágább lesz mint az ÁFA csökkentés előtt, mint a serttéshúsnál. Ki van ez találva piszkosul... De tényleg fijafaszomaza tOMPIKA?
wagabund
..."Csökkenhet az internet áfája Deutsch Tamás szerint...

Deutsch Tamás szerint csak úgy lehet sikeres az ország, ha a digitalizáció nyertesévé válik. Ehhez megfelelő infrastruktúra kell és megfelelő ár."...

ezt mondja másfél éve...na ez a szégyen-gyalázat...senkinek nem tűnik fel, hogy mekkora baromságot mond ez a nagyondrágán fizetett ember..ilyen mélyen még szanyi sincs...
CsipkeRózsa
Elfelejtette, hogy ezt már sokszor ígérte nekünk, legközelebb ráér a választások előtt egy hónappal is előjönni ezzel.
Clavigo
Úgy kb. 2 havonta elmondja ezt az okosságot.,,ugy kb. másfél milláért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.