Várhatóan mindkét ügyben - külön-külön - perújítást kérnek Portik Tamás ügyvédei. Portik egyik ügyvédje, Szikinger István még augusztusban benyújtja a kérelmet az Aranykéz utcai robbantás ügyében. Hasonló indítvány várható a Prisztás-gyilkosság ügyében is, amiben Tuza Péter a védő – írja a Magyar Idők. A lapnak Szikinger István azt mondta, mindkét perben tanúskodott K. Györgyi, de vallomását az Aranykéz utcaiban – megkérdőjelezhető szavahihetősége miatt – kizárták a bizonyítékok közül. A Prisztás-gyilkosság ügyében viszont éppen az ő vallomása alapján kapott 15 év fegyházat az Energol Rt. volt igazgatója. Ezt az ellentmondás csak perújítással oldható fel – mondta az ügyvéd, aki szerint az Aranykéz utcai robbantás ügyében a védelem jogait olyan mértékben korlátozták, hogy annak orvoslása is elengedhetetlen. Védencemet egyetlen vallomás, a szlovák bűnöző, Milos Kastan vallomása alapján ítélték el felbujtóként, ám a védelem nem tehetett fel kérdéseket a tanúnak. Szikinger...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mint ahogy a mai joggyakorlat megengedi: hat hogy a fenebe nezne az ki, hogy allam bacsi valamit szepen kiagyalt, felepitett, el is vegeztetett, aztan abbol csinalt egy pert, felepitette azt szepen vadlottakkal, ugyesszel, dehat a vedougyved mit keresne egy ilyen ugyben? Meg a vegen kepes lenne megmasitani az elore megirt iteletet!
Lasd Pelikan elvtars pere, a Tanu cimu filmben...
Es ahogy Portik vallomasa nem szamitott, amikor Juhasz Peter oldalara allt volna rogan elleneben, mert ugye az egy bunozo, aki alapallasbol nem tekintheto kompetensnek, de amikor Portik vallomasa a kormanynak kellett volna - asszem Voldemort ugyben - akkor koronatanu lehetett volna,...
Igy megyen ez orbanisztanban,...
szép új világ
Elfogják utasítani a perújítást, hiszen akkor ismét előtérbe kerülne Sintér Sándor és Dietmar Clodó kapcsolata és kellemetlen helyzetbe kerülne még egy pár "tisztakezű" politikus is.
bencemacska
Nagyon furcsa a magyar igazságszolgáltatás.
Én nem tudom megérteni a nyomozási rendszert sem. Azaz megértem, az a cél hogyan lehet a gyanúsítottat "csőbehúzni", azaz átverni!
Behívják a feljelentettet tanúként, amikor köteles igazat mondani, közben átminősítik gyanúsítottá, amikor már nem köteles saját magára terhelőt mondani. A kelepce kész.
Jó börtön kiképzéssel kell annak rendelkezni, aki ezen a csapdán átjut ép bőrrel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.