Négyszáz ember hiányzik a MÁV-nál, elsősorban váltókezelőre, tolatásvezetőre, pénztárosra, jegyvizsgálóra,szerelőkre és műszerészekre lenne szükség.

399 fős létszámhiánya van a MÁV-nak, őket akár azonnal fel is tudnák venni – árulta el az állami társaság a Magyar Nemzetnek.

A keddi lapszámban megjelent cikk szerint (melyet a 444 szemlézett) nincs elég váltókezelő, tolatásvezető, pénztáros, jegyvizsgáló, járműszerelő, biztosítóberendezési és távközlési műszerész, forgalmi szolgálattevő, mérnök. 

Ez nem jelenti azt, hogy a hiányuk miatt ne tudna elindulni egy járat – hangsúlyozta a MÁV –, a létszám mindössze egy százalékkal marad el a tervezettől. 

A MÁV-nál több mint 38 ezren dolgoznak. 

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke, Halasi Zoltán ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a hiány területi eloszlása nem egyenletes, egyes területeken, így Budapesten is nagyobb gondot okoz.

A MÁV a toborzást házon belül is ösztökéli, egy vasutas 35 ezer forintot kaphat, ha az általa a céghez hozott ember beválik.

(Magyar Nemzet via 444)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Nyelvismeret nem szükséges, elég, ha a jegyvizsgáló összeszedi az összes kihasználatlan IQ-ját és képes leszállítani egy nőt a vonatról, elvégre a magyar világnyelv és tanulja meg mindenki!
Clavigo
Még jó,,hogy a vezér,al,fő,helyettes -igazgatókat ,,oszt.-vezetőket,,szóvivőket,,stb. nem kell felvenni.Így aztán nincs baj,,gond egy szál se.oszt jó napot.
Clavigo
Vasuti dolgozók sz-szervezete,,,,vagy másik sz-szervezet,,,,mindegy .Valamelyikben még ott ül Gaskó mester...havi 8 kilóért,,mint " tanácsadó ",,ha jól emlékszem...Nincs valami jó ötlete,tanácsa ?
wpym
Ezen nem lehet csodalkozni: akik a forgalomnal vannak, fel labbal a sirban, fel labbal a bortonben vannak minden egyes muszakjukban, fillerekert, ugy, hogy ok mukodtetik a vallalatot.
Ekozben rengeteg irodai ipari hulladek azt sem tudja, miert veszi fel a hatalmas jovedelmet.
peterkelemen
Látom megfogadták, amit mondtam. Inkább hozzám jöjjenek és irány külföld. Ki kell véreztetni Orbánt és bűnbandáját minden téren.
Fradigege
Lehet itt izmozni, hogy nem bírja el az ország az osztrák minimálbért. 80-100 ezerért nem megy el senki váltót kezelni. Aztán jól megbsszk, ha valami baleset történik. Én nettó 400 ezerért simán elmennék váltót kezelni.Előbb utóbb lépni kell. Vagy a fizukat kell megemelni vagy az árakat visszavenni. A végtelenségig nem fogják bírni a mesterségesen lebutított fizukat így hagyni. Pénz beszél, kutya ugat.
feco fero
Én javaslom hogy a 100 000 csöves ből hajléktalan ból biztos hogy össze lehet szedni ezt a pár 100 embert mert vannak köztük mérnökök technikusok technológusok szakmunkások segédmunkások jóakarók és rossz akarok
feco fero
Folytatás a csövesekből hajléktalanokbol összeszedett embereknek kell szolgálati lakást építeni rezsi hozzájárulást fizetni hiszen ők a mai problémát oldják meg a most a pillanatnyi meg a holnapi problémát lásd Nagycsaládosok támogatása terhére is hiszen ők majd 25 év múlva fognak aktív részesei lenni a társadalomnak
Yoda69
Az kevesebb mint 1%-os letszamhiany. Az nem lehet Nagy gond. Majd ha felduzzad 10%ra
wpym
400-nal tobbrol van szo; most csak ennyit mert bevallani a vasut.
De lesz meg rosszabb is, mert 2019-ig tobb mint 3000 ember fog hianyozni. Erre 2 megoldas van:

- penz, penz, penz, mint a haboruhoz;
- durva jaratritkitas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.