Míg tavalyelőtt huszonnégyen, tavaly huszonketten, az idén június végéig csak ketten részesültek államfői kegyelemben az igazságügyi miniszter felterjesztése nyomán – írta a Magyar Hírlap szerdán az Igazságügyi Minisztérium féléves összesítése alapján.

2002 óta összesen 15 004 kegyelmi döntést hozott az államfő, az igazságügyért felelős tárcavezető felterjesztése nyomán, ebből 14 697 volt elutasító.

A lap írása szerint 2008-ig évente több mint ezer elítélt próbált kegyelemért folyamodni, azóta mindig ezer alatti a számuk. Tavaly csak 495-en fordultak – közvetve – a köztársasági elnökhöz, aki huszonkét esetben teljesítette a kérést, és 473 elutasító határozatot hozott.

Csupán ketten kaptak kegyelmet idén Ádertől

(Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Az átlagos "kegyelmi arány" egyébként két százalék, ám voltak kiugró évek a tárca beszámolója alapján: például 2016, amikor a kérelmezők négy és fél százaléka járt sikerrel, míg 2010-ben és 2014-ben arányuk nem érte el az egy százalékot.

Az idén az első hat hónapban 339 kegyelmi kérvény volt a Magyar Hírlap cikke szerint.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Az elutasítottakat megmentette a visszaeséstől.
Fradigege
Azért csak 2 eddig, mert 2 csókos maradt még sitten. A több haver kinn van.
Eladott Ország
Minden rendben van a Nemzeti Együttrothadás Rendszere működik, a csókosok lopják a közpénzt mint a mennykű, mintha nem lenne holnap. A haverok, vazallusok, hűbéresek tollasodnak. PolPotéknál a csókosok bűnözésének ügye nem megy tovább. A pofádba vágják ha nem tetszik tegyél feljelentést, csak azt nem mondják mi a szarnak, mivel úgy sem nem jut el a vádemelésig. Az összes többi meg le van szarva.
Dr plágium
Mindegy mi a bűnük, úgyis ott folytatják ahol abbahagyták. Nem kellene kegyelmet adni nekik!
human
@Dr plágium: Ezt nem lehet tudni. Szakmailag szoktak javaslatot adni a köztársasági elnöknek. Persze a szakik sem tévedhetetlenek.
maci0427
De ha a " kegyelem után " újabb bűncselekményt követ el a kiszabadult - kegyelemben részesülő személy , akkor adjanak neki 99 -évet és azt azzal az egyénnel ülje le együtt, aki - akik a kegyelmet adták neki - nekik ! Adja azt bárki - bármikor !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.