A magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolja a bíráknak szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka a menedékkérők kötelező áthelyezésére vonatkozó európai uniós mechanizmus ellen indított perben – írja a hvg.

A kvótapert 2015 végén indította el az Európai Tanács ellen Magyarország és Szlovákia. Az ügyben május közepén tartottak meghallgatást, az ítélethirdetés decemberben várható. A most közölt főtanácsnoki vélemény elfogadása nem kötelező, de a legtöbb esetben ez történik az EU bírói testületénél. A luxembourgi bírói testület egyszerű többséggel fog dönteni.

Orbán Viktor június végén, az EU-csúcson azt közölte: ha a luxemburgi bíróság hazánk ellen dönt, akkor sem tartja be a kormány a kötelező érvényű ítéletet.

Európai Bíróság: utasítsák el Magyarország keresetét a kvótaperben

Ezt később Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára is megerősítette, mondván, akárhogy is alakul az eljárás, nem nyithatjuk meg kapuinkat az illegális migránsok előtt".

A két ország egy olyan 2015-ös tanácsi – tehát az EU tagországai által elfogadott – határozat ellen indított keresetet, amely azt írja elő, hogy két év alatt 1200 ezer nemzetközi védelemre szoruló személyt helyezzenek át Görögországból és Olaszországból az EU többi tagállamába. Szlovákia és Magyarország (a cseh és a román kormányhoz hasonlóan) a határozat ellen szavazott, a bíróságtól pedig azt kérték, hogy semmisítse azt meg.

A két ország egyrészt eljárásbeli hibákkal indokolja ezt, és úgy látják, az áthelyezés rendszere nem is alkalmas a migrációs válság kezelésére, így pedig nem is szükséges.

A Bíróság előtti eljárás során Lengyelország Szlovákia és Magyarország mellett, míg Belgium, Németország, Görögország, Franciaország, Olaszország, Luxemburg, Svédország és a Bizottság a Tanács támogatása végett avatkozott be.

Yves Bot főtanácsnok egyfelől cáfolja a magyar és szlovák fél jogalkotási hibákat említő érvelését. Úgy látja ugyanis, hogy az EU alapszerződése

felhatalmazást biztosít olyan intézkedések elfogadására, amelyek az egyértelműen azonosított szükséghelyzetre való reagálás érdekében a menekültügyi tárgyú jogalkotási aktusoktól ideiglenesen és konkrét pontokban eltérnek.

A főtanácsnok azt is hangsúlyozza, hogy ez a rendelkezés lehetővé teszi a Tanács számára a migrációs válság kezeléséhez általa szükségesnek vélt valamennyi átmeneti intézkedés elfogadását.

Kiemeli ugyanakkor azt is, hogy nem hagyományos jogalkotásról van ebben az esetben szó, így elfogadására nem vonatkoznak a nemzeti parlamentek részvételével összefüggő követelmények (ezek a követelmények ugyanis csak a jogalkotási aktusokra alkalmazandók).

A főtanácsnok azt is kiemeli, hogy az érintett határozat időbeli hatálya (2015. szeptember 25-től 2017. szeptember 26-ig) pontosan behatárolt, így a határozat átmeneti jellege nem vitatható. Bot azt az érvet is elutasítja, miszerint a Tanácsnak újabb konzultációt kellett volna folytatnia az Európai Parlamenttel, és azt is elveti, hogy a Tanácsnak egyhangú döntést kellett volna hoznia.

Ami a határozat tartalmát illeti: a főtanácsnok álláspontja szerint a megtámadott határozat automatikusan hozzájárul ahhoz, hogy könnyítsenek a 2015 nyarán bekövetkezett migrációs válságot követően a görög és olasz menekültügyi rendszerekre nehezedő jelentős nyomáson, és ezért alkalmas az általa követett célkitűzés elérésére.

Van még egy érdekes okfejtés az indoklásban, ami hatással lehet egy másik, Magyarország ellen folyó ügyre is. Yves Bot szerint nem áll meg az a magyar és szlovák érvelés, miszerint a határozat nem hatékony eszköz. A főtanácsnok szerint azonban ezt részben arra alapozzák, hogy egyes tagországok – például épp ez a kettő – nem tartják be annak rendelkezéseit, ami ellentétes a szolidaritással és a terhek igazságos megosztásával kapcsolatos azon kötelezettséggel, amely a tagállamokra a menekültügyi politika területén vonatkozik.

Az Európai Bizottság éppen ezzel az indokkal indított június 13-án kötelezettségszegési eljárást Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen. Míg utóbbi leállt a menekültek befogadásával, előbbi két ország egyetlen migránst sem fogadott be a mechanizmus keretében.

A Bíróság főtanácsnokának véleménye nem köti a Bíróságot. Neki az a feladata, hogy „teljesen pártatlanul és függetlenül eljárva a rábízott ügy jogi megoldására vonatkozó javaslatot terjesszen a Bíróság elé.” A Bíróság bírái most kezdik meg a tanácskozást, az ítéletet későbbi időpontban hozzák meg.

131 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbán azt mondja nem tartja be a törvényeket, akkor mi magyarok minek tartanánk be az ő törvényeit? Nekik kell menni és el kell taposni, mint egy férget.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Orbán azt mondja nem tartja be a törvényeket, akkor mi magyarok minek tartanánk be az ő törvényeit? Nekik kell menni és el kell taposni, mint egy férget.
wagabund
..." A magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolja a bíráknak szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka"...

ez az egybites tudja egyáltalán, hogy itt is emberek élnek, akik nyugalomra vágynak, illetve ami van az pont jó? nem véletlenül nem kell a kvóta..azt basszák meg.
lefogadom, hogy olyan védett, lakosságtól elzárt helyen lakik ez a nagyeszű döntnök, ahol nemhogy migráns, de még szegényember sem lakik...
verőce21
A liberalizmus jelenlegi formájában kétségtelenül valami teljesen új az emberi őrületek szomorú sorozatában.

Új helyzet van, a hagyományos európai politika keretei néhány év alatt teljesen széthullottak. A britek (angolként soha nem is voltak jelen) kivonulnak a kontinensről, Franciaországban egy szélsőliberális látszatpolitikus került hatalomra, akit csak a szélsőjobbal szemben tudtak megválasztatni (a hagyományos baloldal eltűnése mellett)
quadrocopter
@verőce21: Ostoba gumimaci! A liberalizmusnak köszönheted, hogy most itt is kinyithatod azt a zavaros, hibban pofádat! Te f@sz!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Az lehet...csak amit ti képviseltek e kérdésben az nem liberalizmus,hanem nagyfokú hülyeség..emberbaráti maszlagba csomagolva!!!Ha nektek annyira kell ide a holdugató...akkor bemelegítésnek hazavihettek egy barátságos cigánycsaládot a kecótokba.../nagyjából egy kategória/ és pár hét múlva újra átbeszéljük a kérdést!!!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Ne foss minden orbánmaszlagtól - koma! Jó alanya vagy a beetetésnek! 1294 - jog szerint is megválogatható - menekülttől fosol?
verőce21
@quadrocopter: (13:34) Azt pedig a túlburjánzó szólásszabadságnak köszönheted - amit megengedünk nektek ezen a fórumon -, hogy a mocskosságaidat ideokádhatod az internetre.
F@szkalap!
quadrocopter
@verőce21: Tehát akkor "lipsiként" tolod ide a pofád? Ez felért egy beismeréssel! F@szfej!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Fogalomzavarban vagy??? Olvastad valahol hogy fosok???És mi az hogy jog szerint??? Ez a parazitahorda jog szerint már Törökországtól,Görögországtól nem menekült hanem migránscsürhe!!!Vannak nekünk óindiai migránsain,akik nélkül könnyebb lenne az élet,nem kell hozzá még arab meg néger!!!
kokopelli
@quadrocopter: nem tudják a barmok,hogy mi az a liberalizmus,oszt annyi! :--)
"cum deo pro patria et LIBERTATE"
ami a "libsi" II.Rákóczy Ferenc zászlaján állt !
(fizetett és kihasznált orbánbarmok) :--(
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Az értési gondjaidat hozd helyre! Minden ország megválogathatja, hogy kiket fogad be és kiket nem! Ezt a jogot senki nem korlátozza!
Te hajlamos vagy rémületből rémületbe esni, ha az 1294 menekült szóbakerül. És a közel 20.000 kötvényessel nincs gondod? Pedig bármikor bármelyik bekattanhat egy rosszul sikerült biznisztől, vagy családi problémáktól motiváltan és derékdinamittal lemegy a metróba gyakorolni a népszokását!
Az Orbán-rezsimnél nagybb terrorista banda nincs Európában!
szep napot
Az az erdekes, hogy az EU az unius allampolgarokert jott letre. A munka elol menekulok befogadasa mi hasznot hoz az allampolgaroknak?? EU-n belul annyi a raszorulo, talan rajtuk kene eloszor segiteni.
WIKI szerint: Az Európai Bizottság definíciója alapján az Európai Unió hivatalos jelmondata (magyar nyelven Egység a sokféleségben) arra utal, hogy "az Unió egyesíti az európaiakat, hogy annak keretein belül együtt fáradozzanak a közös célért: a békéért és a jólétért, illetve, hogy az Európában honos különféle kultúrák, hagyományok és nyelvek sokféleségükkel gazdagabbá teszik a kontinenst."
quadrocopter
@szep napot: - a "munka elől menekülők" dolgoznak Angliában - ahol pl. szikh rendőrök is vannak! - Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, , Svédországban...stb.

- az USA nem jöhetett volna létre az európai bevándorlók nélkül!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Meg is van a gondjuk bőven belőle,sétálgass csak egy nigger ,vagy latin negyedben estefelé!!Mellesleg már írtam neked,de nem tudod felfogni...kötvényes sem kell ide..
papa.49
Értsünk már meg valamit NEM AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓKAT KELL BEFOGADNI, hanem azt az 1294 személyt akinek az eljárását itt kell lefolytatni, és csak ADDIG KELL ITT TARTANI ŐKET!!!
Az a közel 20 ezer aki pénzért vásárolt magának belépést az országba azokkal NINCS SEMMI BAJ, AKIKET KI SE VIZSGÁLTÁK HONNAN JÖTTEK, MEG MIÉRT???
Azokkal minden fasza mi???
szep napot
@quadrocopter: Ha ilyen kemenyen dolgoznak, tartsak meg az osszeset. Nalunk van tobb mint 1 millio a rejtett eroforrasbol, oket is kuldjuk szivesen. Mindenki jol jar. Az o gazdasaguk fellendul; nalunk a bortonok kiurulnek (lesz hely a politikusainknak).
quadrocopter
@szep napot: Tudod, nyugatra száezer szám mennek, itt maradni senki nem akar, ők nem hülyék, hanem menekültek.
Neked is csak azt tudom modani, egyetlen egy kötvényestől sem vagy biztonságban - már amelyik itt telepedett le - és ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni!
lusta
@papa.49: Hát ez a baj.Mindenki löji a rizsát, közben fogalma sincs miről vakerál.
Az európai szolidaritás keretében, az olasz és a görög hatóságok munkaterheinek könnyítése miatt az uniós tagállamok lakosságuk és gazdasági erejüknek megfelelő létszámú MENEKÜLTKÉRELMET bírálnak el. Kis hazánk olyan bivalyerős gazdaság, hogy teljes 1294 menekültkérelmet kell elbírálnia. Az 1,3 milliós észteknek 199 fő menekültkérelmét kell elbírálnia, míg a 1,9 milliós letteknek 281 fő jutott. Erről ennyit.
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Érdekes, hogy mégsem a kb. 20.000 kötvényes zavar, hanem az 1294! Lehetőség van a megválogatásukra is, csak annyit kell mondani, hogy "nemzetbiztonsági kockázat"!
lusta
@quadrocopter: Hát ilyet még senki sem tudott mutatni. Mindeki beszél a 20 ezer kötvényesről, akiknek rövidesen tejelnünk kell, de látni még senki sem látta őket. Hasonlóan a menekültekhez, nem hülyék ők, különösen, hogy még fizettek is az arRogánS Toncsi embercsempész bandájának.
quadrocopter
@lusta: Mert nem balhéznak, vagy csak a papír kellett, hogy könnyebben üzletelhessen, cégeik megtelepedhessenek az unióban, nem jelenti azt, hogy nincsenek. Tőlük sem vagyunk biztonságban, hisz szabadon mozoghatnak az unióban, valamelyik hirtelen "áttér" és ezt nem lehet előre megjósolni! Ezeket nem is tudjuk szemmel tartani, míg az ellenőrzötten befogadotakat igen!
Mert - ahogy azt "papa" is írta - egyáltalán nem arró van szó, hogy az llegálisan beszökötteket kellene befogadnunk!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Azt áruld már el ...hogy tartod őket szemmel...ha zárt táborba rakod,akkor ti libsik böfögtök...ha meg nem akkor lelép két pillanat alatt
lusta
@Pálinkás Pál: Durva és eléggé pofátlan leszek. Innen mindeki lelép. Elbíráljuk a majdnem 1300 ember kérelmét? Elbíráljuk? Nyugatra mennek? mehetnek, mert nem erőnek erejével nem tarthatjuk vissza őket. Ez már az ő gondjuk, mit kezdenek ott. A hatóság az első pillanatben visszaküldi őket. Mi ellenben teljesítettük humanitárius kötelezettségünket. Büszkék lehetünk rá. Így viszont mire legyünk büszkék?
lusta
Itt van a nagy gond. Ezért áll a bál és emiatt balhézeik a sorosbérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár, aki g..i és besúgó.
10. cikk

Pénzügyi támogatás

(1) Minden egyes, e határozat alapján áthelyezett személy után:

a)


az áthelyezési céltagállam 6 000 EUR átalányösszegben részesül;

b)


Olaszország vagy Görögország legalább 500 EUR átalányösszegben részesül.

(2) E pénzügyi támogatást az 516/2014/EU rendelet 18. cikkében meghatározott eljárások alkalmazásával kell végrehajtani. Az előfinanszírozásra vonatkozóan az említett rendeletben meghatározott szabályoktól eltérve, a tagállamok 2016-ban kivételesen megkapják előfinanszírozásként a részükre e határozattal összhangban megítélt teljes összeg 50 %-át.
Ezt a lovettát az utolsó centig a menekültekre kell költeni, ebből nem yudnak ellopni egy centet sem.
justhpeter
A segg vezér vesztésre áll és most elindul benne a hangya felfelé, ahol nem talál mást csak egy fekete lyukat. A per végére már félrebillent fejjel fog járni mert elborul az agya.
szep napot
Olvasom a hozzaszolasokat es ritka nagy az egyetertes.
Az ellenzek segiteni akar a menekulteken, de ugye a szorgos menekultek (mint mindenki mas) szenvednenek hazankban. Minek marasztalni oket akar 1 napra is.
A kormanypartiak (sok ellenzeki is) nem kernek a menekultekbol meg 1 napra sem.
Az EU szinten jot akar (par millio EU-n kivulinek), minek hagynak, hogy a szegeny munkaalkoholista menekultek akar 1 napot szenvedjenek hazankban (ahol mindenki idegengyulolo)
Szerintem minden menekult menjen egybol Nemetorszagba es mindenki boldog.
szep napot
@szep napot: Ja es a legfontosabb; a menekultek sem szeretnenek hazankban maradni. Minek kinozni (embertelen modon) 1200-at, avval, hogy akar 1 napot is itt maradnak
verőce21
Az 1294 menekült befogadása csak a beetetés! Ezt senki ne higgye el, hogy ennyi és kész.
Utána folyamatosan tolnák ide, ennek arányában a végtelenségig! Plusz, az esetlegesen beengedett és itt regisztráltak kötelező visszafogadása.
Végül egy városnyian lennének itt a kéretlen muszlimok, mert hiába szabad a mozgás az EU-n belül, de megtalálnák a módját a környező országok, hogy oda nem utazhatnak vissza.
quadrocopter
@verőce21: Brsszel szava nem a mániákus hazudozó Genyó szava!
- mert miért is tolnák ide folyamatosan a keretszám felettieket?
- az itt regisztráltak visszafogadása eddig is működött
a többi gy baroomság, ahogy leírtad!
lusta
@szep napot: ˝Az átmeneti intézkedések célja, hogy könnyítsenek az Olaszországra és Görögországra nehezedő jelentős menekültügyi nyomáson, mindenekelőtt nagyszámú, egyértelműen nemzetközi védelemre szoruló olyan kérelmező áthelyezése révén, akik e határozat alkalmazásának kezdő időpontját követően érkeztek Olaszország vagy Görögország területére.˝
verőce21
@quadrocopter: (21:03) Neked ahhoz mégegyszer meg kellene születned, hogy ezt megértsd!
quadrocopter
@verőce21: A paranoiás fosás nem éppen az értelem tobzódásáról szól nálad! A sajátos megérzéseiden kívül van tényadat is?
verőce21
@quadrocopter: Nemcsak 120+40 ezret kell szétosztani, ez csak a kezdet, tavalyi adat! Azóta jöttek még vagy ketten. :)
Nálad pedig, sajnos, az értelemnek a nyomát sem lehet fellelni.
Nessy
Pénzért jöhet bárki, azonkívül senki! Ez ilyen egyszerű!
quadrocopter
@verőce21: Ne foss, holnap is lesz világos! Ilyen majrés hülyéket tudnak beetetni, mint te, mit gondolsz miről szól a konkrétan behatárolt 1294 szám? Ha a családtagjaikkal egészítjük ki, akkor sem érik el a kötvényes, kétséges hátterűek ( Pharaon effektus!) számát!
verőce21
@quadrocopter: Ne erőlködj, még megárt!
Te olyan hiszékeny vagy!
Még Brókermarcsikának is adtál pénzt, mi? :)
Nessy
@verőce21: ha hiszékeny lenne, illiberális lenne, azaz fidesz hívő!
quadrocopter
@verőce21: Kis butám, hát mikor vert át bennünket az az unió, amelyiknek a milliárdjaiból vegetál Genyóland és gazdagodik a csorda?

Jöhetnek a példák...
Nessy
@quadrocopter: Nem illik lehetetlent elvárni senkitől. :-))
verőce21
@quadrocopter: (21:29) Most jön a menetrend szerinti hazudozásod a vesztett vita közben?
Méreten aluli vagy Pöcs!
JAJMÁR
Ördögi kör ez is. Mindenképpen kihasználják, bármit is ítél a bíróság, abból azorbánkormány profitál. ... ez a menekültes téma pártokon át egyesíti a magyarok idegengyűlő és bebutított tömegeit. Szépen besorakoznak azorbán védőszárnyai alá! (Hiába nincs neki) Ördögi mondom!
Pálinkás Pál
@lusta: " Mi ellenben teljesítettük humanitárius kötelezettségünket"...idézet tőled...a két fogalom kizárja egymást!!! Nem lehet senkit "kötelezni" arra hogy olyat tegyen amit nem akar, vagy az szerinted humánus dolog???
quadrocopter
@verőce21: " Kis butám, hát mikor vert át bennünket az az unió, amelyiknek a milliárdjaiból vegetál Genyóland és gazdagodik a csorda?

Jöhetnek a példák..."

Hol vannak - kis butám? Mi van a vesztéssel - kis butám?

"Méreten aluli vagy Pöcs!" - ismét tanultál tőlem - kis butám! Csökken a szókincsed!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Az uniós csatlakozási szerződést sem fenyegetés hatására írtuk alá!
bakegya
Kimoshatnád már a szádat,túl sok az ENTERO-BAKTER benne,a végén még visszafertőzöd magad@verőce21: a saját szennyvizeddel!D
1magyar
Mindenáron csak ránk akarják szabadítani ezeket a barom, primitív gyilkos katonákat?
Ha ezt anno tudjuk, sosem szavaztunk volna az unios tagságra.
kokopelli
@1magyar: ki lehet lépni,ill. azonnal meg lehet igényelni! ..ez a liberalizmus! :--)
Mit lopna a fideszbanda? ..egymás zsebéből?..tömegverekedés narancséknál? :--)
1magyar
@kokopelli: Az nem érdekel, hogy mit lopna. Utána országon belül ez is megoldódna.
kokopelli
@1magyar: okoskám! Az un. multik eltünnének és pl. a CBA és hasonló cégek
egyeduralkodóként úgy vernék fel az árakat ahogy akarnák!Ha autót
vásárolnál,mivel a multik elhúznának mint a vadlibák (Szlovákiába,
Szerbiába,Csehországba és Romániába,) autóárak ill. iparcikkek
20-30%-al felugranának a vámok miatt! Ugyanaz a többi iparicikknél!
Lehetne vízumot váltani,és a most EU-ban dolgozókat lassan vissza-
küldenék az óhazába! Ilyen egyszerű! :--(
Hofinak lenne igaza a V1-ekkel! :--)
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Abban a szerződésben szó sem volt félbarbár majomcsordáról...
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Nem, mert a humnizmusról egy uniós tagországban és az unióban nem is kell külön chartát hozni!
wagabund
ezt a bíróságot egy főtanácsnok utasíthatja? vagy felhívhatja a figyelmüket, nehogy másként merjenek dönteni, mint ahogy merkel elvárja? vagy hogyisvanez?
quadrocopter
@wagabund: Benne van az chzikkben: " A most közölt főtanácsnoki vélemény elfogadása nem kötelező, de a legtöbb esetben ez történik az EU bírói testületénél. A luxembourgi bírói testület egyszerű többséggel fog dönteni."
quadrocopter
@durbincs: Húzz vissza a fára - makákó, idiótákra nincs időm!
wagabund
@quadrocopter: most lebuktam..bevallom, a címtől ideges lettem, ezért el sem olvastam a többit..ugyanis ami az országomat(sic) érinti, az engem is érint...és nagyon nem mindegy, hogy bánnak velünk ezek a szarcsimbókok.
quadrocopter
@wagabund: Ezért kelkl elolvasni a cikket és - ha van - a benne jelölt linket is!
bakegya
@papa.49: harminckilenc-ezer...AZOKAT A ROGÁN ÉS HABONY HOZTA BE ÉS A RÁCHEL SAJÁT KÉT LÁBON ÁLLVA A SZŐKE HERCEGGEL AZ OLDALKOCSIJÁBAN!!!A BAHRENINI CSOKI-BULI-és igazgyöngyös kirándulás jó arabjai azóta fölszívódtak,de a PHARANON PROFESSZOR IS KÖDDÉ VÁLT UGYAN,DE A LÉNYEG A VAGYON AZ MARADT AZ ORSOS FAMILIÁBAN.
Felcsutkát,Tükrös-pusztát,a volt József-nádor birtokot a kisvasút végállomásnál nem véletlenül őrzizteti a MÉHSZAROS A GAZSI NÁRCISZ KUTYÁJÁVAL!!!Még szerencse ,az internet nem felejt.
Csizmás Kond
Nem kell iszlám, senkinek sem kell, sem magyarnak sem zsidónak sem kereszténynek...csak néhány kecsketoszónak...sajnos úgy látszik vannak elegen.
juttka
@1magyar: Na, megjött a 3. nagyon sötét kommentelő, G.O.V. hívő!
lusta
@Csizmás Kond: Ezek a szemét muszlimok olyan pofátlanok voltak, hogy annó még Pestet is megalapították. Sőt. Olyan pofátlanok voltak, hogy Soros biztatására és az ő pénzéből elintézték, hogy a római számokat arabra cseréljék.
Csizmás Kond
@lusta: ...navazzee...ők alapították pestet...hát ez szenzációsan lusta hülyeség.
...és arab...neked ez is egykutya...mert erre is lusta vagy rákeresni.
Csizmás Kond
@lusta: ...és elnézést hogy az arab számtudományodat nem említettem...az már nem fér bele a lustaság fogalmába...az egy ordináré nagy hülyeség.
lusta
@Csizmás Kond: Drága sztrovacsek, nézzen utána.
Segítek.
Anonymus: Gesta Hungarorum
Csizmás Kond
@lusta: ...maga meg nézzen elébe..."A számjegyek Indiában jelentek meg i. e. 400 és i. sz. 400 között, ahonnan a 9. századra eljutottak Nyugat-Ázsiába, végül pedig a 10. századra Európát is elérték. Itt az arab számok elnevezést kapták, mivel az arab matematikusok és csillagászok munkássága révén váltak ismertté. Maga az arab nyelv a keleti arab számjegyeket „indiai számjegyeknek” (arqam hindiyyah – أرقام هندية) nevezi és eltérő jelöléseket használ."
lusta
@Csizmás Kond: Köszönöm, hogy megerősítette beírásomat és pontosította, konkrétan kiket is fizetett Soros, hogy a római számokat lecseréljék.
˝Itt az arab számok elnevezést kapták, mivel az arab matematikusok és csillagászok munkássága révén váltak ismertté.˝
lusta
@Csizmás Kond: Hogy lássa, milyen segítőkész vagyok.
˝Taksony vezér Magyarország főembereivel együtt élete valamennyi napján át hatalommal és szépszerével megtartotta országának minden jussát. Kegyességének hallatára pedig sok vendég özönlött hozzá különféle nemzetekből. Ugyanis Bulárföldről nagyon sok izmaelitával jöttek némely fölötte nemes urak: Billa meg Baks. A vezér Magyarország különböző vidékein földet adományozott nekik, s még azonfelül a várat is, melyet Pestnek hívnak, örökre nekik engedte. Billa pedig és a testvére, Baks, kiknek sarjadékából származik Etej, tanácsot tartván, a magukkal hozott népből kétharmadot a nevezett vár szolgálatára átengedtek, egyharmadot meg utódaiknak hagytak.˝
˝Nem kell itt azt is feledni hogy már a vezérek idejében ismaelita csapatok szállongottak hozzánk mind a volgai mind a Duna melletti Bulgáriából tehát a hagyomány megszállásunk első időszakában vert magának gyökeret A bolgár ismaeliták már rokonfajuak lévén a magyarokhoz mint a Jakutból felhozott fölebbi nyilatkozat is mutatja a volga bolgároknak szinte A lmus nevü fejedelmek is lévén s Luitprandis e rokoság mellett szólván a Damasek isten neve ennyiben magyarnak is vétethető ámbár őseink Bachmuthot vagy Mo hammedet nem tisztelték mint azt a magyar földi ismaeliták tették.˝
Csizmás Kond
@lusta: ...meggyőztél...falra hányt borsó ...
...de azért némi útbaigazítás...azért került úgymond az arabok által ejrópába mert a sumer, akkád perzsa civilizáció után a görög és római folytatásaként erre irányult a terjeszkedés...
lusta
@Csizmás Kond: A második idézet már nem Anonumustól való, hanem Kállay Ferenc 1861-ben kiadott A pogány magyarok vallása című műből való. Igaz 300 oldalas, de sokat lehet tanulni belőle. Még Önnek is.
kokopelli
@durbincs: Te barom Csepelről olvastam be! Megtehetem magamnak
azt hogy kiválasztjam hogy hol éljek! Változtatni is tudom,ha
akarom! Ott fizetek adót ahol éppen vagyok,kivéve a járműét!
Vetted hontalan! Te hol élsz?Ukrajna,Románia...?Jó a fizu?
...akkor meg ne ugass bele a felnőttek dolgaiba! Vége az infónak!
"Nyasgem!"!
Csizmás Kond
@lusta: elhiszem...viszont amit megtanultam azt nem akarom mesére változtatni.
lusta
@Csizmás Kond: A mese valóban mese, a történelm pedig történelem, még ha nagyon fájó igazságokat is hordoz magával. Az általam írtakat, történelmi szempontból, még senkinek sem sikerült megdönteni.
lusta
@Csizmás Kond: A meséknek vannak történelmi alapjai, lásd a Grimm testvérek meséit, de Dugovics Titusz meséjének van történelmi alapja. Így Pest izmaeliták (muzulmánok) általi alapítása is történelmi tény, a többivel, hogy a szereplők személyei mesék, nagy valószínűséggel valószínűsíthető.
Csizmás Kond
@lusta: az mese. Pest elég sokáig a duna ártere volt, csak Buda nagykorúsodása után lett lakott terület.
...az izmaelita meg egy nyelvficam, az csak a mostani elvárások kifejezése , Ábrahám első fia szerinti akármi...és Taksony idejében még nem volt ismert az iszlám vagy mohamedán csak szaracén.
lusta
@Csizmás Kond: Nem baj. Mit is mondott Lenin elvtárs? Tanulni, tanulni, tanulni. Önnek sem késő.
1magyar
@juttka: Az ilyen büdös bogarak mellé tennék muszlimokat, mint te - legalább 2-3 családot.
lusta
@1magyar: Drága sztrovacsek, látom a gyűlölet ellveszi a józan gondolkodását.
Egyébként én ismerem őket, Önnel ellentétben. A tunéziai Julianin barátommal, nem úgy, mint én, ő a villamos karon szerezte a doktorijkát, a marokkóui Azizzal egy évig egy szobában laktam, nem beszélve Ibrahimről, a fia,Ali elég keményfejű, együtt dolgoztam és még sorolhatnám tovább. Nem csak én, de nagyon sok barátom az araboknál él, élt és dolgozott, dolgozik és teljesen mások a tapasztalatai. Önnek fogalma sincs mi az, amikor lebombázzák a lakóhelyét, vagy nincs olyan hét, hogy a piacon valaki ne lövöldözne, robbangatna, a gyereke szinte írni, olvasni alig tud, pedig Önnek van egy doktorija is, a kilátástalanság amit Ön és az Önhöz hasonlóak nem látták, nemélték át. Olyan helyen dolgoztam, ahol egy 20 kilométeres körben egyetlen közkút van és bizony sorba kell állni azért a kevés iható, iható, egyetlen vizért. Nem kívánom sem Önnek, sem a többi egybites 300 forintos budiforradalmárnak, hogy próbáljanka ilyen körülmények között csak egy hónapot kibírni. Na majd akkor megválozik a véleménye mindenről.
verőce21
@quadrocopter: (5:56) Minden beírásod, állításod hazugság Pöcs! Még amit kérdezel is! Meg a csak "1294 menekült"! :)
Nincs időm idiótákra! Ha pedig veszítesz, oldalazol, terelsz, újra hazudsz mint a kutya.
verőce21
Egy francia kisváros lakói úgy döntöttek, falat építenek maguknak. Nem csak úgy jó dolgukban, és nem is a levendulást meg a spárgaültetvényt akarják megvédeni, de még csak nem is a rebarbarát. Nem.
A migránsokat akarják távol tartani maguktól!
quadrocopter
@verőce21: Tartozol pénisz, eddig nem érkezett válsz a kérdésre! Állítottál egy orbitális baromságot és csak az üres álltás maradt! Ez mondjuk jellemző rád!

Aztán, ha bemásolsz szöveget, illik a forrrását is bemásolni - pénisz!
quadrocopter
@verőce21: Ezt is bele a szádba: "Semmi olyan nem történt Lipcsében, mint amiről a köztévén beszámoltak" )(prop.)
quadrocopter
@verőce21: Meg ezt is belel a szádba: "Ha belepusztul is, bűnöző migránst akar látni az M1" (prop.)
verőce21
@quadrocopter: Nem tartozom én neked semmivel Bugris, mert a kérdésed is hazugság! - "...az unió, amelyiknek a milliárdjaiból vegetál Genyóland és gazdagodik a csorda?" - Ez a kérdésben már nettó hazugság!

Az utóbbi két beírásodról is bebizonyosodott azóta, hogy történt olyan Lipcsében! - Tehát újra csak hazudsz!
Kímélj meg a hazudós, ordenáré, bugris társaságodtól! Mert Idiótaságodra nincs időm.
karma1
Egyetlen perc alatt meg lehetne tartani ezt a birosagi targyalast, Nem kellene mast tenni, csak orban orra ele tenni a papirt, hogy "Alirtad, b+, akkor ezellen nincs apellata, be kell tartanod a szavad". Ilyen ecceru Nem kell itt ragozni semmit sem...
karma1
Ugyis pillanatokon belul elmenekulnenek az orszagbol. Ok menekultek, nem hulyek.
verőce21
@karma1: (00:30) Ez is csak egy ordas nagy lipsi hazugság, amit ide írogattál! Orbán nemhogy nem írta alá a fekák szétosztásáról szóló állásfoglalást, hanem egyenesen megvétózta! A 28 miniszterelnöki értekezleten. Az nem is lépett életbe.
karma1
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/menekultkvota_orban_viktor_alairas

Ha viszont akkora barom, hogy nem tudja, mit ir ala, akkor nem maradhat tovabb a posztjan, mert alkalmatlan a feladata ellatasara. (Korai Alzheimer, dementia, szelektiv amnezia, vagy csak siman a genya pavatanca)
quadrocopter
@verőce21: Majom, zsinórban megbux, fel se tűnt?

Figyelj csak - sötét:

"Orbán Viktor mégis aláírta a menekültkvóta bevezetését a brüsszeli EU-csúcson - állítja az ellenzék. Tény, hogy a brüsszeli csúcstalálkozó záródokumentumai között ott a menekültek más, uniós országokba áthelyezését tartalmazó nyilatkozat, és ezt az uniós országok minden vezetője, köztük a magyar miniszterelnök is aláírta."
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/menekultkvota_orban_viktor_alairas

Ezt írta alá Orbán Viktor:
Itt a hivatalos magyar fordítás:

„teljeskörűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot; meg kell fékezni az irreguláris migránsok és a menedékkérők továbbutazását, valamint gondoskodni kell olyan befogadóállomásokról, amelyek alkalmasak a migránsok emberhez méltó körülmények közötti elhelyezésére arra az időre, amíg a helyzetüket tisztázzák. A menedékkérők nem választhatják meg szabadon, hogy melyik tagállamban kívánnak menedékjogért folyamodni”
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/menekultkvota_orban_viktor_alairas

Beszoptad, kis butus!
quadrocopter
@verőce21: Ezt is a szádba tolom:

"Kovács Zoltán kormányszóvivő azt állította, hogy a pénteken elfogadott határozat csak a júniusi döntésről szól, amelyben az önkéntes befogadás szerepel, a decemberiről pedig nem. Csakhogy erre semmilyen utalás sincs a szövegben. Röviden tehát Orbán Viktor tényleg aláírt egy dokumentumot, amelyben szerepel a menekültek tagállamok közti elosztása, azonban ez nem jelenti azt, hogy a miniszterelnök változtatni is fog az eddigi álláspontján."
tenytar.hu/hantameter/orban_viktor_tenyleg_alairt_egy_megallapodast_kvotarendszerrol#.WXq9PBXyjDc
Csizmás Kond
@lusta: Azzal nincs semmi baj ha valakinek arab barátai vannak, együtt dolgozik velük stb. de a baráti körét ha sajnálja akkor segítse maga és nem másra kényszerítse (ez utalás a kvótára) .
A bombázásnál meg a sajnálkozás mellett el kéne ítélni a háborúzókat, a lövöldözőket stb mert annak szintén nem itt kell keresni az okát.
A víz. Ma itt Magyarországon is van olyan település ahol nincs vezetékes víz és aki inni és az állatait itatni akarja a kutat ás, vagy ásat…őket is lehet sajnálni…
A migránspolitikában meg mát bebizonyosodott, hogy a menekültek 90%gazdasági menekült és a háborúsmenekültekkel együtt szervezett maffia embercsempészhálózaton keresztül utaznak. Aki menekült az mihelyt biztonságos helyre ér megáll, és várja hogy elüljön a veszély de ezek nem tehát a veszélyeztetettnek vallott emberek közül is csak kevés az aki tényleg menekültként viselkedik…de ha valakinek ez szívügyi vagy lelki problémákat okoz az az ő baja.
verőce21
@quadrocopter: (06:30) Eredj már szerencsétlen Tökfilkó!
Már az elején leiskoláztalak az eredeti témából. Most tajtékzol, vagdalkozol, oldalazol, terelsz, hazudsz! Nem lavírozod magad jobb pozícióba.
Még amikor kérdezel is hazudsz, Faszkalap!
quadrocopter
@verőce21: Szenvedsz, mi, ha szépen, logikusan, tényekkel be vagy fogva!
verőce21
@quadrocopter: Én meg úgy látom te szenvedsz a hazugságaidban. Amit utóbb idetoltál, az is egy lipsi hazugság. :)
Az igazság az, amit én írtam, Pöcs.
quadrocopter
@verőce21: Beszoptad - szokás szerint - az üres okoskodásodat! Ez a sorsod, aki felkészületlen birka, az kussoljon!
verőce21
@quadrocopter: (14:29) Az olcsó rutinhazugságaid nem segítenek rajtad most sem! :)
quadrocopter
@verőce21: Mintha eddig egyet sem cáfoltál volna, csak ugatsz és szűkölsz! Ehhez elég a birkaimádat is!
verőce21
@quadrocopter: Ez mindjárt újabb két hazugság! :)
quadrocopter
@verőce21: Hol vannak a cáfolatok - bégető?
kokopelli
@1magyar: ..hogy elegyék a magyar paprikát a nép elől! Ugye?
kokopelli
@quadrocopter: nem kellenek cáfolatok,mert bemutattad a lapot, és a
fidesznyik Kovácst is idézted! Pont.
A kisgyerekek szájukon a csokival is állítják,hogy nem is ettek a titott
csokiból! Szellemi nívó nála ovi kiscsoport! :--)
Eladott Ország
Az EU nem azt követeli, hogy Magyarország 1200 főt véglegesen telepítsen le nálunk, hanem pusztán annyit kér, hogy a magyar hatóságok bírálják el 1200 fő menekült kérelmét. Tehát senki sem kérte, hogy terroristákat fogadjunk be. Az EU csak azt kéri, hogy aki jogosult menekült státuszra annak a magyar hatóságok megfelelő ellenőrzést követően adjanak ideiglenes tartózkodási engedélyt ezzel szemben a fidesz 20 ezer fő részére adott ki végleges letelepedési engedélyt. A 20 ezer letelepedési engedélyben részesített pedig nem gazdagított minket, ugyanis a pénzüket kamatostul vissza kell fizetni.
libellle
@wagabund: akik a letelepedési kötvényért fizetnek azok mehetnek Magyarországra? Természetesen azok közül sem marad egy sem ott. Tegnap volt azt hiszem az ARD-en egy riport arról, hogy milyen mocskos szemét az a senki alak aki Magyarország miniszterelnöke. Akinek a kérésére beleegyezett Merkel ésFaymann, hogy azt a három ezer menekültet akik fogva tartott a pályaudvaron elküldheti Austriába és ´Hozzánk. Erre ö buszok és vonatok százaival küldte az összes fogva tartott menekültet hozzánk. Itt is egy aljasságát bizonyitotta kreténnek volt mind a két Kanzlernak dolga. Ezért kerüli minden politikus.
libellle
@verőce21: Elég szomoru amennyiben azt hiszed, hogy az egész világ egy aljas orbánra épült.
libellle
@wagabund: nos te tudod, hogy hogyan müködik az iggazságszolgáltatas Magyarországon akkor miert kéred számon más országotk igazságszolgaltatasát.
verőce21
@libellle: (19:20) Orbán ma már több, mint Magyarország kormányfője. Ő a legláthatóbb politikus Kelet-Európában.

magyaridok.hu/belfold/szlovak-konzervativ-portal-meltatja-orban-viktort-2007211/
verőce21
@quadrocopter: Sorra megcáfoltam a hazugságaidat. De csak hajrá! :)
A nyilvánvaló hazugságaid pedig önmagukat cáfolják.
quadrocopter
@verőce21: Kis butám, "magyar idők"? Más nincs? És az hol van benne, hogy mit írt alá a Genyó és mit nem?
Merthogy erre tettem be az orrod alá a bemásolt és magyarra fordított szöveget!
Mit cáfoltál, kis butus?
quadrocopter
@verőce21: Kérdezd meg a gondozódat, az alábbiak mit jelentenek?

"Ezt írta alá Orbán Viktor:
Itt a hivatalos magyar fordítás:

„teljeskörűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot; meg kell fékezni az irreguláris migránsok és a menedékkérők továbbutazását, valamint gondoskodni kell olyan befogadóállomásokról, amelyek alkalmasak a migránsok emberhez méltó körülmények közötti elhelyezésére arra az időre, amíg a helyzetüket tisztázzák. A menedékkérők nem választhatják meg szabadon, hogy melyik tagállamban kívánnak menedékjogért folyamodni”
Ez az angol eredeti:

„to fully implement the relocation process, to stem secondary flows of irregular migrants and asylum-seekers and to provide the significant reception facilities needed to accommodate migrants under humane conditions while their situation is being clarified. Asylum seekers do not have the right to choose the Member State in which they seek asylum”
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/menekultkvota_orban_viktor_alairas
Ejnye, kis butuska!
a helység kalapácsa
1300 leellenőrzött MENEKÜLTET, és nem gazdasági migránst , terroristát kellett volna befogadnunk, de a szutyok geci orbán es a sleppje erre nem volt képes.
Sokszorosan több milliárdot kötött el orbán, és a szutyok nem ember sleppje arra, hogy ne kelljen befogadnunk őket.

Én szégyellem magam!

Emlékszel még, amikor megnyíltak a határok?
"Ne lopj magyar"
Akkor is én szégyelltem magam.

Az a sok szégyenérzet kikezdi kikezdi az embert...

Gyűlöllek benneteket, akárkit emiatt?
Nem.
De semmi közöm hozzátok.
Tudok magyarul, de semmi közöm hozzátok - régen sem, de most főleg nem.
1magyar
@kokopelli: De az erdélyi magyaroktól sajnálod csak az araboktól, muszlimoktól nem ugye?
1magyar
@lusta: Nálunk az ilyeneket mint te csak árulóként jellemzik. Saját fajtáját árulja, odaszarik ahol etették.
kokopelli
@1magyar: mit ?
... a sárga paprikát vagy a fehéret? :--(
kokopelli
@quadrocopter: (4:56) nem válaszol a pongyolás mert...
ilyenkor vagy "dekket" pucol,vagy tényleg ő van a hordóban!
Abban tényleg igaza van hogy a csuti a legláthatóbb KELET-_
EURÓPÁBAN,ugyanis nyugaton leß@rják! Nem azért mert
"Zigeuner",hanem mert "SIMLIS zigeuner"! :--)
juttka
@1magyar: Sokan közülük különb emberek, mint te!
juttka
@verőce21: Pedig bizony, hogy aláírta, több helyen is írtak róla, a G.O.V. és qurmánya sem cáfolta meg.
1magyar
@kokopelli: Na ugye, hogy még egy mondatot sem tudsz értelmezni!
libellle
@verőce21: hahahaha magyaridök, orbán irta magáról bizonyára azt a cikket. A baj, hogy még el is hiszi na te természetesen.
kokopelli
@1magyar: ( 12:40 )
-megkérdeztem,hogy "MIT" sajnálok!.. a paprikát amibe beégtél?...10.40-kor
Be vagy rúgva egész nap,mivel nem érted a kérdést,vagy csak egy magyarul nem
tudó erdélyi fizetett kommentelő vagy!
Különben igyál nyugodtan,mert az legalább meglátszik rajtad!
1magyar
@kokopelli: Miért égtem volna be a paprikába? Most már unios tagként hivatalosan is szállíthatnak paprikát és bármit, de régen a holland paprikát lehetett kapni. Ezért vitték német ismerőseim mindig a magyart. Csak te semmit nem értesz.
Alkohol nélkül élem az életem nem úgy mint te.
bakegya
ESZMÉLETLEN !!
Pár forint Orbán Viktor "takarékos" kormányzásának köszönhetően:
Orbán kisvasútja 850 000 000 Ft.
Orbán Várba költözése 19 000 000 000 Ft.
Rogán új minisztériuma 24 000 000 000 Ft.
Orbán röszkei kerítése 22 000 000 000 Ft.
Fazekas S. egy brókercégnél bukott 1 400 000 000 Ft.
MET, az értelmetlen offshor gázcég 100 000 000 000 Ft.
Szíjjártó, Magyar Kereskedőház Zrt. 2 400 000 000 Ft.
Ex USA kongresszusi képviselő, C. Mack 1 400 000 000 Ft.
FK Csíkszereda focicsapat 1 200 000 000 Ft.
Századvég 2014-es tanulmányai 1 400 000 000 Ft.
KOGART galéria évi 200.000 m. 600 000 000 Ft.
450-es mobil hálózat Miért is? 13 000 000 000 Ft.
Nyúltenyésztési „szakkönyv” 31 000 000 Ft.
Látványsportok 190 800 000 000 Ft.
Felcsúti focicsapat 9 200 000 000 Ft.
Nem működő csődvédelem 626 000 000 Ft.
Munkahelyteremtés 0 új állás 300 000 000 Ft.
MTK stadion 1 530 000 000 Ft.
Nyugdíj kassza 3 000 000 000 000 Ft.
MNB műkincsre 4 év alatt törvénytelenül 30 000 000 000 Ft.
Közmédia 2015: 100 000 000 000 Ft.
Államkötvények offshor értékesítése 27 000 000 000 Ft.
Matolcsy villavásárlás 1 000 000 000 Ft.
Roma önkormányzat dajka képzés 1 500 000 000 Ft.
Győri Tibor sajtófigyelés 4 400 000 000 Ft.
Zöld Erdély Egyesület 11 200 000 Ft.
MMA Fekete Görgy 6 500 000 000 Ft.
Laslie Mándoki koncert 100 000 000 Ft.
Corvin lánc vendégház 1 000 000 000 Ft.
Erdélyi kulturális programok 1 470 000 000 Ft.
Bánsági magyarság kulturális programok 150 000 000 Ft.
Olimpiai központ 40 000 000 000 Ft.
Zsidó emlékezet 4 700 000 000 Ft.
MKB bank 300 000 000 000 Ft.
Határon túli papok és lelkészek 420 000 000 Ft.
Kormány autóflotta 6 000 000 000 Ft.
Nemzeti infokommunikációs stratégia 1 400 000 000 Ft.
Ózdi filmes élménypark 1 000 000 000 Ft.
Brain Bar koncert Bp-en /143 eladott jegy/ 100 000 000 Ft.
Ócsai lakópark 2 700 000 000 Ft.

Összesen 3 919 188 200 000 Ft.
Felfoghatatlan összeg!! Ki sem tudod mondani…
Azaz: háromezer-kilencszáztizenkilenc(stb)...
kokopelli
@1magyar: te ugattál le,hogy a magyar az fehér paprika,a holland a sárga stb..stb!
Már az EU-ba lépés előtt is volt magyar paprika! Azután amikor bejátszottam a címkét
csönd lett,és eltüntél!Honnan veszed,hogy én alkohollal élek!Van itt tucatnyi olyan alko-
holmentes,amit a nem német el sem tud képzelni! Már otthon sem voltam sörös,mert
a Kőbányi hánytató az nem volt sör.A barom érvetek,mindig az,hogy rányomjátok min-
denkire a szellemi hiányosságotokat! Semmit nem tudni,de abban biztosnak lenni!
A különbség az,hogy én az év felét M.o-n töltöm a másik felét N.o-ban!Amíg neked fin-
god sincs a kinti életről,addig én ismerem a magyar életet ismerősök,barátok,volt katona-
társak és kollégák,valamint a régi kommilitonen által!Nem utolsósorban a rokonaimtól is!
Egyszóval tényleg kevés vagy,de ne csüggedj,mert az EU-n kívül is lesz élet! Valaki mond-
ta már ! Asszem a csuti fejedelem!...vagy vajda ?! :--)
juttka
@1magyar: Ezt nem vitatom, sosem állítottam, hogy én vagyok a világon a legokosabb, ezzel nem sértettél meg, hiába is akartad. Viszont azért, mert vki muszlim, v. roma, v. akármilyen származású, nem gyűlölök senkit, nem fog rajtam G.O.V.-ék uszítása. Akire viszont hatott az agymosás, semmivel sem különb, mint azok a muzulmánok, akik gyűlölik a keresztényeket.
kokopelli
1magyar!
Az a rendje a dolognak,hogyha választ vár valaki egy kérdésrere,akkor az időt
is mellébiggyeszti a megszólított neve mellé,hogy az tudja,hogy mire vonatkozik
a kérdés!Csak akkor tud válaszolni! Ez még máig nem jött le neked?
6:40-kor :KI elől és mit kellett volna sajnálnom,és kinek a javára?..stb..stb!
Nehéz dolgok ezek tudom,de meg kellene érteni a párbeszédet ebben a szaggatott
formájában is! Meg a helyesírás is nehéz mi, az előhaladott korral paralell?
Én 37 év alatt még nem felejtettem el teljesen a dolgot,de inkább utánanézek! :--(
kokopelli
@juttka: Én már rég nem vagyok tini,de arra még emlékszem,hogy az öregemér ( csak az
"erős" férfiak általában rokonok) egy-két üveg "Csövidinka" után elkezdek politizálni
hat elemivel a púpon! Fogalmuk nem volt,de a régi szép időkről beszéltek!Cigányoz-
tak,zsidóztak,ruszkiztak,náciztak,parasztoztak,komcsiztak,ami után kihozták,hogy a
magyar az egyetlen nép ami egyáltalán NÉP! igaz,hogy voltak az asztalnál swáb,
szlovák,szerb szesztestvérek,de az más volt! Mi süldő kölkök halálra röhögtük magun-
kat.
Ott volt tömény gyűlölet,de ők sem tudták miért! Politizáltak hát az öregek! :--) :--)
lusta
A bejegyzésekből is látható, hogy a gyűlölet az bizony termékeny talajra hullott. Nézzük akkor egy kissé másképpen. A hivatalos oldalt szakértsük meg. Magyarország erős, Magyaroszágot irigyli mindenki, A gazdaság száguld, nincs egy éhező gyerek sem stb..Ez az ország 10.000.000 lakos országa, 3.200 kisebb-nagyobb településsel.Tejjel-mézzel és stadionokkal és senkit nem szállító, de meghosszabodó kisvasúttal. Hadseregünk erős, a gyermekeink hazafias katonai nevelést kapnak. Ugyanakkor az Unióból, ezt büszkén emlegeti a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk, hatalmas mennyiségű pénz áramlik be a szolidaritás nevében, hogy még jobban felzárkózzunk a nyugati szintre. Mindezek ellenére ugyanez a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk nem képes és persze a gyűlölködők sem, 1294 menekült kérelmét, valóban menekültek, vagy sem és utána a valódi menekülteket ellátni, amit egyébként az uniós kasszából fizetnek és a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk egy vasat sem ad ki az ellátásukra.
1955-ben az osztrákoktól kivonultak a szovjetek. 56-ban mondhatták volna, hogy coki.
Ennyit ezekről a mélymagyarokról.
verőce21
@quadrocopter: (04:56) Már ismét csak a hazugságodat tolod elénk Bugris! Olyat linkelj, amiben Orbán azt írta alá, hogy konkrétan hány menekültet fogad be Magyarország és milyen ütemezésben? Mert ez egy olyan előzetes, általános maszlag, amelyben egyik ország sem akarta meggátolni a többit abban, ha esetleg valamelyik mégis be akar fogadni "menekülteket".
Ez nem bizonyíték a betolakodók darabszám szerinti befogadására, hanem egy menetrendi 04:56-os hazugság tőled! Olyat mutass, ahol számadatok is vannak arról, mennyit fogadunk be mi magyarok, és aláírta valamilyen magyar delegáció!
Te is segíthetsz neki ebben @kokopelli: és még vegyetek magatok mellé vagy 98 további lipsi hülyét, hogy egyedül énfölöttem diadalmaskodni tudjatok! Nektek pedig ahhoz mégegyszer meg kellene születnetek :)
Hajrá, két szerencsétlen agyalágyult!
@juttka: (11:54) Te is besegíthetsz nekik, a 82 országból érkező "szír" menekültek db.szám szerinti befogadására tett nyilatkozattal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.