Még mindig több mint 40 milliárd forint értékben van régi típusú 2 ezres, illetve 5 ezres a lakosságnál – tájékoztatta az InfoRádiót a Magyar Nemzeti Bank Készpénzlogisztikai igazgatóságának igazgatója. Pataki Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy bár ezeket a bankjegyeket július 31-ig lehet használni a készpénzforgalomban, a postákon és a pénzintézeteknél, valamint a jegybanknál még évekig van lehetőség visszaváltásukra.

Iszonyat sok pénzünk van, amivel augusztustól már nem fizethetünk 

„Az 5 ezer forintosok több mint 80 százaléka, a 2 ezer forintosoknak pedig körülbelül a háromnegyede már új bankjegyekre cserélődött”

- közölte az igazgató. Elmondta, hogy a legfrissebb adatok szerint az 5 ezer forintosokból még körülbelül 4 millió darab, míg a 2 ezer forintosokból 6 millió darab van forgalomban, ami jó aránynak számít.

„Ez ugyan egy ember számára irdatlan magas összegnek tűnik, ha viszont úgy tekintünk rá, hogy a forgalomban lévő bankjegyállomány a legfrissebb adatok szerint 4600 milliárd forint, akkor ahhoz képest ez egy csekély érték” – fogalmazott Pataki Tibor.

Hangsúlyozta: az, hogy ezeket a bankjegyváltozatokat kivonjuk a forgalomból július 31-én, nem jelenti ezeknek a címleteknek az értékvesztését.

„Nem kell aggódniuk azoknak, akiknél maradnak ilyen címletek, mert a hitelintézetek, a takarékszövetkezetek és a posták még három évig, a Magyar Nemzeti Bank pedig még 20 évig, 2037-ig térítésmentesen cseréli ezeket a bankjegyeket új változatúakra”

- közölte a jegybank Készpénzlogisztikai igazgatóságának igazgatója.

(Info Rádió)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Azt a 4 millió darab 5 ropist és a 6 millió darab 2 ropist simán elköltöm. Adják csak ide.
cs.n.
@ila51: Ezt én is piával kapcsolatban hallottam, valami olyan volt, hogy
-Van itthon sör?
-Ha lenne, már nem lenne.
Asszem Vili bácsi és fia párbeszéde volt a Barátok köztben, párezer résszel ezelőtt. :)
ila51
@cs.n.: ...az lehet , én is valahol a sokezer előttinél kiszálltam a ringlispilből...valami kis bagatell hibája lett a tévénknek , és az öregem odaadta egy haverjának , hogy bütykölje meg , és legyen az övé
cs.n.
@ila51: Ezt én is csak kapcsolgatás közben csíptem el, a sorozatot csak az elején néztem rendszeresen. Bár akkor szinte mindenki nézte. Mikor Gálvölgyi parodizálta, vagy mikor megjelent a youtube, és tolták fel a hülyeszinkronos videókat, akkor még jókat röhögtem rajta, mert nagyjából képben voltam, hogy ki kicsoda. Most ezt már nem mondanám, múltkor azon is meglepődtem, hogy megy még ez a sorozat. De hogy ne legyek totál offtopic, reggel beleraktam egy tízezrest (nem csak úgy egy, hanem az egyetlen) tízezrest a teszkós önkiszolgáló kasszába, visszaadott tizenvalahány ötszázast. Az legalább még elfogadott. Mi lett volna, ha az sincs benne, vehettem volna egy külön szatyrot a visszajárónak.:)
ila51
@cs.n.: most bogarat ültettél a fülembe...nem szeretek költekezni , van viszont összesen 5 db a kérdéses 5000 Ft -os bankóból...nyilván elmegyek veszek egy egy doboz gyufát , itt ott . Aztán csináljanak vele továbbra ők amit akarnak . Na viszek azért szatyrokat is :D
ila51
@Szeparepa2: ezek a hatásvadász jelzők , szóvirágok , elkapkodott , elírt főcímek ...van belőlük elégnél több

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.