Jobb házakat vett a cigányoknak, így már csak két magyar maradt a faluban.Egy holland férfi megvett egy egész magyar falut, és elköltöztette a romákat
Fotó: Facebook

Elroy Thümmler holland üzletember annyira beleszeretett egy kis nógrádi faluba, hogy gyakorlatilag az összes házat felvásárolta. Bedepusztán már csak két magyar maradt, egy méhész és egy vadász.

A házakat tulajdonképpen nem is megvette, hanem elcserélte: a bedepusztai – főleg roma – családoknak más falvakban vett jobb házakat, és ők odaköltöztek.

A témával részletesen a HVG csütörtöki száma foglalkozik.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Hogy örülhettek ennek a cserének a szomszéd falvakban! :)))
wagabund
..."A házakat tulajdonképpen nem is megvette, hanem elcserélte: a bedepusztai – főleg roma – családoknak más falvakban vett jobb házakat, és ők oda költöztek."...

-hát maguk mit keresnek itt? ez a ház már nem a maguké!
-háát az még nem biztos...aszonta a vajda, ha nagyon kötődünk a szülőházunkhoz, akkor menjünk csak vissza...és mi kötődünk..ezért kérjünk kötődés-lemondási díjat...akkor talán nem szakad meg a szívünk...megasztán jogaink is vannak ám..
peterkelemen
Ez a holland többet tett a romákért, mint bárki más. Nem beszélve arról, hogy Farkas Flóri és a többi milliárdokat loptak és lopnak el a sajátjaiktól. Már régen akasztófán kéne lógniuk Orbánékkal együtt.
szep napot
A nyolckerben ez a folyamat mar regebben elkezdodott; meg 100 ev es teljesen kitisztul.
PETER69
Lám,a holland ember is ismeri annyira a tetves cigányokat,hogy ne akarjon velük élni...össze kellene dobnunk a pénzt ,és venni Indiában egymillió házat nekik..::::::)))))))))szerintem minden magyar akár egy évig ingyen dolgozna,ha ezáltal végleg eltakarodna sok degenerált cigó...
Pálinkás Pál
@peterkelemen: ezt talán kérdezd meg azoktól,akik mellé odaköltöztek a cigók!!!biztos csupa szépet fogsz hallani!!
solidedge
A nógrádi Bercelen a kastély tulajdonosa költöztette el az összes cigányt a szomszéd falvakba.
wagabund
@PETER69: az ötlet nem rossz, csak kivitelezhetetlen..
mint a hírekből tudható, az Európából kitoloncolásra váró alkalmatlan migránsokat egyetlen eredeti országa(szülőföldje) sem fogadja vissza...vajon miért?

nos jelzem, hogy India tiltakozna a legjobban még akkor is, ha hatalmas pénzadományt küldenénk velük az ott felépített házaikba beköltözéskor..
India már csak tudja miért..
human
@wagabund: " az Európából kitoloncolásra váró alkalmatlan migránsokat egyetlen eredeti országa(szülőföldje) sem fogadja vissza"
Erről nem tudtam. Van linked?
archive
@peterkelemen: Azért ha jobban végiggondoljuk, lehet hogy nem is kedveskedni akart a cigányoknak a jobb házakkal? (az ott élő két magyarnak miért nem vett?)
Egy biztos, folyamatos csuklásban lehet része - emlegethetik felmenőivel együtt azok, akik közelében megvette azokat a "jobb házakat".
wagabund
@human: nincs, mert ez a hír mindennapos...nem gyűjtöm. annyit tudok, hogy valamiért Afganisztán tiltakozott a legjobban. Meg is indokolták, de itt nem merem leírni, pedig valamelyik rádióban mondta egy elemző az okot.
Amúgy több ezren várnak Németországban is arra, hogy visszaszállítsák(kitoloncolják) őket, de nincs hová...

és még néhány északi ország is ezzel a gonddal küzd..

(nem ide tartozik, de ezek után el lehet képzeli, kiket küldenének ide a híres kvóta keretében..)
peterkelemen
@Pálinkás Pál: Látszik életedben nem éltél vidéken. Rengeteg cigány ember lakik magyar családokkal egy helyen és a sok helyen nincs semmiféle probléma köztük. Kollektív ne ítélkezz fajok felett, mert akkor egyértelmű, hogy egy buta nácivá züllesz olyanná, mint most a fideSS és agyhalott hívei.
cikicakk55
@wagabund: Az Indiában élő cigányok sokkal dolgosabbak mint az összes többi országban élő Roma. Egy napot nem tudnának ott eltölteni a mieink. Rengeteg filmet láttam róluk. szegének,de mwgdolgoznak minden falatért. Ott nem divat a lopás,rablás. Ha egyet is elkapnak,annak vége. Ők tényleg a vallás szerint élnek,nem ùgy mint itthon. Tele a lakásuk szentképekkel,Istenreesküdöznek,hogy ők ártatlanok. Indiában nem mernének Istenre hívatkozni,ha bűnösök.
cikicakk55
@peterkelemen: A cigányojnál az a szokás,hogy oda nem szarnak ahol esznek.Anyukám Pesten aIX. kerületben lakik. Pestiek tudják,Haller utca, Mester utca, Drégely utca, erősen fertőzött,főleg mióta a "dzsumbuj""-t ledózerolták. Ott élni olyan,mint ha Peruban laknál. Fehér csak elvétve. Anyukám még is nagyobb biztonságban él,mert már ismerik és még védik is a házat. Az már más dolog,hogy egymást verik,meglopják,de nem a saját ház belieket. Vidéken is így van. Abban az utcában ahol min. 2 cigány él, ott ha loptak is, nem cigány vol az biztos.
bencemacska
@peterkelemen: ma. 12:28
Te meg azt ne felejtsd el, hogy a cigányok sem egyformák.
Általában a faluban élő, letelepedett cigányok együtt élnek a helyi lakossággal különösebb háborúskodás nélkül.
A vándorló cigányokat ők sem kedvelik!
peterkelemen
@cikicakk55: Az anyádnak a redvás picsája az! Nálad mi a szokás turul magyar paraszt? Az, hogy kiköték láncra a kutyát meg az, hogy úgy néz ki a kertetek mitn a köpedelem? Ne akard már ráhúzni a vizes lepedőt kollektív mindenkire.
Pálinkás Pál
@peterkelemen: A rendes ,szocializálódott cigány kb 1 %...
peterkelemen
@Pálinkás Pál: Nincs ilyen, hogy 1%. Mind a magyarok mind a cigányok között lehet mondani jó és rossz példákat egyaránt. Minden egyébről a mindenkori népnyúzó tolvaj kormányok tehetnek.
cikicakk55
@peterkelemen: Akkor ugas így ha én valami személyeset írtam neked ami sértő. Mint ember már biztos,hogy otthon kussban vag,azért van itt ekkora pofád. Mint lágod,a te stílusodban is tudok a semmiről írni.
Pálinkás Pál
@peterkelemen: ugye ezt te sem gondolod komolyan???Ha 100 cigóbol kettőt mutatsz aki még nem volt büntetve,és nagykorú...akkor megemelem a kalapom!
desiro
@Pálinkás Pál: ez elég rossz hsz volt, én is ismerek normálisokat és diplomások.
Pálinkás Pál
@desiro: Igen...és egy diplomásra hány "öregező", "lomizó"..meg egyebek esik???
nezelodo
Akkor lett volna gavallér, és jótevőnk, ha Hollandiába exportálta volna őket, mert nagyon várják már ott őket. Ők is keresztényekre cserélnék le a muszlimjaikat, a tesók meg eléggé istenfélők, a tíz parancsolat betartása nélkül.
cikicakk55
@desiro: Azerintem mindenki tudja,hogy vannak becsülete,dolgos,sőt diplomás cigányok is. A baj a százalékokkal va.Lehwt,hogy Pálinkás Pál kicsit túl szigorúan számolt, de az biztos,hogy a romák mire elérik a nagKoruságot( 18 ) addigra 70% már bűnöző múltal rendelkezik. Ennek oka a családminta.Fiamnak 2 nagyon jó barátja is cigány. Az egyik már 5 éves koruk óta. Most 21 évesek,de ezeknél a fiúknál a család minta is példás.
peterkelemen
@cikicakk55: Családminta. Csak tudod egyetlen kormány és cigányvajda sem akarta még őket rendbe tenni. Ráadásul a magyarok zöme mocskos rasszista az volt és most is az. Mit gondolsz más országokban mint például Amerika ahol rengeteg roma él miért nem központi probléma ez? Azért, mert normálisan és egyenrangúan kezelik őket nem úgy, mint nálunk.
peterkelemen
Addig egyetlen magyar se cigányozzon amíg most is egy keresztény-nemzeti csürhe fosztogatja mind a magyarokat, mind a cigányokat egyaránt. Épp ellenkezőleg ha lenne esze a magyaroknak sokkal inkbb összefognának és közös erővel a picsába elzavarnák Orbánt és bűnbandáját.
1magyar
@Pálinkás Pál: Az is szép amikor a muszlimok költöznek melléd.
1magyar
@peterkelemen: Jó nagy hülyeséget írtál, ott nem romák vannak hanem négerek és bizony sok a gond belőle.
peterkelemen
@1magyar: Nagy tévedésben vagy rengeteg roma él az Egyesült Államokban. Nézz utána, de jobb ha inkább kiutazol, mert látom fogalmad nincs a világról.
peterkelemen
@1magyar: Igen feketék is élnek (látod te már magyar emberként rögtön négerezel) holott ezért lecsapnának, mint a taxi órát odakint. A feketék éppen olyan egyenrangú állampolgárok, mint bárki más és éppen annyi esélyük van megélni és felkapaszkodni is akár a csúcsig. Magyarországon zéró az esélyük és még beléjük is rúgnak.
peterkelemen
@1magyar: Akik cigányoznak, zsidóznak és stb. a saját bénaságukat vetítik ki másokra, mert ők maguk szerencsétlenek az életben és boldogtalanok. Ők a társadalom söpredékét képviselik.
wagabund
@cikicakk55: 14.37...minden tiszteletem anyukádé!...kemény környék, azt meg kell hagyni.
wagabund
@cikicakk55: 14.25

nem véletlen az sem, hogy eszük ágában sincs visszamenni az ősi földre..
cikicakk55
@peterkelemen: Nézd meg a TLC nevü tv adón a " Bazi nagy amerikai roma lagzi"címü müsort. Ott sem szeretik a cigányokat,és nem azért mert nem dolgoznak. Ha megtudja egy étterem tulajdonos,hogy romák akarják kibérelni az éttermet lagzihoz,egyből letiltják. Pedig fizetnének rendesen, csak a vérmérsékletük miatt rettegnek tőlük. Nagyon rossz hírük van ott is, pedig ott dolgozhatnak. Attól mert cigány még felveszik őket,de a társaságukat kerülik és rettegnek tőlük. Pedif a TLC nem a felcsúti kisgömböc nyalókája.
peterkelemen
@cikicakk55: TLCn csupa Győzikéket mutogatnak. ha onnan veszed a tudásodat, akkor buta maradsz.
Csizmás Kond
Most kitelepítette a cigányokat és holnap majd betelepíti a bordélylakókat a drogosokat és hasonlókat...mert az üzlet az üzlet ...lesznek ott még ebből bajok.
magyarbakancs
Ahol lakom ezt is megvehetné!
Egy hétig napi 10 órát harangoztatnák ha az összes cigány elköltözne innen.
nemkati
@nezelodo: "Ők is keresztényekre cserélnék le a muszlimjaikat".
Ez lehet, de akkor most mi ne legyen egy betelepülő? Cigány, muszlim, zsidó, néger, kínai, és még mi minden ne legyen? Keresztény is csak akkor lehet, ha nem Szíriából menekülő keresztény? Tulajdonképpen mindenki maradjon nyugton a fenekén ott, ahova született?

És aki betelepül egy másik országba, annak mik a jogai a kötelességei mellett? Ide például holland betepülhet, de ne vehessen házat? Szóval ez a holland, akár itt él, akár csak itt beruház, elég sokmindenben rendelkezik jogosultsággal, amivel él is. Azt mindenképpen megoldotta, hogy néhány cigány család egy fokkal jobb körülmények közé kerül. De még a cigány is elköltözhet más településre, vehet magának házat, ha van rá pénze, nem kell ehhez feltétlenül egy holland, és biztos van erre is jó sok példa.
nezelodo
@nemkati: Azért maradjunk a realitásnál. Kevesen szeretnék egy kis faluban, hogy cigány költözzön a szomszédjába. Van olyan aki ha cigánynak adja el a házát, a volt szomszédok többé nem állnak szóba vele. Tudok olyan faluról, ahol ha betelepül a cigány család és elvonul az önkormányzathoz segélyért munkát ajánlanak neki. Legtöbb amilyen gyorsan jött olyan sebesen távozik. Gondolod, ahol a holland lakáshoz juttatta a kiszemelt falujából elköltöztetett cigányokat, ott szívrepesve várták őket? Egyáltalán, a holland miért nem akar közöttük élni?
nemkati
@nezelodo: A hollandnak a táj meg a környék tetszett meg, nem a lepusztult házak, és a bennük lakó cigányok. Nyilvánvaló, hogy a cigányokat egyedül nem tudná megváltoztatni, ennyit tudott velük tenni. Ha nem cigányok laktak volna a faluban, akkor valószínűleg csak egy házat vett volna ott magának. De úgy látom, neked is, meg másoknak is akik itt leírták, hogy de szörnyű lehet az átköltöztetett cigányok szomszédainak, az a megoldás tetszene, ami a jobbiknak: elzárt településekre költöztetni a cigányokat.
cikicakk55
@peterkelemen: Szoktál te egyáltalán tv-t nézni? A TLC-n soha nem volt győzike,Kiszel Tünde,Sarka Kata és sorolhatnám. Ezen az adón ilyen műsorok mennek,hogy " Élet 250kg felett" "Torta király" "Három hónap múlva esküvő"" Elplasztikázva,"" Őrangyalok köztünk"nem fogom neked felsorolni az összes filmet ami azon az adón megy,de hidd el,egyik szereplő sem Magyar. Szerintem maga a csatorna sem magyar. Angol, Amerikai, Francia, Ausztrália, Afrika, stb helyekről főleg dokumentum filmek mennek. Sokkal érdekesebbek,mint a magyar tv bár melyik műsora. Számomra egyik kereskedelmi adó sem üti meg azt a mértéket,amiért oda kapcsoljak.talán a magyar 1-en szoktam csütörtökönként megnézni a kormányinfőt. nem Lázár hablatyolása érdekel,hogy éppen mit szavazott meg a kormány.Sokkal érdekesebbek az újságírók kérdései. Kifejezetten jót szoktam derülni rajta,mikor olyan kérdést tesznek fel neki,amire szíve szerint nem válaszolna,de nem teheti meg. tetszik,hogy az újságírók jól megfingatják. Ennyi,amit a magyar csatornákról megnézek.ha nem ismered az adót,akkor inkább maradtál volna csendben.
peterkelemen
@cikicakk55: Tudom. Arra írtam a Győzikét, hogy azon a csatornán is éppen olyan agyhalottakat mutogatnak, mint Győzike. Nem mérvadó. Én éltem kint és tudom miről beszélek míg sokan csak beszélnek, de nem éltek sehol sem külföldön.
sokanvagyunk
Kitartást, és sok sikert kívánok a holland "betelepülőnek", ugyanakkor szívesen megnézném pár év múlva, mit "alkottak" új lakhelyükön a ki- illetve betelepültek a sokkal jobb körülmények között.
Sámannus
Én a koromnál fogva, nem tudok életvitelt váltani, de látom, hogy az emberek meggondolatlanul vállalják a külföldi szerencsevadászatot, de értelmes célok híjján annak nincsigazi értékteremtő képessége sem.
Ha a hazai lehetőségeket jobban feltudnák fiataljainkismerni, töredéknyi lehetne az elvándorlás az országból.
Számomra szívszorító, hogy a vidéki településeken a gyengén művelt földek, és az elhanyagolt gyümölcsösök látványa csak reménytelenséget áraszt. Ezt tudja megváltoztatni egy racionálisan gondolkodó földhöz ragaszkodó gazda szemével látó gondolkodó ember.
Félő, hogy hamarosan irigyei lesznek, akik mindent felhasználnak majd ellene. Mindenre ő sem tud előre számítani, de nem is szabad. Hogy mekkora esélyt szalasztunk el saját magunk, ő lehet rá a példa. A mi sekély értelmű és nemzetáruló értelmiségük, ha felismeri ennek veszélyeit, nem engedi majd, hogy sikeressé válhasson.
cikicakk55
@peterkelemen: @peterkelemen: Ennyi erővel minden ország minden tévéje agyhalottakkal van tele. Számomra bizony egyáltalán nem mindegy,hogy az M1,M2? RTL, TV2, -t nézem,vagy a TLC, ID, Nat.Geo, Nat geo Wild,Spektrum, Doqu, Aimal planet adókat nézem.Lehet,hogy számodra mindegyik Győzike szintjén van,de ha te ennyit tanultál abból,hogy olyan sokat voltál külföldön, akkor nem jó oldalán álltál az adott országnak.Én nem voltam külföldön,szerintem már nem is megyek,viszont lenyomtam 33 évet az egészségügyben,mint ápolónő és érzem annyinak magam,mint egy külföldre készülő fiatal.Igazuk is van,menjenek,mert itthon nincs jövőjük,de ne nézzék le azokat akik megteremtették nekik a lehetőséget,hogy eljussanak idáig. Ha én most lennék frissen diplomázott ápolónő én is elmennék az országból,de nem felejteném el,hogy anyámék teremtették meg a lehetőséget,hogy az legyek aki vagyok.Nem nézném le azokat,akik kénytelenek a győzikés Tv adókat nézni.
nezelodo
@nemkati: Nem akarok Neked rosszat, csak fele annyira legyen dolgod velük, de ne panaszkodj majd, és olyan módon, mint nekem az elmúlt 25 évben volt. Természetesen van kivétel is közöttük, de úgy 99 %-ban rosszul jössz ki a dologból ha szóba állsz velük.
Eladott Ország
Ezt a roma költöztetést csinálják a magyar polgármesterek is. A zajos, segélyen élő cigányoknak egy másik településen vesznek házat és odaköltöztetik, amíg a másik település polgármestere észre nem vesz és elkezdi ő is a költöztetést.
nemkati
@nezelodo: Nem is gondoltam, hogy rosszat akarnál. De nekem nem kell bemutatni a cigányokat, volt szerencsém elégszer találkozni velük, lakni egy utcában és hallgatni éjjelente ahogy őrjöngve üldözték egymást az utcán, megtapasztalni, hogy majdnem kiverték a szemét a barátomnak és késsel összeszabdalták szerencsére csak főleg az ingét, vagy szívességet kértek tőlem, és aztán őszintén nagyon hálásak voltak (=hálálkodtak), szóval mindenfélékkel találkoztam már.

Én csak azt akarom mondani, hogy az, aki egy kőkemény cigánygettóba születik bele, abból nagyon ritkán lesz egyetemet végzett értelmiségi - és elsősorban nem ő tehet róla. Ez nem azt jelenti, hogy én azt gondolom, hogy a bűnöző, ha cigány, ne menjen börtönbe, ne kapja meg a büntetését. Én csak azt akarom mondani, hogy a társadalom védekezése ezek ellen kimerül abban, hogy elkapni, szétverni a fejét, börtönbe zárni, vagy likvidálni. Hát nem, van más megoldás is, ami kevésbé embertelen, és sokkal célravezetőbb.
peterkelemen
@cikicakk55: Mit teremtettek meg? Azt teremtették meg, hogy folyamatosan csúszik le az ország. éppen ez a baj, hogy az előző korosztályok, generációk is beleszartak mindenbe és gyávák voltak, nem harcoltak csak önző módon a mával és magukkal törődtek leginkább. A mostani generációk meg pláne eltunyultak hisz ezt látták a szüleiktől is és ezt tanítják nekik, hogy hogyan hunyászkodjanak meg, hogyan legyenek jó rabszolgái az állambácsinak ergó halálra ítélik önmagukat és a következő generációkat is. A demokráciát tévesen értelmezik sokan Magyarországon. Az nem jelenti azt, hogy ha veszélybe kerül pláne eltapossák, akkor ne lehetne és ne kellene akár erőszakkal a nép erejével fellépni a hatalom ellen. Amíg ilyen gyávák addig egyre lejjebb fognak süllyedni egészen a nyomor legaljára.
cikicakk55
@peterkelemen: Életem legfontosbb részét a Kádár rendszerben éltem le. Mint óvodás és iskolás könnyen me.

gvezethető gyerekként egy kedves bácsinak láttam. Majd az ápolónőképző után férjhez mentem és piszkosul nem érdekelt a politika. Jól éreztem magam a bőrömben Imádtam a munkám,a férjem. Nem voltunk gazdagok,de akkor szinte senki nem volt az. Beszéltek a felső 10.000- ről de nem érdekelt bennünket kik azok,nem is irígyeltük őket. Dolgoztunk,neveltük a gyerekünket Minden nyáron Szakszervezwti beutalóval 2 hetet nyaraltunk. 2X még az Adrián is voltunk.
cikicakk55
Folytatás: Lehet,hogy szégyen,de nem érdekelt,hogy csinálják a politikusok,hogy a melós is megtudott élni a fizetéséből. Persze akkor is voltak szegények,de főleg az alkoholizmus volt az oka. Munka volt,de az alkeszokat akkor sem szerették. Aztán jött 1989 és én megzavarodtam. 38 évesen én úgy tudtam,hogy a hős szovjet katonák mentettwk mwg bennünket,a saját ételeiket adták az éhező gyerekeknek,stb aztán 1 hét alatt kiderült,hogy a ruszkik sorra erőszakolták meg a nőket, a városiaktól az értékeiket, a parasztoktól az élelmiszereiket,disznókat,marhákat,stb vitték el. 1956- ban az uralmuk alá hajtottak bennünket. Na de most már szabadok leszünk. Lwsz banán ,narancs dögivel. Mehetünk külföldre is. Aztán mit láttam az eltelt 27 év alatt? Lett egy csomó milliárdos, viszont egyre több a szegény Kádár eladósította az országot, most 20. X annyi az adóság. 40 éves fiam úgy tudja a családját eltartani,hogy 3 munkahelye van. 2 gyereke forint alapu lakáshitele, bútor kölcsöne. Mi a párommal a két nyugdíjból úgy jövünk ki,hogy a gyógyszereink egy részét nem váltjuk ki, és húst csak wgy héten egyszer eszünk. Internetünk is csak azért van mert a 21 éves fiam mindeneől lemondott csak azért,hogy internet legyen
peterkelemen
@cikicakk55: Ezzel én is tisztában vagyok, hogy ez így volt, de az a világ akkor volt és csak addig tarthatott. Nem szabad a múltba temetkezni. Lehetőleg előre kell nézni és menni. Most egyetlen célra kellene koncentrálnia minden becsületes magyar embernek: megbuktatni Orbánt és bűnbandáját. Most félre kellene tenniük minden mást és egyéb sérelmeket, ellenkező véleményeket, mert most csak és kizárólag erre kellene összpontosítani és célirányosan nekik menni.
cikicakk55
@peterkelemen Ezzel én is így vagyok, csak azt nem rudom, hogy lehet ezt kivitelezni?Azt tudom csak kit nem akarok mégegyszer a parlamentbe látni. Ha nem megyek el szavazni,Orbán nyer. Ha elmegyek, de valamelyik eddig nem jegyzett pártra szavazok,akkor megint csak Orbán a nyerő. Én már öreg vagyok,pénzem sincs Pestre utazni tüntetésekre.Úgy érzem én már csak esetleg golyófogónak lennék jó. Ám ha azzal a gyerekeim és az unokáim életét biztonságosabbá tehetném azt is bevállalnám. Jó éjt!
division
@peterkelemen: Senki sem bántaná szegény romákat ha nem szolgáltak volna rá. Nem tettünk semmit azért hogy felemelkedhessenek? Ők a legnagyobb segílyből élő bagázs, ha dolgozni kell akkor sehol sincsenek, nézd meg hány roma és hány fehér ember van a börtönökben, és kívánom költözzön a szomszédságodba mindkét oldalra két 10 gyerekes család. Annyiszor próbálták őket integrálni, de nekik minden csak diszkrimináció, felelősség nincs csak jogaik vannak. Az iskolában ahol a gyerekeim tanulnak két roma gyerek van az osztályban, állandóan elveszik a többiek ennivalóját, nem lehet tőlük figyelni az órán, de a következő tanév előtt elintézem hogy kicsapják onnan őket, megvan hozzá a hatalmam, vagy átiratom az enyémeket magánba, az se rossz megoldás. Már az iskolában külön kellene őket tanítani (MEG NEVELNI), de ugye azt nem lehet, sőt már születésükkor el kellene venni a családtól, mert csak akkor lenne esély arra hogy ne bűnözők legyenek belőlük. Ez nem rasszizmus hanem a fene nagy igazság. Lehetne még sorolni a bűneiket de felesleges. A magyarok között is vannak persze tahók, de mégsem érez késztetést az ember hogy átmenjen az út másik oldalára amikor szembe jönnek mint amikor egy cigány horda tart az ember felé.
simmering73
A szomszéd falvakban nem fogják imába foglalni a nevét.
1magyar
@peterkelemen: jul.27.21.46-ra: Nálunk a cigányok is éppolyan egyenrangú állampolgárok mint te.
CsipkeRózsa
@division: " Nem tettünk semmit azért hogy felemelkedhessenek? "

Úgy helyes a mondatod, ha kérdőjel helyett pontot teszel.
CsipkeRózsa
@archive: Lehet, hogy nem kedveskedni akart a jobb házakkal, de csak jót tett nekik. Az is lehet, hogy nekik akart jót tenni, láthatta a körülményeiket.
simmering73
Ezek lesznek a visszajáró (éjszakai) lelkek.
division
@CsipkeRózsa: Úgy helyes ahogyan leírtam.
kamazuka
Létezik egy Holland mondás.
A földet isten, Hollandiát a hollandok teremtették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.