Közvélemény-kutatást végzett  Századvég Alapítvány, eszerint még a baloldaliak is lemondatnák MSZP-s tisztségeiről.

A Századvég Alapítvány közvélemény-kutatása szerint a felnőtt magyar lakosság többsége értesült Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának ügyéről, és még a baloldali szavazók többsége is úgy gondolja, hogy a szocialista politikusnak le kellene mondania az MSZP-ben betöltött tisztségéről. A felmérés eredményét el az M1 aktuális csatornán ismertették csütörtökön. 

A július 21. és 25. között telefonon, 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú megkérdezésével készített kutatásról beszámolva felidézték, hogy Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi elnökét, ügyvédet költségvetési csalás gyanújával helyezték előzetes letartóztatásba június közepén. A gyanú szerint több mint 3 milliárd forintnyi adót csalt el társaival egy iskolaszövetkezet működtetése során.

A Századvég felmérése alapján a lakosság csaknem kétharmada – 64 százaléka – hallott Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásáról. Az ügyet ismerők 77 százaléka értesült arról, hogy "az MSZP vezetősége továbbra is kiáll az ügyvéd és politikus mellett, nem szólították fel pártbeli tisztségéről vagy tagságáról való lemondásra".

A közvélemény-kutatás szerint az üggyel kapcsolatos vélemények határozottak és egyértelműek: a témát ismerők több mint háromnegyede, 78 százaléka szerint Czeglédy Csabának le kellene mondania az MSZP-ben betöltött pozícióiról, mindössze 9 százalékuk szerint maradhat, és további 13 százalékuk nem tudott vagy nem akart véleményt nyilvánítani a kérdésben. "A politikai önbesorolás" szerint a baloldaliak 51 százaléka, a középen állók 73 százaléka, a jobboldali szavazók 94 százaléka áll a lemondás mellett – tették hozzá.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Az ügyben kutatgató "századvég" azt hozzá tette , hogy az ügyészség eddig nem igazán tud bizonyítékot felmutatni?
mackoka46
Politikai lejáratás szaga van az ügynek. Nem ez lenne az első és nem is az utolsó. Ha mindenki lemondana, akire a gyanú árnyéka vetül kormány és a slepp nélkül maradna az ország.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.