Gyurcsány Ferenc nem akar beleszólni az MSZP belső vitáiba, de szerinte össze kell fognia minden demokratának a kormányváltásért. A nagy okfejtésbe azért belefért egy kis szurka Botka László felé.

Mint ismert, a napokban Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje egy interjúban kelt ki a párton belüli árulókkal szemben, akiket a Fidesz pénzel. Többek közt Molnár Zsoltot, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnökét is ezzel vádolta meg, aki ezt elutasította.

Az MSZP-n belül folyik a harc az erős emberek és a szegedi polgármester között, utóbbi ugyanis lényegében miniszterelnök-jelöltsége fejében teljhatalmat kért a párt irányításában, külső kommunikációjában. Botka a vélekedések szerint megpróbálja az MSZP-ből kipurgálni a Fidesz felé hajlókat, ez csípi sokak szemét.

A nagy adok-kapokba Gyurcsány Ferenc is bejelentkezett, és mint Facebook-bejegyzésében írja, 

Eszem ágában sincs beleszólni az MSZP-n belüli vitákba. Egy dologban azonban biztos vagyok: elég a háborúskodásból. Orbánéból, Botkáéból, a Momentum mindent kidobni akaró fiatalos radikalizmusából.

Szerinte csöndre van szükség, meg összefogásra (Botka nem fogna össze Gyurcsánnyal, mert őt is felelősnek tartja a Fidesz 2010-es kétharmadáért).

A nagy összefogásosdi hangoztatása közben azért sikerült egy apró szurkát is bevinnie Botkának egy képpel. 

Gyurcsány Ferenc

Eszem ágában sincs beleszólni az MSZP-n belüli vitákba. Egy dologban azonban biztos vagyok: elég a háborúskodásból. Orbánéból, Botkáéból, a Momentum mindent kidobni akaró fiatalos radikalizmusából....

 

(Címlapi kép: Facebook/Gyurcsány Ferenc)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@karma1: Botka kepeken kompromisszumokra, ivy nehez lesz nyerni jovore. Akkor pedig marad a fideSS.
Nem ertem miert tartja Gyurcsanyt felelosnek a 2010es 2/3ert ? Az oszodi beszed egy igaz beszed volt, csak ki lett forgatva a fideSS algal, ami jo zaba volt a birkaknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
egy évek óta változatlan hang és hozzáállás... van még ilyen?
amaramaistanna
@Equus: ez egy jellemtelen nímand és közben összefogásról beszél a dékás katonák meg kórusban üvöltik ugyanazt... számomra nem kérdéses Gyurcsány az igazi Orbán bérenc...
Katalina62
@amaramaistanna: Gyurcsány nem tud olyat tenni, vagy mondani, hogy ne szedjék ízekre érte. Ez csak részben az ő hibája. Viszont önbecsapás azt hinni, hogyha ő eltűnne, akkor Orbán azonnal leváltható!
Katalina62
@amaramaistanna: ez az, amiben nem hiszek! Viszont ki kéne próbálni, hátha mégis!
karma1
Azert botkanak sikerul rendesen mindenkit eluzni, aki nem akar beallni az o egyszemelyes iranyitasa ala.
Nem lenne o sem mas, mint orban, csak o meg nem lopta ossze magat. Majd fogja, ha o kerul uralomra.
@amaramaistanna: Megis a DK-nak kit kene dicsoitenie, ha nem a sajat, altaluk megvalasztott partelnoket? Vonat? botkat? Juhaszt? Megis kit?
orban fosik mindenkitol, nem letezik szamara mar senki mas ellenseg, csak Gyurcsany es Soros.
Nem mond ez neked semmit sem? Vajon miert toluk tart, es miert nem Vonaektol? (A jobbiktol csak siman ellopja az otleteiket, es sajat fidesz-programkent vezeti elo...)
F_Viktor
@karma1: Írod:
"Azert botkanak sikerul rendesen mindenkit eluzni, aki nem akar beallni az o egyszemelyes iranyitasa ala."

Nem tudjuk mi volt a megállapodás, szerintem csak ahhoz ragaszkodik.
Annyi látható, hogy nem tűri a megalkuvókat, nem hajlandó a már besározottakkal együtt működni. Ezzel nem is lenne gond, ha nem a nyilvánosság előtt folyna a tisztogatás.
karma1
@F_Viktor: Asszem, ilyen alapon lecserelheti az egesz mszp-s vezetest, hiszen valamilyen modon mar szinte mindenkit le-karaktergyilkolt a futyisz, vagy eppen sajatmagat irta le valamilyen hulye cselekedetevel...
botka az egesz strukturat maga ala akarja gyurni, Molnar GYulastul, aki azert megiscsak az mszp megvalasztott elnoke... Ugy nez ki, hogy botka teljesen leirta ot, mint vezetot. Nem is hallottam felole mar eleg regota, semmifele megnyilvanulasa nincs...
F_Viktor
@karma1: Lehet, hogy ez is a célja.
Valahol igazat adok neki, mert ők azok akik eddig bizonyították, hogy nem képesek szavazókat gyűjteni.
Molnárral kapcsolatban egyet értek veled.
karma1
@F_Viktor: Nem biztos, hogy botka az eroszakossagaval fog tudni plusz szavazokat megszolitani az mszp szamara,... Engem peldaul - ha otthon elnek - nagyon taszitana ez a lehengerlo stilus,...Ha most ilyen, amikor meg nincs hatalma, csak a partja folott, akkor milyen lesz, ha hatalomra jut? Bennem ezek a legfontosabb kerdesek, amik megfogalmazodnak...
Yoda69
@karma1: Botka kepeken kompromisszumokra, ivy nehez lesz nyerni jovore. Akkor pedig marad a fideSS.
Nem ertem miert tartja Gyurcsanyt felelosnek a 2010es 2/3ert ? Az oszodi beszed egy igaz beszed volt, csak ki lett forgatva a fideSS algal, ami jo zaba volt a birkaknak.
emerencia
@Horizont: Szimpatikus fiatalember, látok benne jövőt de az életrajza alapján nekem úgy tűnik, hogy nem sok tapasztalata lehet arról, hogy hogyan él a többség. Más: az MSZP sajnos azzal szokta magát rossz színben feltüntetni, hogy demokraták létükre mindig ki akarnak szorítani valakiket a soraikból. (Pl. Mesterházy idősebbek elleni hadjárata.) Botka is ezt a vonalat viszi, legalábbis így kívülállóként bennem ez a kép alakult ki róla. Sajnálom az MSZP-ben politizáló minden életkorú nagyon-nagyon sok értékes embert mert ez a Botka-féle kakaskodás szerintem akkor is leszívja az energiáikat, ha a nyilvánosság előtt nem beszélnek róla.
magyarbakancs
Ezek a kivénhedt baloldali dinók még léteznek?
F_Viktor
@karma1: Írod:
"Nem biztos, hogy botka az eroszakossagaval fog tudni plusz szavazokat megszolitani az mszp szamara"

Mint írtam, nem tudjuk mi volt a megállapodás, ami alapján elfogadta jelölését, de biztosan nem borította fel a bilit, mert akkor már elharapták volna a torkát.
Abban is biztos vagyok, hogy ezek a döntései nem ad hoc módon születnek, mögötte, vagyis a párt mögött szakértő "szavazatszámlálók" is elemzik döntését.

Nekem is kétségeim vannak az eredményben, egy ilyen takarítást nem a választások előtt egy évvel kezdeném, de abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán van-e értelme választáson, 2/3 nélkül megverni a fityeszt.
karma1
@F_Viktor: Ha csak egyszeru tobbseg lenne, akkor maradna a fidesz eros ellenzekben. Ugyanazt varhatnak toluk, amit adtak mar 28 eve...Nincs mar egy ev, csak 8 honap a valasztasokig, de ha nem lepnek MOST egysegre, akkor mar nem lesz idejuk kidolgozni egy kozos programot a DK-val es a tobbi kis parttal...
F_Viktor
@karma1: 2/3 nélkül a fityesz egy éven belül meg tudja buktatni az új kormányt, tehát értelmetlen.

Én kevésnek tartom ezt a 8 hónapot, hogy az urnák elé vigye bármelyik párt is annak a 40 százaléknak nagy részét, akik eddig otthon maradtak.
Az összefogásra, a közös programra sincs már idő.
karma1
@F_Viktor: Talan meg lenne, de akkor nem szabadna varni szeptemberig (Miert, mi fog tortenni szeptemberben?orban lazar es kover szerint forro es nagyon mozgalmas osz lesz... Nana, akkor kezdik majd beelesiteni az erdogan-fele onpuccsot...)
F_Viktor
@karma1: Ez az, nekik a Zemberek olyannyira feláldozhatóvá váltak, hogy ezen sem csodálkoznék.
F_Viktor
@karma1: A feláldazhatóhoz a legújabb hír:

„Ilyen puklit egészséges ember túlél” – megalázó szöveggel rázták le a kórházban a nevelőapját elveszítő fiút

168ora.hu/korhaz-baleset-apolas-halal-magyarorszag-egeszsegugy/
karma1
@F_Viktor: Olvastam a cikket, irtam is hozza... Ha nem szemelyes elmenykent elnem meg az otthoni helyzetet, nem latnam a barati koromon, hogy pl. az Amerikai uti Idegsebeszet (ami az orszagban elmeletileg a legjobb), hogyan csinalt 4 honap alatt teljes nyomorekot egy baratombol. (MRI vizsgalat "elfelejtese", aztan meg egy mutet, amiben mar massziv bakteriumfertozes is bejatszik, aztan a felvallrol tett megjegyzes "Legfeljebb megmutjuk harmadszor is", szoval ezek mind-mind sajat tapasztalat, nekem senki se mondja, hogy milyen szuper a korhazi ellatas. (Foleg ne az ajtatos mano balog)
bencemacska
@F_Viktor: Hány évig volt Botka választmányi elnök? Nem mondhatja, hogy nem ismeri a tagságot!
Csakhogy ennek a tagságnak már nem felelt meg 2016-ban választmányi elnöknek, újat választottak!Miért?
Botkát mikor kapacitálták a miniszterelnök jelöltségre , mindig nemet mondott. 2016. decemberében meg simán berúgta az ajtót és felrúgott minden korábbi demokratikus ellenzéki megbeszélést a diktátumaival.
Azóta sok víz lefolyt a Dunán és nem történt semmi pozitívum!
Valami nem gömbölyű ebben a történetben.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tudja, ezzel a stílussal az MSZP sohasem fogy győzni!!!
Egy politikus nem mondhat olyant más pártok tagjainak, hogy aki győzni akar, az mögém áll!
A minimum az, hogy MELLÉM!!!
bencemacska
@Horizont: ma, 09:00
Nekem állandóan az kattan be, hogy a Demeter Márta azért lépett ki, mert úgy érezte, hogy az MSZP nem nyerni akar, hanem a parlamentben vegetálni!
Korábban nem lehetett hallani a csajról. Most meg számtalanszor megszólal rádióban, TV-ben, és nagyon logikus gondolatai vannak.
Olyan adatokat kicsikart már a kormánytól, hogy le a kalappal előtte!!!
F_Viktor
@karma1: Kop-kop, nem akarom szapulni a magyar egészségügyet, édesanyám életét nem is régen a lelkiismeretes háziorvosa, aki időben diagnosztizálta nagyon ritka, de halálos betegségét, a műtétet elvégző orvos szaktudása, az ápolónők odafigyelése mentette meg.
F_Viktor
@bencemacska: Bevallom, nem nagyon figyeltem Botkára, s abban sem vagyok biztos, hogy bármelyik párt nyerni akarna jövőre.
Szerintem mindenki arra vár, hogy majd a népharag takarítja el orbánt és rezsimét a hatalomból.
karma1
@F_Viktor: 11,51-ben mindent elmondtal.
karma1
@F_Viktor: Ezzel nem mondasz ellent annak, hogy az egeszsegugy ettol fuggetlenul romokban van...:o))) Csak az ilyen lelkiismeretes, aldozatos orvosoktol, noverektol muxik meg egyaltalan az egesz koceraj...
Nekem sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak, de abba belejatszottak a mento gyalazatos szolgaltatasa is... (Surgos esethez 38 percen belul ertek ki, kb. 1.8 km tavolsagrol.)
bencemacska
@F_Viktor: ma, 11:48
Nagyon örülhetsz a jó háziorvosnak. Főleg, ha jók a háziorvos összeköttetési is.
Ha ismeretlenül visz be a mentő, akkor menthetetlen vagy!
Tapasztalatból mondom!
Equus
az orvosok helyes döntéseit sehol nem jegyzik. Egy egyszeri botlás meg egekig üvöltő anyázást vált ki.Senkit nem érdekel, h egy napon hány esetben kell esetleg sorsdöntő döntést hozni
Ez Magyaroszág: senki senkiben nem bízik, mert magából kiindulva alapból a csalást feltételezi és a hozzá nem értést.
Ez áll a politikusokra is. Ebben az országban Teréz anyáról is hamar kiderítenék, h igazából egy útszéli kurva volt, de ügyesen palástolta.
Itt nincsenek szentek, alapból jót akarók, csak svindlisek vannak. Ennek a népnek korbács kell, csendőrkalap - abból ért.
Szánalmas :(
Sámannus
Ferenc testvért nem kell pajzsra emelni, de el kell ismerni mindenkinek, hogy minisztersége idején kezdődött orbán országdúlása. Arról sem tehet, ha egy őrült úgy dönt, hogy szétver egy országot, és ehhez megszerzi a média, és a közvélemény laikusainak a segítségét.
Ehhez még a jobboldali értelmiség aktív asszisztálása is kellett.
Botka csak köszönettel tartozik Ferencnek, hogy nem ő volt akkor a miniszterelnök.
bencemacska
@Sámannus: ma, 15:30
Jó következtetés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.