Az utóbbi időben mintha jóval ritkábban járnának az ellenőrök a budapesti felszíni közlekedési járatokon, még a legnépszerűbb vonalakon – írja a Napi.hu. Ezt a BKK statisztikái is alátámasztani látszanak, szerintük mégis hatékonyabb lett a bliccelők kiszűrése. 

A BKK Zrt. állománystatisztikája szerint komoly a visszaesés: 2013-ban még 365 fő dolgozott a járatokon, 2017-ben már 103-mal kevesebb. A cég adatai szerint a HÉV-ellenőrök száma is megcsappan az elmúlt években. 2013-ban még 76-an voltak, majd két enyhén emelkedő év után idén 58-ra csökkent a létszám.

Jó hír a közlekedőknek: fogyatkoznak az ellenőrök Budapesten

Az elsőajtós felszállás terjedése ugyanakkor sokat segít a bliccelők kiszűrésében, ráadásul a BKK a lapnak elmondta, 2014-ben újított az ellenőrök kiküldési mechanizmusán: minden ellenőri műszakban mobilcsoportokat alakítottak ki, amelyek tevékenysége területhez kötött. Ez, illetve a munkaközi szünetek újraszabályozása jobb munkahelyi fegyelemhez és munkaidő-kihasználtsághoz vezetett.

A BKK szerint az ellenőrök már az utasok számára kiszámíthatatlanul jelennek meg egyes fővárosi vonalakon. A munkaidő hatékony kihasználását segíti az is, hogy az ellenőrök munkaidejük kezdetén a főváros tíz különböző pontján jelentkeznek szolgálatra, lehetőség szerint a lakhelyükhöz közelebb.

A HÉV-vel kapcsolatban a cég közölte, az összes HÉV-állomás peronján történő állandó ellenőrzéshez nincs elegendő létszámú ellenőr, azonban a szerelvényeken ellenőriznek és jegyet is adnak el.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Bunkókáim! Nektek ócska tolvajoknak lehet jó hír. Nekünk tisztességes állampolgároknak nem gond, ha ellenőriznek! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Bunkókáim! Nektek ócska tolvajoknak lehet jó hír. Nekünk tisztességes állampolgároknak nem gond, ha ellenőriznek! =))
Eladott Ország
Lehet hogy a BKK ellenőrök is Európába mentek? Az ellenőrök a bérükön felül 500 forintot kapnak minden "pótdíjesemény" után. Úgy látszik kevésnek bizonyult.
ila51
Van is azóta ülőhely az első ajtósokon...speciel a 15-ös 115-ös járatról van szó
maci0427
Mi a lószarért jó hír ez ! Jó hír a 99 -es " ingyenjáraton " közlekedőknek,ahol a nyóckeres főleg cigány származású etnikum , ezt is szociális juttatásként gondolják és se jegy - se bérlet ! És ráadásul sokan ordítoznak, csordában szállnak fel a buszra, félmeztelenül...,stb. És vannak még ilyen járatok ! Akkor akik jogkövető módon megveszik a jegyet és a bérletet azoknak ez miért is jó hír...??? Ez nem jó hír, hanem gusztustalanul bosszantó ! Kb. ilyen az előre bejelentett Traffipaxozás, hogy hol - merre lesz kihelyezve ! Akik szabályosan közlekednek,azoknak tök mindegy !
Yoda69
Jon az elektronikus jegyrendszer ugyhogy elkezdtek leepiteni az ellenoroket. Meg raaldoznak 10 milliardot a penzunkon, aztan mar nem kell egy ellenor se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.