Korhűen újítja fel a Lillafüredi Állami Erdei Vasútat üzemeltetője, az Északerdő Zrt., miután kiderült, hogy a kormány a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztéséről szóló határozata szerint a lillafüredi kisvasút felújítását is támogatja – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatás szerint az erdőgazdaság a projekt részleteiről a támogatási szerződés megkötését követően számol majd be, az viszont biztos, hogy fő cél a vasúti pálya és a járműállomány átfogó felújítása, korszerűsítése.

Mint fogalmaztak: ez a támogatás történelmi pillanat a kisvasút és a társaság életében, hasonló volumenű felújításra a vonal megnyitása óta, azaz csaknem száz éve nem volt lehetőség.

A közeljövőben megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően az ország egyik legnépszerűbb és legnagyobb forgalmú kisvasútjának utasai egy korhűen felújított, üzembiztos működésű erdei vasút szolgáltatásait élvezhetik majd – írták, hozzátéve: a kisvonat jelenleg is Miskolc egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója, "így a régóta várt beruházásnak köszönhetően remélhetőleg tovább növekszik majd a térségbe irányuló idegenforgalom is."

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán közölte, hogy újraosztották a tavaly decemberben a kisvasutak turisztikai célú fejlesztésére jóváhagyott 10 milliárd forintot, ezzel a kormány újabb lépést tett a keskeny nyomtávú kisvasutak közlekedésbiztonságának javításáért, infrastruktúrájának fejlesztéséért.

Mint mondta: az elmúlt évtizedekben alig jutott forrás a kisvasutak karbantartására, a járművek elhasználódtak, beavatkozás nélkül 1-2 éven belül balesetveszélyessé válhatnának, ezért döntött a kormány a 10 milliárd fejlesztési forrásról, a turisztikai vonzerőt jelentő fejlesztésektől az utasszám további növekedését várják.

A magyarországi 21 kisvasúton 2016-ban 1,38 millióan utaztak, ami az előző évhez képest 14,8 százalékos növekedést jelentett.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/78591517d13e424e92f2613b32600086826e7dd8029c22c82d36111e6d72a2fb.jpg?w=480&h=267
Nyugi amíg Polt Péter ott van a helyén, folytatjuk. Polt Péter felesége felvette Polt lányát a jegybankhoz. A kisvasutat pedig meghosszabbítják Felcsúttól – az üveghídon át, Gyulaházát is érintve – Pusztaottlakáig.
quadrocopter
Kössék össze a feltshootkayval és a transz-szibériaival!
cs.n.
2 éve voltunk ott, de nem ültünk fel rá, kissé sokalltam a jegyárat. Gyalogtúrázni sokkal érdekesebb volt, és olcsóbb. Fizessen a franc ezreket pár kilométerért, akkora távra még egy taxis se kért volna el annyit.
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/78591517d13e424e92f2613b32600086826e7dd8029c22c82d36111e6d72a2fb.jpg?w=480&h=267
Nyugi amíg Polt Péter ott van a helyén, folytatjuk. Polt Péter felesége felvette Polt lányát a jegybankhoz. A kisvasutat pedig meghosszabbítják Felcsúttól – az üveghídon át, Gyulaházát is érintve – Pusztaottlakáig.
papa.49
,,Felújítják,, egészen felcsutkáig, mert ott fognak közlekedni ezek a vonatok !!!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/05/ov.jpg
egy keleteurópai
Egy kelet-európai kisállamban egy bomlott elme milyen Disneyland-et épített maga köré, készülhetne egy országimázsfilm Felcsútról. Amellett, hogy Felcsút egyébként is ideál tipikus példája annak, hogy sérült lelkű, veszélyes, korrupt és autoriter politikusok miként pazarolják két kézzel az adófizetői pénzt baromságokra. A jóságos "vezír", azért gondolt BAZ megyére is,és csurgatott egy kis pénzt a felcsúti Disneyland után. A Lillafüredi Állami Erdei Vasút (rövidítve: LÁEV) nagy múltra tekint vissza. Ugyan az eredi vasút csak a teherszállításnak épült, a személyszállítás már nagyon korán beindult. 1923-ban szóban, majd 1924-ben írásban is engedélyezték a személyszállítást a kisvasúton. A 2014-es Országos felmérés szerint a budapesti Gyermekvasút után a Lillafüredi Magyarország második legforgalmasabb kisvasútja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.