Nehéz eldönteni, ki hibázott. Ami biztos, a pénztáros minősíthetetlen hangnemet használt.

Egy szombathelyi bevásárlóközpontban történt az egyébként nem szokatlan eset: vásárlás közben kiflit adtak egy kétéves kisgyermek kezébe.

József, az édesapa a vaol.hu-nak azt mondta, ez már több boltban is előfordult, és eddig nem volt belőle probléma, a terméket mindig kifizették. Most is ez volt a cél, de a pénztáros lehordta őket a sárga földig.

Jeleztem, hogy szeretném kifizetni a kiflit, mire az eladó minősíthetetlen hangnemben közölte, hogy mit képzelünk mi magunkról, és egyébként is hogy meri a koszos kezű gyermekem összetapogatni a pékárut – mesélte a sértett férfi a történetet, aki egyúttal hangsúlyozta, egyáltalán nem volt koszos a gyermek keze. – Nagyon megalázó volt. Nemcsak azért, mert gyakorlatilag azt sugallták, hogy el akarjuk lopni a kiflit, hanem nyilván egy szülőnek sem esik jól, hogy "lekoszosozzák" a gyermekét. Lelkiismeretes szülőként ekkor döntöttem úgy, hogy a Vásárlók Könyvébe beírom a panaszomat.

- mondta József, akinek először oda sem akarták adni a könyvet, sőt közben a biztonsági őr is bekapcsolódott a vitába.

Az üzlet vezetősége később elnézést kért, és azt ígérték, a munkatársaik figyelmét ismételten felhívják a vásárlóbarát magatartásra.

A lap szakértőt is megszólaltatott az üggyel kapcsolatban, aki azt mondta, az eset nem tartozik a fogyasztóvédelem hatáskörébe, így a kereskedelmi dolgozók belátására van bízva. Ha betegség, vagy bármi más miatt muszáj fizetés előtt beleennünk-innunk az árucikkbe, érdemes szólni a dolgozóknak, és így nem lesz semmi probléma. Másrészt rengeteg visszaélés is történik, ezért okoz némi fejtörést a dolog.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Propeller Magdolna
Le kell írni a panaszt a Vásárlók Könyvébe! Meg azt is, hogy amikor táborlakók (Menekültügy) bent elfogyasztják a komplett reggelit - ki sem akarja fizetni, és senki nem kéri őket számon ezért...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Nem szokás a boltban vásárolt élelmiszert fizetés előtt megenni, max. olyat láttam eddig bevásárlóközpontban hogy a kirakott mogyorót törögette egy gyerek, csak mikor rászóltam akkor ment el onnan. Kedves apuka, ez azért nem így működik.
Propeller Magdolna
Le kell írni a panaszt a Vásárlók Könyvébe! Meg azt is, hogy amikor táborlakók (Menekültügy) bent elfogyasztják a komplett reggelit - ki sem akarja fizetni, és senki nem kéri őket számon ezért...
terlasz
@Propeller Magdolna: Hogy is van ez, Magdolna?
RonaGyuri
ugyan csak a nyugdíjasok védőszentje, a derék szenyátorinához vannak szokva, aki ellopni szokta! =))
terlasz
@division: Egy két éves gyerekről van szó, aki meg sem tud enni egy kiflit nyomtalanul. Tolerancia!
cs.n.
@RonaGyuri: Nana! Ez nem jó hasonlat, mert az nem kifli volt, hanem sajtos stangli. :)
peterkelemen
Persze, majd amikor azonnal inni vagy enni kell, akkor még keresgélem a dolgozókat, akik ki tudja merre bolyonganak vagy éppen a raktárban tartózkodnak.
division
@terlasz: Ennyi erővel bárki ehetne, ihatna akkor egy boltban, üzletben. Ez nem így működik, gondolom a gyerek apja nem 2 éves volt (legalábbis korát tekintve).
cs.n.
Én is szoktam ilyet látni a boltban, ha vásárolok. Nem szokatlan, nem is ezzel van probléma, hanem a beszólással. Mint a másik cikkben, amiben bizonyos VV Zsolt sem a büntetést nehezményezi, hanem a körítést, amit hozzáfűzött a közeg.
Nessy
Szerencse, hogy pár évtizede, a megszokott kisboltban, bölcsiből ,ikésőbb meg oviból jövet, gyermekem megkapta a kiflijét, amit a pénztárban már automatikusan beütöttek, mind a 40 fillért. Voltak előnyei az ismerős kisboltnak.
lampa laz
Ez nem semmi kérem, egy 2 éves kisgyerek kifli majszolásán kiakadunk, a trógerek milliárdos lopásait simán elnézzük.
Az a kasszásmaca aki így viselkedik húzzon a büdös francba, mert udvariasan is elmondhatta volna a bolti szabályt erre vonatkozóan.
picike1
etesd a gyermekedet otthon vagy a fizetés után etesd meg
Equus
cigány szokás... nincs önfegyelem. Ha szarni akart volna a kölyök, akkor mindjárt oda a pénztáros elé?
Talán az a legemberibb képességünk, h képesek vagyunk a szükségleteink kielégítését elhalasztani. Ezért nem szrunk úgy általában a járdára, nem üzekedünk buszon, boltokban és nem hugyozunk a pénztárosra.
quadrocopter
Menjen a p****ba a pénztáros, az ömlesztett pékárut tartalmazó, elől nyílásos üveggel védett dobozból ki lehet venni, de vissza is lehet dobni a pékárut, ki tudja, kinek a mancsa hol járt előtte!
A körülményekből nem úgy tűnik, hogy azt a rohadt 1.db. kiflit el akarták volna summantani!

Azért mégsem egy selmeczi "csak" gabrielláról van szó! A kisbetű nem a véletlen műve!
nemkati
@division: @picike1: @Equus: Nem arról van szó, hogy bárki összevissza ehet-ihat egy boltban fizetés előtt. Kizárólag erről a 2 éves gyerekről van szó, aki nem biztos, hogy éhes volt, de aki vitt már magával pici gyereket vásárolni, az tudja, hogy nem egyszerű megnyugtatni, ha egyszercsak nyűgös lesz. És egy párforintos kifilivel meg lehet oldani, ami ott van kéznél, és amit ki fog fizetni az apja.

Ha szarni akar a kölyök akkor szarik, mert pelenka van rajta. Ha meg kicsit nagyobb, akkor a szülő hanyatt-homlok elrohan vele egy vécére, ha van a közelben, és hagyja a fenébe a vásárlást.

Nem tudhatjuk, hogy ez a szülő hol mindenhol járt előzőleg a gyerekkel, ahol nem tudta megetetni vagy megitatni, és ezt egyébként a vásárlás utánra tervezte, de szülő tervez, gyerek végez!

A pénztáros dolga pedig az, hogy tudomásul veszi, hogy be kell ütnie egy egész kifli árát, bár látszólag csak egy fél kifli van a kosárban vagy a gyereknél. Vevők, ottdolgozók sokkal többet lopnak egy fél kiflinél, amit egyébként is kifizetnek.
lampa laz
@picike1: téged meg egyenek meg a medvék
Equus
@nemkati: nincs mentség! Viselkedni tudni kell! A szülőnek leginkább!
nemkati
@Equus: Voltál már pici gyerekkel vásárolni?
Equus
vannak szabályok, amik alól nincs kivétel! Nem voltam, de tartanám magam a szabályokhoz!
justhpeter
Ostoba polgárháború. A pénztáros nem azért van, hogy aláássa a bolt és a vevő kapcsolatát. Márpedig itt ez történt. Értelmetlen harc azzal szemben, aki a megélhetését biztosítja.
lampa laz
@Equus: Most nincs igazad, (pedig nagyon bírom a hsz-idet) mert @nemkati: pontosan leírta, azt ahogyan egy kisgyerekkel történik a vásárlás sok esetben. Aki lopni akar az lopni fog, ha sikerül neki. De ők nem akartak, mert kifizették. 3 unokám van és tudom én is milyen ez, mert előfordult velem is, h előbb kellett a kezébe adni valamit, de nem alázott meg a pénztáros, hanem még ő nyugtatott, h ez nem ritkaság és ezzel nincs semmi baj. Hogy ők melyik népcsoporthoz tartoztak, az meg teljesen mindegy.
picike1
@nemkati: ne magyarázd meg a megmagyarázhatatlant okés szóval fizess és ehetsz én nekem se engedték az 1000 ft -os dinyét megkóstolni se előbb fizetsz és viheted és eheted ez az unios jog
picike1
a kifliket ne fogdossátok össze mindet tilos !!
nemkati
@picike1: Eszemben nem volt a megmagyarázhatatlant megmagyarázni. A megmagyarázhatót magyaráztam, de nem számoltam veled. Meggondolatlanság volt.
qxy
Tudjátok, voltam boltos otthon. Sajnos szokás az hogy eszik a gyerek és az anyuka el szokta dobni a csokis papírt vagy a sajtos kifli zacskót és a boltosoknak is tele van a tökük azzal hogy ha kedvesen szól akkor is az anyuka ráförmed hogy ki fogja fizetni . Igen de tegnap sem fizette ki. ja és nem cigány szokás. Annak idelyén Bécsben ki volt írva a boltokban hogy " Mi nem lopunk." és pont egy Osztrákot csíptem meg a Pick szalámit el csipegette mind a húsz dekát és a csomagolást el dobta. Na amit tőlem kapott a pénztárnál azt sem tette el zsebre . Rendőr főiskolások ügyvédnek tanuló csajokkal jöttek lopni a boltba , nyugalmazott ügyvéd, igazgató, volt szegény is de az inkább ellopta és kint ette meg.Milliomos anyuka a kislányával, nagy bundába tíz szál szalámit " rotty" . Ki jött kiváltani őket??a rendőr parancsnok.A két rendőrt is amikor meg láttam hogy loptak, fel kértem őket hogy kis rutin ellenörzésre stb, és már rúgott is a barom . Kiabált hogy hozzá ne merjek nyúlni mert ő rendőr és tudja a jogait. Na be is vittük hátra, nem a raktárba hanem az öltözőbe , rá fordítottam a zárat és közöltem.- Uraim, ugye önök rendőrök ? mert ami itt fog történni az akkor ugye nem is fog meg történni. és mint a répát úgy elvertük őket. és kidobtuk a raktár rampánál. Mondta hogy feljelent. Jelents barom. De azt is mond el hol vertünk el és miért? Szerinted ki baszik rá jobban? sok sztori volt. Könyvet lehetne írni. kik loptak a romákon kívül.El sem hinnétek.
wagabund
itt a budaörsi osanban majdnem minden kisgyerek kiflit majszol, vagy hasonlót..a pénztárosokat még nem láttam zsörtölődni...
ott Szombathelyen a pénztárosnak rossz napja lehetett...így is, úgy is...
nemkati
@wagabund: "a trógerek milliárdos lopásait simán elnézzük." - írta @lampa laz: . És hogy így van!

Van egy ilyen szó a kereskedelemben, ha jól tudom káló, amit belekalkulálnak mínusszal a nyereségbe. Szerintem a kis bolti lopások még beleférnek ebbe a kálóba. (a kifizetett elmajszolt kifli nem tartozik ide!). A többit meg a kamerák, a biztonsági őrök kiszűrik. Legalábbis, remélhetőleg, a nagy részét.
peterkelemen
@Equus: Szabályokat emlegetsz, de miért nem mész Orbán oldalára, mert oda való vagy. Mondd el a felcsúti tolvajnak, aki egyébként még a szemedet is kilopja napi szinten, hogy be kellene tartani bizonyos alapszabályokat. Szégyen, hogy ilyen emberek egyáltalán léteznek, mint te.
szep napot
Lehet, hogy a neni a "piros betus napokat" unnepelte, vagy volt egy szar napja. A boltban a gyerekre nem szoktak raszolni, ha csak EGY kiflit, zsemlet majszol (legalabb csondben van). Ha felnottrol van szo az mar mas.
wagabund
@nemkati: ez így igaz...csakhát a kereskedelem túlnyomó része az emberekkel való ilyen-olyan kapcsolatról (is) szól..
nos ez a kihívás igazából..

a pénztáros is emberből van, nemcsak a kedves vevő..
Equus
@peterkelemen: akkor nosza, szégyenkezz, idióta.
Yoda69
@Equus: Te a foldon elsz joember ? Egy 2 eves gyereknek adtak enni es jeleztek a penztarosnak. Ergo nem akartak lopni. Erted?
Orban ellen is igy kikelsz amikor megserti az unios szabalyokat ?
namihami
Tudom, hogy alkalmazott-hiánnyal küzdenek az üzletek. De, ha én vezetném ezt a kócerájt, akkor ennek a pénztárosnak holnap (következő munkanapon) már be se kellene jönnie.
Gondolom, nem én voltam az egyetlen olyan vevő, aki úgy csitított le egy 2 (két) éves gyereket, hogy adott valami bolti terméket a kezébe, amit aztán természetesen bejelentett a pénztárnál. Mint a jelen esetben is igazolódott, ez a szülő se lopni akart, csak nyugodtan vásárolni.
A Fogyasztóvédelem pedig elmehet a ...-ba. Pont a vevők védelme lenne a feladata.
elnyomott
@wagabund: - a kedves vevő is emberből van és nem szolgált rá, hogy bunkó módon sértegessék, főleg a kisgyerekét.
Erre nincs bocsánat!
Dr plágium
@Equus: Tudod én is jártam már úgy, hogy hirtelen ennem kellett (cukros vagyok). Nem volt belőle probléma, a pénztásnál jeleztem és kifizettem. Pedig üvölthetett volna velem is is a kasszás hölgy, hogy miért nem viszek magammal csokit, vagy szőlőcukrot :) De itt esetleg azt mondták volna hogy loptam...
Equus
@Dr plágium: sajnálatos a betegséged és nyilván kényszerhelyzetet teremtett. Nem kellene párhuzamot vonni egy fegyelmezetlen szülő elkényeztetettt gyereke és a Te helyzeted között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.