Négy gyanúsított ipari mennyiségben gyártott hamis gyógyszereket. A lefoglalt tabletták és ampullák feketepiaci értéke 600 millió forint.

Egy XVIII. kerületi ház pincéjében egy bűnözői csoport idén áprilistól gyógyszereket állított elő. Napi rendszerességgel több ezer tablettát és ampullát gyártottak, amiket egy Dunaharasztiban található ingatlanban csomagoltak, illetve tároltak. Hetente több alkalommal innen küldték a termékeket futárszolgálattal Európa több országába.

A házkutatás alkalmával a pincében a nyomozók keverőgépet, tablettázógépet, adagológépet, címkéző berendezést, gyógyszer-alapanyagokat, már elkészített gyógyszert, illetve nagy mennyiségű valutát találtak és foglaltak le, valamint egy – az előzetes szakvélemény szerint – éles lőfegyververt a hozzá tartozó lőszerekkel. Egy dunaharaszti lakásban a rendőrök elfogták a csoport negyedik tagját, a pincében pedig ipari mennyiségű gyógyszert találtak, amelyet szintén lefoglaltak.

A két helyszínen a nyomozók összesen több mint 600.000 darab tablettát és ampullát találtak, amelyek feketepiaci értéke körülbelül 600 millió forint. – írja a Police.hu.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay/frolicsomepl/Pixabay Lincense)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Horizont: Jó kérdés, gondolom aki ,,szabadlábon,, védekezhet az volt a főnök, akinek megfelelő kapcsolatai is vannak, ahhoz hogy kibújjon a hurokból...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Horizont: Jó kérdés, gondolom aki ,,szabadlábon,, védekezhet az volt a főnök, akinek megfelelő kapcsolatai is vannak, ahhoz hogy kibújjon a hurokból...
Horizont
@papa.49: Láttam képeket, jól felszerelt labor szintű tiszta meg minden! Ezek nagyon drága dolgok. Minden eszköz több százezer forintos. Pl. egy automata pipetta (egyszerű ) is 90 ezer ft.
Megáll az ember esze.
papa.49
@Horizont: Én is végig néztem a képeket, ha nem tudná az ember, hogy ez egy illegális labor, azt hihetnéd egy gyógyszer gyártó cég üzeme...
Persze bennem bujkál a kisördög, hátha nem is osztottak meg minden infót velünk a söndörök, lehet hogy mi rossz nyomon járunk, és lehet ez egy legális vállalkozás üzeme is, csak útban van valakiknek...
szaboria1
@papa.49: Nálam is ez a gondolat ugrott be valakinek az útjába lehet vagy épp nem tejelt rendesen.
picike1
ilyenkor hol voltak a szomszédok az orrukkal ? ezt érezni kell messziről a gyógyszerek illata olyan büdös @Csizmás Kond:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél