Európai béruniót szorgalmaz továbbra is a Jobbik, ennek érdekében augusztus 20-án aláírásgyűjtésbe kezd a párt – közölte Vona Gábor pártelnök miskolci sajtótájékoztatóján szombaton.

A cél a bérek felzárkóztatása a nyugat-európai bérekhez, az uniós csatlakozás idején a magyar dolgozók legnagyobb vágya talán éppen ez volt – mondta Vona Gábor.

Hozzátette: ez nem csupán a Jobbik ügye, hanem nyolc kelet-közép európai ország mondta ki egyszerre azt, hogy elég volt, tizenegy évvel az uniós csatlakozás után most már valamit lépni kell.

Szólt arról, hogy a Jobbik béruniós kezdeményezését az Európai Bizottság engedélyezte, mert ez legitim felvetés, jogszerű, az európai népszavazás megkezdődhet, összesen egymillió aláírást kell összegyűjteni az unió országaiban.

(MTI)

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay License/stevepb)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ááááá... nem fog menni, méghogy a Mészérosnak öltözött Genyónak kevesebb jusson, mert a prolik és panelprolik jobban akarnak élni? Ki hallott már ilyet...
Lepényleső
...csak pénzhiány miatt nincs hozzá papír és plajbász?
Eladott Ország
Idézzük csak Kövér polihisztort ,a nép egyik legnagyobb szellemi vakondtúrásának és
világítótornyának bölcs és megszívlelendő gondolatait : „Történelmi okokból kifolyólag egy tőkeszegénységgel küszködő régió, ennek vannak gazdasági értelemben előnyei is. Ezért van annyi munkavállaló – főleg lengyelek – Nyugat-Európában, mert kevesebbel is beérik – elnézést kérek, “ha nem kellene lasszóval befogni a magyar munkavállalókat, mert olyan súlyos a munkaerőhiány; ha Magyarország nem tartozna, az EU legszegényebb tagállamai közé; ha nem tudnánk, hogy miközben a kormányváltás óta a társadalom felső 10 százalékának javult a helyzete, 60 százaléknak kurvára romlott a pozíciója; ha minden tizedik munkavállaló nem számítana szegénynek (ők azok, akiknek a bére nem éri el a medián bérnek – 140 ezer forint körül van – a 60 százalékát; és ha úgy általában nem lenne evidencia, hogy az Európai Unióban Magyarországon a legnehezebb kitörni a szegénységből. idézőjelbe téve -, mint a jóléti állam szolgáltatásaihoz hozzászokott, hogy ne mondjam, némely esetben hozzálustult helyi polgárok. Ez egy versenyelőny a lengyel munkavállaló számára, mert van munkája Londonban, és viszonylag jól keres, és azt hazautalja. Az meg annak az országnak is versenyelőny, számos szegény(ebb) közép- és kelet-európai ország ebből él”. Annak illusztrálására, hogy mennyire dühöngő vércinikus gecik irányítják ezt az országot, említsük meg itt azt is, hogy Kövér nem az első fideszes szócső, aki megnyilvánult ebben a kérdésben, amelyet egyébként a sajtó úgy általában nem vert különösebben nagy dobra.
1magyar
@Eladott Ország: Tudsz jobbat? A többi meg még a migránsokat is ránk szabadítaná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.