A pártüdülők többsége mára rémesen lepusztult állapotban van. A Balatont nem csupán a munkásosztály imádta, az egykori MSZMP pártelitje egész üdülőövezeteket kisajátított a part mentén. Ilyen volt a jelenleg Balatonvilágoshoz tartozó aligai pártüdülő is. Már az 1940-es években rabul ejtette a környék szelleme Rákosi Mátyást, majd a párt csakhamar ki is sajátította a területet, áttelepítve lakóit más ingatlanokba. Kádár János is rengeteg időt töltött a Balaton-parton, ahol a visszaemlékezések szerint nem szeretett a munkával foglalkozni. Felesleges luxusnak tartotta a Bauhaus stílusban épült, egyébként meglepően szerény nyaralóját, a IV. számú villát, aminek felszereltsége tényleg maradéktalan volt: színes tévét, sőt, légkondit is kapott. Kádár nem szerette, ha pihenése alatt telefonokkal zaklatják, vagy hízelegni akarnak neki, bár szép számmal akadt olyan elvtárs, aki szíves örömest kapható volt egy sakkmeccsre. Kádár azonban nem rajongott különösebben a társaságért, sokkal jobban...

Forrás: femina.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Na ugye,ettől a mai kormánytagok sokkal jobban teljesítenek?
division
Hűha, akkor én milyen szar ember is vagyok mert szeretem a luxust. Igaz, én magamnak teremtem meg, nem pártpénzből. Lassan már odajutunk hogy Kádár lesz a volt legjobb miniszterelnök:-))))
Eladott Ország
Kevesebb vízen járásra és sokkal több jó kormányzásra lenne szükségünk.
„Szerénység, Virág” – mondta Bástya elvtárs A tanú című filmben –, „ha van valami, amit szeretek magamban, az a szerénység.” Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység. (Bástya elvtárs) Ahogy egy dakota közmondás tartja: „Egyszer voltam rosszul életemben, amikor elájultam magamtól.”
Az élet nem habostorta, Pelikán. (Virág elvtárs)
Igen, ezt most már tudják a pedagógusok, rendvédelmi és egészségügyi dolgozók, kisnyugdíjasok, újságírók, egyetemisták, ellenzéki politikusok, közmunkások, migránsok, a multik, a bankok. Sőt Simicska Lajos és Spéder Zoltán is kezdi ezt az igazságot felismerni. Most csatlakozhatnak hozzájuk a külföldről pénzelt civilek is. Szóval, az élet nem felcsúti kisvasút! Még mindig maradt valami amit még nem nyúltak le a gengszterváltás alkalmával? Hát milyen munkát végzett az szdsz - mszmp nagy koalíció, hogy még a Fideszeseknek is hagytak a valamikori társadalmi tulajdonból! Ki kell vizsgáltatni, hogy miért nem lopták el ezeket is a regnálásuk idején és felelősségre kell őket vonni a társadalmi , állami ,szövetkezeti, egyesületi, egyházi, és a maradék magánvagyonok el nem lopása miatt! Szégyentelenek, lopás közben élvezgették a gyorsan ellopott pénzeket és nem volt idejük arra, hogy mindent ellophassanak, ráadásul a zsákmányon még össze is vesztek! Ha leltárt csináltattak volna az állami vagyonról, akkor a lista alapján szépen sorban mindent el tudtak volna tékozolni, de titkolóztak és ezért is maradhatott ilyen rettenetesen sok értékes vagyon a Fideszeseknek!
Mert, hogy a Récsől keze beteszi a lábát az tuti. Mert lassan száz lábon álló lesz az Orbán "familija" ahogy az ingatlanok vesztik el az állami tulajdon jellegüket.
Eladott Ország
A szarházi csúti cigány és bandájának már nem derogál a Balatoni üdülés. Holott Mészáros Lölövel, együtt hajtották a libákat a papsajtos, libaszaros legelőn. A faluvégi cigányok kinőttek a liba-tehénszaros gumicsizmából. Minimum milliárdos jacht és az Adria tenger dukál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.