Jeneiné Rubovszky Csilla szerint az időseken az is segít, hogy ne váljanak bűntény áldozataivá, ha a rendőrökkel online kommunikációt folytatnak.

Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos szerint a rendőrökkel folytatott online kommunikáció is segít abban az időseknek, hogy ne váljanak bűneset áldozataivá.

A miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, 2013-ban 70 ezer időst kérdeztek meg és a legtöbben a biztonságban éléshez szerettek volna segítséget kapni. Erre programot dolgoztak ki, amely először Budapest belvárosában, majd országszerte is elindult, jelenleg 480 települések zajlik és az idősek informálására fókuszál. Ennek részeként a rendőröket is felkészítették arra, hogy tanácsokat tudjanak adni az időseknek ahhoz, hogy otthonukban is biztonságban élhessenek.

A belvárosban már új program is indult, amelyben internetes üzenetküldő szolgáltatáson keresztül tudnak az idősek segítséget kérni a rendőrségtől.

Berár Iván, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársa a műsorban azt mondta, az új program segítségével virtuálisan is kitárul az idősek előtt a világ és új ismereteket is szereznek, ezzel az úgynevezett unokázós bűneseteket is könnyebben tudják megelőzni.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.