Az LMP ősszel ismételten törvényjavaslatban kezdeményezi a minimálnyugdíj 28.500 forintról 50 ezer forintra emelését.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, az LMP tavasszal már benyújtott egy hasonló indítványt, amelyet akkor a kormánytöbbség a gazdaság teljesítőképességének határaira hivatkozva nem támogatott.

Ez azért is elfogadhatatlan, mert a kabinet néhány hónapja szintén a gazdasági mutatókra hivatkozva lehetővé tette, hogy az állami cégvezetők fizetése 4-5 millió forintra emelkedhessen – fejtette ki az LMP politikusa, hozzátéve, jelenleg több mint 70 ezer nyugdíjas járandósága nem éri el a 70 ezer forintot, míg a nyugdíjasok kétharmada, mintegy kétmillióan havi 120 ezer forintnál kevesebből kénytelenek élni.

Schmuck Erzsébet emellett ismételten szólt arról, hogy igazságtalannak tartják a nyugdíjemelések jelenlegi gyakorlatát, mivel az kisebb összegű változást jelent a kevesebb nyugdíjjal rendelkezőknek. Az LMP ezért vagy minden nyugdíjasnak egyenlő összegű, vagy a kisebb járandóságot kapóknak magasabb arányú növelést tartana szükségesnek – tette hozzá.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
"a nyugdíjminimum összegének emelése összességében százezernél is több ellátást, támogatást, segélyt érinthet, vagyis százmilliárdos nagyságrendű kiadási többletet okoz az állami költségvetésben."

Ezért sem emelték 9. éve a minimálnyugdíjat, ezáltal az azt éríntő egyéb tételeket sem, ezáltal mélyítve a szegénységet is.
Szerintem, már régen kellett volna emelni, ezek a kifizetések fontosabbak, mint a látványberuházások, stadionok, szavazatvásárlások, stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Szerintem várjon ezzel még egy évet az LMP - kormányra kerülve minden álmát teljesítheti. :D
CsipkeRózsa
"a nyugdíjminimum összegének emelése összességében százezernél is több ellátást, támogatást, segélyt érinthet, vagyis százmilliárdos nagyságrendű kiadási többletet okoz az állami költségvetésben."

Ezért sem emelték 9. éve a minimálnyugdíjat, ezáltal az azt éríntő egyéb tételeket sem, ezáltal mélyítve a szegénységet is.
Szerintem, már régen kellett volna emelni, ezek a kifizetések fontosabbak, mint a látványberuházások, stadionok, szavazatvásárlások, stb.
verőce21
Van benne valami, ezt mondtam én is mindig, amióta elhangzott, hogy a "47 ezer Ft-ból meg lehet élni".
Vagyis, ha annyiból lehet megélni, akkor annyira kell felemelni a minimális járandóságokat!
Zeta
@CsipkeRózsa: meg kell érteni mindenkinek , " nincs rá keret"!
Végül is a stadionok, vizes VB fontosabb!- nem?
Van az az öröm , ami megéri , hogy néhány tízezer ember nyomorogjon, elvegre 47 ezerből meglehet élni!
maci0427
Van a FIDESZ. és mellette HÉT /7 / kisesebb / párt,ezek közül a legnagyobbak MSZP. - DK. - JOBBIK. , tehát a többi négy az valóban jelentéktelen kis párt ! És ez mind baloldali párt,mondjuk a Jobbik -ról nem lehet tudni már, hogy valóban merrefelé lóg...! Ahelyett,hogy összefognának,egyesítenék az erőiket,helyette inkább megosszák a választókat ! Ez a "jó taktika " 2018 -ra,így kell ezt csinálni ahhoz,hogy 2018. -ban újra a Fidesz. kerüljön a kormányra !
Eladott Ország
ado.hu/rovatok/tb-nyugdij/szlovakiaban-bevezettek-a-minimal-nyugdijat
Szlovákiában bevezették a minimál-nyugdíjat.
A minimál-nyugdíj összege a nyugdíjjogosultak által ledolgozott évek függvényében változik majd. Annak alsó összeghatára - amely harminc évi nyugdíjjárulék fizetést feltételez - a mindenkori létminimum 136 százaléka lesz, ez jelenleg Szlovákiában mintegy 270 euró (megközelítőleg 80 ezer forint). A csúti cigány és bandájának kell bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól. Mihez képest teljesít jobban fidesz? A közpénzlopásban.
Jozefina
És mennyi a minimál nyugdíj pl. Németországban??? Az alap támogatás 735 EURO) hónap és ehhez jönnek még különféle támogatások.. (interneten elérhető adatok szerint) Tessék számolni és tovább csodálni orbániát!!!??
Eladott Ország
@Jozefina: Én csak a volt szocialista tömbhöz viszonyítottam, mert a mag Európához fényévekre nőtt a lemaradás. Az ország azóta szarik maga alá, amióta Orbán Viktor és családja elkezdett jól teljesíteni.
Eladott Ország
@Eladott Ország: Javítás. Orbán család = Orbán banda
Jozefina
@Eladott Ország: Ja ok! Amíg a sok szerencsétlen vidéki vénasszony a kezét csókolgatja??!! Hát lekük rajta, hogy azért mennyi tejet és kenyeret vehetnek!!??
Eladott Ország
@Jozefina: kolozsvaros.com/2017/01/03/az-en-istenkiraly-vitya-atyuskam/
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/09/Orban_nyugdijas_kezcsok.jpg
És az sem véletlen, hogy neki, és csakis neki, még az öreg nénik és bácsik is, nemegyszer kezet csókolnak, mert oly hálásak az én atyusomnak, amiért ő annyira tiszteli és megbecsüli őket, akiknek a karácsonyi egy-egy szem szaloncukor mellé tucatnyi kifizetődő ígérvényt is adott. És még azt is elmagyarázta a butuskáknak, a nem keresztényeknek, illetve azoknak, akik még nem tudják magukról, hogy ők már valójában semjéni harrachos-keresztények, hogy a karácsony a vallási gyökerektől elszakadt embereket is megérinti. Még akkor is, ha a karácsony (is) eredendően egy ősi „pogány” ünnep. Ennyi csodatétemény után nehéz tovább szólani, mert ugye belátható, hogy az én hőn szeretett, édesdrága atyuskámnál nincs, és nem is lehet jobb kerek e világon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.