A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tájékoztatja a lakosságot, hogy ezekben a napokban is zajlik a gondozatlan szőlőültetvények felszámolása a Dunántúlon. A hatósági eljárás fő célja, hogy minél több gazda vegye gondozásba újra a birtokában lévő elhanyagolt szőlőültetvényt. A közérdekű védekezésre csak azokon a területeken kerül sor, ahol a művelésre irányuló felszólítás nem hozta meg a várt eredményt. Fontos hangsúlyozni, hogy a hatósági beavatkozás az egészséges termőterületek védelmét szolgálja. A Dunántúl 7 megyéjében összesen 80 hektár elhanyagolt szőlőterület – döntően zártkertek és kiskertek – gondozására, másodsorban felszámolására szólította fel a hatóság az érintett gazdákat. Az intézkedés célja, hogy elejét vegyék a szőlő aranyszínű sárgaság betegséget okozó Grapevine flavescence dorée FD phytoplasma (a továbbiakban: FD fitoplazma) fertőzés terjedésének. Bár a tulajdonosok többsége eleget tett a rá vonatkozó hatósági előírásoknak, a továbbra is...

Forrás: gazdahely.hu
Feltöltő: gazdahely
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Szoval Pista bacsi Juli nene paranyi kis zartkertjet fogjak felszamolni, nem a mukormos tulajdonos szollejet (aki szinten nem muveli meg a foldjeit, de azok nem minosulnek zartkertnek...)
Equus
@karma1: mert ez így keresztényi és demokratikus és népi is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.