Az Institut Économique Molinari francia kutatóintézet minden évben összehasonlítja az uniós országok munkavállalóinak adóterhelését, úgy, hogy nem csak a bruttó bérre rakódó terheket veszi figyelembe, hanem a fogyasztás megadóztatását, tehát az áfát is belekalkulálja. A kutatóintézet becslése szerint egy tipikus magyarországi dolgozó esetében a bruttó bér 50,9 százalékának megfelelő mennyiségű pénzt szed be az állam, ami a hetedik legmagasabb arány az EU-ban, és az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszert alkalmazó országok között a legmagasabb.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Szóval, amit csak lehet, el kell venni a dolgozótól
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Equus: Álomállam. Erről álmodik a választáson résztvevők többsége.
peterkelemen
Ebből látszik mennyire birkák a magyarok. Külföldön már régen eltaposták volna Orbánt és bűnbandáját.
Fradigege
A Nutella olcsóbb Ausztriában, mint itt a kínainál. Már évek óta utolértük a nyugati árszínvonalat. Két lehetőség van. Vagy a nyugati béreket csökkentik, vagy az ittenieket emelik.
lusta
@Fradigege: Egy munkaalapú társadalomban,amilyet sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk épít, egy egységből előállítanak mondjuk kettőt, adig egy tudásalapú társadalom egy egységből előállít hetet. Addig itt csak a nyomor marad. Ellenben a magyarok szeretnek nyomorogni, akkor meg minek változtatni?
Cicamama55
@desiro: Én arra utaltam, hogy valamikor az utolsó években a nyugdíjhoz közeledők bérét kicsit "megdobták," hogy majd magasabb járulékot kaphassanak az 55 évesen nyugdíjba menők a 20-25 éves munkaviszonyok után. De ez csak volt így! 2003-tól, vagy 2004-től nagyon magas, 26 %-os személyi adót levontak a bérünkből, s ezt még a nyugdíjra levont összeg után is fizettük! 2010-től megvonták az étkezési hozzájárulást, a pótlékokat, konkrétan annyi fizetést kaptam- mielőtt nyugdíjba jöttem- 4 évig, mint 10 évvel előtte. Nem hogy megdobták volna a 40-42 évi munkaviszony után a bérünket, hanem mindennel csonkították. Nekünk, a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottaknak biztosan így volt!. Erre utaltam én!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.