Az Institut Économique Molinari francia kutatóintézet minden évben összehasonlítja az uniós országok munkavállalóinak adóterhelését, úgy, hogy nem csak a bruttó bérre rakódó terheket veszi figyelembe, hanem a fogyasztás megadóztatását, tehát az áfát is belekalkulálja. A kutatóintézet becslése szerint egy tipikus magyarországi dolgozó esetében a bruttó bér 50,9 százalékának megfelelő mennyiségű pénzt szed be az állam, ami a hetedik legmagasabb arány az EU-ban, és az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszert alkalmazó országok között a legmagasabb.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Szóval, amit csak lehet, el kell venni a dolgozótól
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Szóval, amit csak lehet, el kell venni a dolgozótól
Cicamama55
Pár évvel ezelőtt még nagyobbak voltak a terhek! :((( Azokat érintette ez maradandóan, akik a közelmúltban lettek nyugdíjasok!
desiro
@Cicamama55: Nem tudom mit jelent nálad a pár év, én 8 éve vagyok nyugdíjas de "kurva jó nyugdíjam" van.
lusta
Nem kell nyavalyogni. Megígérték, hogy utolérjük a nyugati szintet. Utolértük.
Equus
nekem borzolja az igazságérzetemet (nekem ilyen is van) több dolog is.
Itt vannak pl. a nyugdíjasok.
Szép lassan beletolják a köztudatba, h ők eltartottak. Közben pedig az aktív idejük alatt szorgalmasan fizették vagy ők, vagy a munkáltatóik a nyugdíjjárulékot, amivel előleget fizettek a nyugdíjas éveikre. Sokan, nagyon sokan meg sem élték a nyugdíjas éveket. Hová lett a pénz? És miért kellene most most eltartottnak érezni magukat? Csak azt kapják vissza, amit már korábban befizettek.
Társadalombiztosítás... amíg volt.
Van, aki 40 évet egy hét táppénz nélkül dolgozott le. Amit befizetett, az hová a picsába tűnt el? Most, amikor szüksége lenne gyógyszerre, színvonalas kórházi ellátásra, jobban jár, ha otthon marad és kölcsönt kér a gyógyszereire?
Adózott Ft-okból olyan üzemanyagot veszek, ahol az ara kivetett jövedéki adót még az ÁFA is terheli...
Ha körülnézek egy élelmiszerbotban 27 %-os, világszerte legmagasabb ÁFÁ-val találkozom.
Veszek egy ablaktörlőt a kocsimra, árának fele megy az állam zsebébe.

Mit kapok én ezért a magyar államtól? Ellenőrzéseket, fenyegetéseket.

Milyen állam az ilyen?
lusta
@Equus: Álomállam. Erről álmodik a választáson résztvevők többsége.
peterkelemen
Ebből látszik mennyire birkák a magyarok. Külföldön már régen eltaposták volna Orbánt és bűnbandáját.
Fradigege
A Nutella olcsóbb Ausztriában, mint itt a kínainál. Már évek óta utolértük a nyugati árszínvonalat. Két lehetőség van. Vagy a nyugati béreket csökkentik, vagy az ittenieket emelik.
lusta
@Fradigege: Egy munkaalapú társadalomban,amilyet sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk épít, egy egységből előállítanak mondjuk kettőt, adig egy tudásalapú társadalom egy egységből előállít hetet. Addig itt csak a nyomor marad. Ellenben a magyarok szeretnek nyomorogni, akkor meg minek változtatni?
Cicamama55
@desiro: Én arra utaltam, hogy valamikor az utolsó években a nyugdíjhoz közeledők bérét kicsit "megdobták," hogy majd magasabb járulékot kaphassanak az 55 évesen nyugdíjba menők a 20-25 éves munkaviszonyok után. De ez csak volt így! 2003-tól, vagy 2004-től nagyon magas, 26 %-os személyi adót levontak a bérünkből, s ezt még a nyugdíjra levont összeg után is fizettük! 2010-től megvonták az étkezési hozzájárulást, a pótlékokat, konkrétan annyi fizetést kaptam- mielőtt nyugdíjba jöttem- 4 évig, mint 10 évvel előtte. Nem hogy megdobták volna a 40-42 évi munkaviszony után a bérünket, hanem mindennel csonkították. Nekünk, a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottaknak biztosan így volt!. Erre utaltam én!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.