Az Európai Unió lakosságának csaknem a harmada (32,9 százalék) nem engedhet meg magának egy egyhetes nyaralást, Magyarországon a lakosság több mint fele (50,7 százalék) nyilatkozott úgy, hogy nem férne bele neki az egyhetes nyaralás.

A magyar helyzet az EU-ban az ötödik legrosszabb. Románia és Horvátország (66,6 illetve 62,8 százalék) kullog a lista végén. A legjobb eredményt Svédország és Dánia produkálta (8,2 illetve 13,7 százalék).

Az utóbbi 5 évben Ciprus, Dánia és Görögország kivételével minden EU-tagállamban csökkent azoknak az aránya, akik nem engedhetnek meg maguknak egy egyhetes nyaralást.

A legnagyobb arányban Litvániában, Lengyelországban, Észtországban, Bulgáriában, Máltán és Magyarországon csökkent ez az arány (26,3; 19,3; 18,6; 16,9; 16,7; illetve 15,6 százalékos csökkenés). Uniós átlagban 2011 és 2016 között 5,1 százalékkal csökkent azoknak az aránya, akiknek nem fért bele a nyaralás – írja az Index az Eurostat statisztikái alapján.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay License/StarFlames)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Nyomor van a köbön Orbán fasiszta államában és ez még tovább fog növekedni. Köszönhetően a sok agyhalottnak, akik imádják Orbánt, aki valójában a magyarokat meglopja, nyúzza és irtja. Nincs még egy ilyen buta és gyáva nép, mint a magyar. Őseink forognak a sírjaikban, ezért kár volt az életüket is feláldozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Ez a hír nehezen hihető, hiszen a magyar lakosság fele egész évben nyaral. Nyugdíjas, munkanélküli, segílyes, stb.
Ráadásul az egész lakosság egy Napkörüli körutazáson vesz részt egész évben! :)
peterkelemen
Nyomor van a köbön Orbán fasiszta államában és ez még tovább fog növekedni. Köszönhetően a sok agyhalottnak, akik imádják Orbánt, aki valójában a magyarokat meglopja, nyúzza és irtja. Nincs még egy ilyen buta és gyáva nép, mint a magyar. Őseink forognak a sírjaikban, ezért kár volt az életüket is feláldozni.
Eladott Ország
Az ország azóta szarik maga alá, amióta Orbán Viktor és családja elkezdett jól teljesíteni.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/05/ogy.jpg
Addig is, ameddig megtalálom a gatyásfiókban a 9 milliót, vagy a konyhapolcon a 22 milliót
(pontosabban ennek a felét, mert nagyjából ennyi a pénzügyi eszköz a háznál Matolcsy szerint), nézzünk néhány egyéb adatot, nehogy hülyén haljunk meg. És – miután a közlemény végén még megjegyzi az MNB -, hogy 2014 végén az egy háztartásra jutó nettó vagyon Magyarországon magasabb volt, mint Szlovákiában, vagy Lengyelországban fogalmam sincs, miért kell egy 2017- es statisztikában visszamenni három évet, ha csak azért nem, mert azóta változott a helyzet és rosszabbul állunk. Ideje lenne elgondolkodni azon, hogy valami rohadtul nem jól van. És lehet, hogy az összes eddigi kormány rohadt, korrupt, tolvaj, dilettáns volt egészen mostanáig és egyedül a fidesz kormány helikopter, de az ország azóta szarik maga alá, amióta Orbán Viktor és családja elkezdett jól teljesíteni. Lehet még hazudozni egy darabig, de attól a tények még egy fikarcnyit sem fognak változni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.