Mentőhelikopterrel vitték el a fiút, aki a Balatonban egy úszógumit akart átugrani.

Azonnali helyszíni ellátásra szorult az a 17 éves fiú, aki pár nappal ezelőtt szerzett súlyos sérüléseket, miközben fejest ugrott a Balatonba.

A Blikk értesülései szerint nem a partról vagy a stégről ugrott a vízparton nyaraló fiatalember, hanem a vízben volt, és egy úszógumit akart átugrani. A balesethez a Magyar Gyermekmentő Alapítvány balatonlellei egységét riasztották.

Balatonlellei egységünk 7 riasztása közül annak a 17 éves fiúnak az esetét szeretnénk kiemelni, akinek mozgás- és érzészavara is kialakult, miután sekély vízbe ugrott fejest. A déli parton sokáig nem mélyül a víz, ezért itt különösen veszélyes a fejesugrás. Sajnos évről évre találkozunk hasonló esetekkel, mely a gerincvelő sérülése ­miatt maradandó bénulással járhat

– írták.

Dr. Gesztes Éva, az alapítvány szakmai igazgatója a Blikknek elmondta: az Országos Mentőszolgálat párhuzamos riasztást alkalmazott, így a fiút helyszíni ellátás után végül mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Az eset további részleteit a Blikkben olvashatja.

Címlapi kép: illusztráció, Youtube

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Vajon a szüllői feleltség felmerül - e??? Nem -e keltet volna megtanítani ennek a szerencsétlen, hogy nem mindenűt célszerű fejest ugrani a Balatonba???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.