Amikor már végképp kezded elveszíteni a reményt, és a mindennapi hozzászólásokat látva azt gondolod, hogy a civilizációnak vége, a kultúra az enyészeté, és lehetetlenné vált minden érveken alapuló, másikat tisztelő vita, hirtelen történik valami. A primitív, agresszív, maximum 30 szóból álló szókinccsel rendelkező tömegből fénylő csillagként kezdenek kiemelkedni az eddig háttérbe szorított, intelligens emberek. És kiderül, sokan vagyunk, akik hasonlóan gondolkozunk, akik még olvasunk, értelmezünk, gondolkodunk, tiszteletben tartjuk a helyesírás szabályait, és képesek vagyunk káromkodás nélkül is érvelni. Fejétől bűzlik a hal, a parlamentben más sem hallani, csak sértegetéseket, személyeskedő gúnyolódást, a másik földbe taposását, a tisztelet teljes hiányát. Ez a minta vírusként terjedt el, és ha az ember ellentétes véleményt mert nyilvánítani, az volt a legkevesebb, ha “libsibolsi büdös ribancnak” titulálták. Milyen igaza volt Márainak: “És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a...

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az tény, hogy csak a választás előtt jut eszükbe a "választó".
Eklatáns példa. Évekig csak akkor láttam a parlamenti képviselőnket, amikor "átadott", "avatott". Pár hónapja majd hetenként jön a képviselői "hírlevele" a számítógépemre!
No comment!
relatív
Az idézet - mely a beírásban a mai magyar közélet apropójaként lett említve a sok megjegyzés ből... - híven fejezi ki a jelen ( előrelátásból jeles ) valóságot, amit még a jelen bejegyzéshez fűzött vélemény IS fényesen igazol !

Sajnos ez a stílus, attitűd nem csak a széllel bélelt hozzászólókra jellemző, hanem az a - bár többen még oktatásban IS részt vetek - vezetés bármely státuszát birtoklókra IS jellemző, így parttalan vezetése van az országnak.

Ezért van a országunk ott, ahol van,,,, vagy nincs !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.