A tervrõl Dúró Dóra országgyûlési képviselõ írt. A korrupciós és antiszemita botrányok után itt az újabb Jobbik-ügy.avában zajlik a Jobbik választási programjának kidolgozása, amely azt is kilátásba helyezi, hogy az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők ne szavazhassanak - erről írt néhány napja az egyik Facebook-bejegyzésében Dúró Dóra, a Jobbik parlamenti képviselője.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Itt tulajdonképpen arról van szó csak a Jobbik se mondja ki, hogy ne lehessen korrupcióval megnyerni a választásokat, mert ugye sok a korrumpálható primitív ember, akik tüzifáért, krumpliért cserébe tömegével adják le a szavazataikat. Ez viszont már nem iskolai végzettség dolga hanem maga a választási rendszere rossz , ami eleve csalászatokra van felépítve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Igaza van, nem is fognak fel a világból semmit akinek nincs meg az ált.8. isk.végzettségük!
Aki Én
Most tekintsünk el attól, hogy ezt az origó szarta.
Szerintetek mit lát a mai magyar valóságból az, akinek nincs meg a nyolc elemi?
Lásd Bringás vagy Csizmás...
karma1
Azert en is megnezegetnem azt a rengeteg golyofeju kigyurt manust a jobbikban, meg a felnyirthaju bigeket, hogy nekik hany evtized kellett ahhoz, hogy le tudjak irni a partjuk nevet, szoval vigyazat, mert ez meg a szamukra is visszafele sulhet el.
Kivancsi lennek, hogy ez a nagyeszu sundisznocska hogy ellenorizne mondjuk a 69 eves Mari neni 8 altalanosat?
Hulye kurva... Nana, hogy egy ilyen otlettel nem egy vona egeti magat, rahagyjak az egybites luvnyara ezt a "tisztseget"...
eszegfu
Ma már mindenkinek adott a lehetőség, hogy elvégezze az általánost...azt viszont nem tudjuk milyenek azoknak az embereknek a körülményeik, akik nem végzik el. Lehet, hogy nagyrészük igénytelenségből, hanyagságból, de ez még nem jelenti azt, hogy ők ne lennének u.olyan jogokkal élő emberek. Az én apukám is csak 4 osztályt végzett el, de nem volt "hülye"! Ujságot olvasott, rádiót hallgatott, TV-t nézett, igy tájékozódott és persze véleménye is volt. Természetesen ennek a másik oldala, hogy akinek felsőfoku iskolája van, attól még lehet "hülye". Összességében -- finoman szólva -- nem helyes az ilyenfajta megkülönböztetés, annál is inkább, mert akkor 1x csak a kopaszok, vagy a kövérek nem szavazhatnak. Ez egy választási program?!:(
silber13
@Aki Én: Nem tisztem megvédeni, de Csizmás véletlenül sem tartozik a tárgyat kápező sokadalomhoz! -Viszont Bringás besorolásával tökéletesen egyetértek.
Nessy
Aztán meg a nők ne szavazhassanak?
Inkább a levelezőtagozatosok szavazati jogát kell megszüntetni!
Mert azok tényleg csak annyit látnak az életünkből, amennyit Orbán és a lakáj média közvetít!
gulyasgyula
@eszegfu: ..Az Én apám is 4 osztályt végzett // akkor jelölték ki a Román Magyar határt és a romániai iskolát nem vették figyelembe ..Szakmát tanult és vállalkozó volt // nem is rosz // élete nagy részében ..Nagyanyámnak alig tudott irni , olvasni számolni annál jobban ..9 háza volt a Kádár rendszerben ..Nem minden az iskola ..Ha már itt tartunk a politikusi munkát is diplomához kellene kötni ..Nem egyetemre járunk csak mint és majd elvégezzük egyszer ..Diploma nélkül csak "kisdobos " lehetne fizetés nélkül ..Ezt majd én vezetem be ha miniszterelnök leszek..
elnyomott
Első lépés, higgyétek el, kedves jobbikos-fanok.
Aztán jön, hogy a nők ne szavazhassanak, majd a zsidók, majd a cigányok, mindaddig, amíg csak jobbikos szavazó nem marad.
Fel kellene ismerni végre, hogy az emberi jogok nem járnak, azt ki kell tudni harcolni-érdemelni.
Ha nem tudjuk, nem leszünk egyenlőek!
eszegfu
@gulyasgyula: Tudod az a baj, hogy hiába irnád elő a diplomát a politikusoknak, attól még nem lesz több eszük... vagyis várnod kell még a miniszterelnökségre egy cseppet!:))
Pálinkás Pál
@eszegfu: Pedig most igaza van...pedig nem szeretem a Jobbikot...de azért valami intelligenciához kéne kötni a szavazati jogot...ki lehet mondani...ez a tervezet a cigók miatt fogalmazódott meg,és ismerjük már el...náluk egy zsák krumpliért,meg némi piáért meg lehet venni a szavazatot...ezért nem igaz a hasonlatod a kövérekkel...meg a kopaszokkal...és szándékosan intelligenciát írtam,nem végzettséget...mert az nem jelent semmit...nézz körül a diplomás kormánytagok között!!!
Equus
a műveltségi és a virilista cenzus nem ördögtől való ötlet. Vajon az ország 30 % funkcionális analfabétája milyen infókból hoz döntést, amikor x-et rajzol a szavazólapra? Képes-e felmérni döntésének a súlyát, következményeit?
Szép dolog a demokrácia, de nem vagyunk egyformák. Petőfit is elhajtotta az istenadta nép a választásokon.
Az meg talán teljesen természetesnek kellene, h legyen: aki több adót fizet, bírjon erősebb szavazattal, mint a lopásból, segíjbűl élő csőcselék.
eszegfu
@Pálinkás Pál: Már bocsánat, de most valahogy ellentmondásba keveredtél. A cikk szerint a Jobbik a 8 általánoshoz, vagyis az ISKOLAI VÉGZETTSÉGHEZ kötné, Te meg az INTELLIGENCIÁHOZ, ami ugye nem u.az, tehát a "Pedig most igaza van.." megállapitás nem helytálló. Aztán meg hogy a csudában állapitanák meg és kik az intelligenciát?! Meg az is kérdés, hogy a kettős állampolgárságu romániai magyarokra is vonatkozna?! Akár lehetnek közöttük is "cigók", sőt iskolázatlanok is lehetnek... igaz ez nem számit, mert őket már "megvették kilóra"...nem? Végül is a Jobbik ezzel csak magára önti a "szart" (már bocs.!), mert ebből nyilvánvalóan nem lesz semmi, hiszen nem véletlen, hogy Farkas Flóri örökös "védelmet" élvez, vagyis ezáltal biztositja magának a cigányok szavazatait O.V.
sokanvagyunk
@Equus: Az említett 30%-ból 20 azon lepődik meg, a "szelvény" kitöltése után mégiscsak -
utólag - fizetnie kell a rossz helyre írt X után (ha egyáltalán tudja, nem a totózóban járt aznap).
Aki Én
@silber13: Maradjunk annyiban, hogy a kondom sem egy IQ bajnok. Már papírunk van róla, hogy a fideszesek alulműveltek.
peterkelemen
Magyarországnak volt már 4 általánossal minisztere és jól végezte a dolgát. Ma több diplomával basszák tönkre az országot. A diploma nem egyenlő az intelligenciával. Nem is beszélve az autodidakta módon szinte mindent megtanuló emberekről, akik kenterbe verik a szakembereket is sok esetben. Értem én mire gondolnak és ezt leakarták egyszerűsíteni iskolázottságra. Annyiból nem badarság, hogy általános iskola azaz benne van a szóban is, hogy általános műveltség. Ez egy megvitatható dolog.
peterkelemen
Itt tulajdonképpen arról van szó csak a Jobbik se mondja ki, hogy ne lehessen korrupcióval megnyerni a választásokat, mert ugye sok a korrumpálható primitív ember, akik tüzifáért, krumpliért cserébe tömegével adják le a szavazataikat. Ez viszont már nem iskolai végzettség dolga hanem maga a választási rendszere rossz , ami eleve csalászatokra van felépítve.
Pálinkás Pál
@eszegfu: Azt hogy igaza van arra értettem hogy valahogy szelektálni kéne a szavazati jogot..pl a határon túli egyáltalán nem szavazhatna,csak az aki éltvitelszerűen itt él...és azt ugye te is tudod hogy Dúró miért a nyolc általánoshoz kötötte!!!No vajon melyik hazánkban élő népcsoportnak nincs meg ez a "bődületesen nehéz" végzettség?
magyarbakancs
Ez ugyan olyan hülye ötlet mint annak idején a Fidesz ,hogy kiskorúak 16 éves korúak helyet szavazzon a szülő.
karma1
duro dora azert befejezhette volna a mondatat gerincesen is: "de azert az adojukat, TAO-jukat tovabbra is elvarjuk..."
Mert a kurva jo nenikedet, azt,...
Es akkor mar nem is marad egyetlen kiharcolt joga sem a nepnek, akik a demokraciaban viztak: johet a pallosjog es az elso ejszaka joga - mert mar regen a feudalizmusban vagyunk - eszmeileg...
eszegfu
@Pálinkás Pál: Most már világos. Azt viszont továbbra sem értem: miért kell tovább "szelektálni"? (Ugye kritérium a 18 év, nincs eltiltva birósági itélet alapján, nincs gyámság alatt, stb.) Hacsak nem az, hogy a Jobbik "utálja" a cigányokat. Egyébként érdekes dolgot olvastam: az össz lakosság 9,6 millió, ebből a cigány lakosság kb. 700 ezer. A nem cigány lakosság (9.600 ezer - 700 ezer= 8.900 ezer) 20 %-a, azaz 1.780 ezer embernek nincs meg a 8 általánosa, mig a cigány lakosságnak a 80 %-a (2011. évi adat), azaz 580 ezer embernek hiányzik ez a "bődületesen nehéz" végzettség. Tehát a Jobbik elmehet a rákba, mert ha egyetlen cigánynak sem lenne meg a végzettsége, akkor is ezzel a törvénnyel "sujtaná" az egész lakosságból 1780+700ezer embert.
karma1
@eszegfu: Nem eloiras kerdese ez, Kedves, hanem maga a FELADATuk hatarozza meg, hogy milyen magas vegzettseggel kell(ene) rendelkezniuk!
Igenis, en egyetlen magas beosztast sem engedelyeznek a politikai eletben minimum egyetemi vegzettseg nelkul! Ha nem is doktori szinten, mert az valoban nem varhato el mindenkitol, de egy tisztesseges egyetemi diploma azert igencsak sokat jelentene, vagy legelabbis AZ jelentene azt, hogy ezek az emberek kepzettek, nem csodalkoznak ra alapveto dolgokra, es nem akarjak kikapcsolni a gravitaciot peldaul, mint szeles gabor...
Nekik viszont ezzel a kepzettseggel MINDEN magyar vezetojenek kell lenniuk, az analfabetanak, a Down korosnak, az egyetemi tanarnak, az utcasepronek, a buszvezetonek, az apolononek es az onkormanyzati dolgozonak egyarant. O nem valogathat akozott, hogy kit kepvisel, kit nem, mert a torveny a kozmunkasoktol eppen ugy levonja az adot, mint a kisvallalkozoktol, es ha arra jo ez az alulmuvelt reteg, hogy adot , GDP-t termeljen, akkor arra is jonak kell lenniuk, hogy valaszthassanak. duroeknak piszok nagy eselyuk van arra, hogy az alulmuvelt kigyurtagyu fegyverbuzik bizony pont rajuk fognak szavazni, szoval ha nagyon pampog ellenuk, akkor eppen a sajat szavazoreteget irtogatja szep csendben. Nem hisze m, hogy az MTA vagy az ELTE professzorai szavaznanak rajuk tulnyomoreszt...;o)))
eszegfu
@karma1: Természetesen igazad van...a munkáltató határozza meg, hogy 1-1 feladatra milyen végzettséggel alkalmaz. Ha jól megnézem a parlamenti képviselőket, akkor a nagy általánosságban elmondható: mindenkinek van diplomája... és ezzel azt is mondhatjuk, hogy a "feladatukat" elvégzik?! Visszatérve az eredeti cikkre: én változatlanul nem helyeslem, hogy a szavazati jogot iskolai végzettséghez kötnék.
Pálinkás Pál
@eszegfu: Ugye te sem gondolod komolyan hogy a nem cigány lakósságból 1 800 000 embernek nincs meg az általánosa..,!!Mellesleg nem tudom olvastad-e..hogy nem szeretem a Jobbikot...és az sem kerülte el a figyelmed hogy én intelligencia tesztről beszéltem...nem általános iskolai végzettségről!!!..Az IQ pedig mérhető...És akinek nem éri el a 70-80-at..az nem szavazhat,függetlenül a fajtájától,ha már ilyen érzékeny vagy!!!
1magyar
@Nessy: Abban igazad van, hogy ez elindítana egy lavinát. Egy dolog miatt azért nem rossz ötlet ,talán nem lehetne megvenni a szavazatot.
eszegfu
@Equus: 9:30 Talán a nagyarányu funkcionális analfabétizmusból indult ki a Fidesz mindenre vonatkozó kampánya... Rövid, 3-4 szavas mondatok, melyek azonosak, vagyis egy idő mulva a funkc.analfabéták is megértik, sőt magukénak érzik és ezt hajtogatják. Vagy a sajtótájékoztatókon nyilatkozó kormánypárti képviselők is minden kérdésre u.azt válaszolják, közben persze köze sincs az adott témához. Az adózás szerinti megkülönböztetés is nehéz ügy...ha csak Mészáros Lőrincre gondolok: ő sokat adózik (mert a cégeiből kiveszi az osztalékot), akkor neki legyen mondjuk 5-6 szavazata...nekem nem tetszene...
1magyar
@eszegfu: Akik fehérbőrűek már nem vallják magukat cigánynak. Kevesebb része aki vállalja.
bencemacska
Mielőtt egymásnak estek, gondoljátok át a következőket:
- Hogyan szavaznak az analfabéták?
- Készül braille írással szavazólap?
- Biztos, hogy nem szavazhat a szellemileg nem beszámítható 18 év feletti?
- Mit jelent a "segítséget kérhet a szavazó biztosoktól?
- Biztos, hogy minden párt képviselve van a szavazatszámláló bizottságban? stb, stb stb
peterkelemen
@karma1: A végzettség nem egyenlő a tudással pláne nem a gyakorlattap és tapasztalattal. Hiába mondod, hogy nem engednél a politikába csak egyetemet végzett embereket ugyanis éppen azok cseszik szét az országot. Egy egyetemet végzett ember semmire sem garancia pláne nem arra nézve, hogy jól fogja végezni a dolgát és nem fog lopni és stb.
Donáld Tramp
Olvasom itt a hozzászólásokat. Azért ne már hogy diktatúra legyen Jobbik módra. Ráadásul ez a sz@r, áruló, vona mitől fél, az ellene szavazóktól !? Tavaszig ha így folytatja örüljön ha bejut a Parlamentbe.
1magyar
@peterkelemen: Abban is igazad van,hogy diplomások cseszték el az országot és lopják el a közvagyont - főként.
eszegfu
@Pálinkás Pál: Nem én találtam ki ezeket a számokat, hanem KSH felmérés. A másik: tudatában vagyok, hogy nem vagy jobbikos, de én a cikkre reagáltam nem a személyedre, amit esetleg pontatlanul fogalmaztam meg. Az utolsó mondatodat viszont rendben van, mert ez egy korrekt javaslat...kár volt hozzátenned az én "érzékenységemet"... én sem tettem 1x sem szóvá, hogy Te milyen is vagy...Téged és a véleményedet is elfogadom, mégha nem is értek vele egyet.
karma1
@Equus: Ujjuj, Kedves, ujjuj,... Tudod, volt egy idoszak a magyar tortenelemben, amikor szavazati joga csak a foldesuraknak, arisztokracianak volt, de nem a jobbagynak... ("Kossuk mar valamilyen anyagi szinthez a szavazati jogot"), es hat az intelligencia is, ugyebar,... Mert ugye, ha Taszilo grof total hulyegyerek volt, mert verfertozesbol szuletett, azert szavazhasson, mert az arisztokrata elojogai ezt megengedik neki...
Ezzel a szep gondolat-ivvel maris szepen visszaerkeztunk a feudalizmushoz, az arisztokracia megkerdojelezhetetlen vezetoi elojogaihoz, az oligarchak, banok, barok, grofok vilagahoz, ahol aztan a sok penz megmutathatja nekunk, milyen kivalo vezetoket kaphatunk, ha jok vagyunk.
Nezz mar ra meszarosra, nem hiszem, hogy a kezebe mernek adni egy epuletgepeszeti rajzot, amin egy egyszeru csapbekotest kernek tole. Nem hiszem, hogy el tudna olvasni, mi van odairva.
TENYLEG ilyeneknek kellene megengedni, hogy dontsenek az orszag tovabbi sorsarol?
Ja, es ne feledd: az a sok fel- vagy aligmuvelt forradalmar volt az, aki ugyan egy kurva szot sem ertett a kommunizmusbol, Marx es Engels tanaibol, de akik a veruket adtak azert, hogy MINDENKI szavazhasson, es az a MINDENKI tobbek kozott megszavazta az ingyenes tanulasi lehetosegeket is, aminek kovetkezteben persze az a tetu reteg van most uralmon, ami nelkuluk marad volna a disznoolban...
Persze, ha igy nezzuk?...:o)))
karma1
@eszegfu: 11.35-re: Azert en erosen tamaskodnek abban a "mindenkinek megvan a diplomaja" cimu allitasodban... Egy csomo ember a mai napig nem talalja a szakdolgozatat, a diplomajat, farkasflorinal meg az erettsegi bizi se jatszik be a muveltsegbe
eszegfu
@1magyar: 11:55 2011-ben cigánynak vallotta magát 318 ezer ember, ebből indult ki az elemzők becslése, igy 700 ezerre tehető. Én meg abból indultam ki, hogy ha 1000 ember megkérdezésével lehet általánosan azt mondani, hogy "magasan vezet a Fidesz" a 8 mill. szavazóképes lakosság körében, akkor ezeket a tanulmányokat, statisztikákat én is elfogadom tényként. Te meg azt érzed, hogy többen vannak, ezért gondolod, hogy "kevesebben vallják magukat" annak... ez pedig "érzelmi adat", nem találsz ennek alátámasztására semmit.
eszegfu
@karma1: Én csak azt irtam, hogy "nagy általánosságban" van mindenkinek diplomája (tudod megnéztem találomra 4 embert, igy az egész parlamentre következtettem, ahogy a felméréseket végző intézetek.:)))
Csizmás Kond
Tudtommal az általános iskola kötelező, na aki azt nem érzi kötelezőnek az milyen alapon szavaz ?
Equus
@karma1: 12.09 összetett probléma ez. Nyilván nem gr. Tasziló vagy hg. Esterhazyra gondoltam... Abban viszont talán bírom az egyetértésedet, h alulművelt, gyakorlatilag analfabéták kezébe tenni annak eldöntését, kik vezessenek egy országot... hát.. rejt némi kockázatot. Van is példa rá: a fidesz bűnözői és Magyarország.
Minél kisebb infoval rendelkezik az "individuum", annál inkább befolyásolható. Valaki egyszer végezhetne felmérést a templomjárók IQ-járól...
Én nem a plátóni ideális államra gondoltam - az már egyser becsődölt -, de vmi hasonlóra. A diktatúra nem frankó, de az sem, ha a többségben lévő tyúkok megtiltják a sasoknak a repülést.
Most a befizetett adó után mindenkinek kuss van. Ha virilista cenzus szerint működnek dolgok, akkor aki többet rakott a közösség asztalára, annak erősebb a szava. Nyilván ért vmihez, jobban, mint akik a segíjre várnak csak.
Vmi ilyesmi...
karma1
@peterkelemen: Most az egyszer egy kicsit ellentmondanek Neked: igenis, magasfoku vegzettseghez kotnem a vezeto allasokat, legalabbis a miniszteri, allamtitkari, miniszteri biztosi allasokban, hogy meg veletlenul se fordulhasson elo az meg egyszer, hogy egy kosalala, nemethszili vagy eppen farkasflori kerulhessen komoly allasba.
Abban viszont igazat adok, hogy - nem tudom miert van igy Magyarorszagon, de igy van - lehet az, hogy kizarolag gerinctelen genyak vannak a vezetesben diplomaval. (Tisztelet annak az elenyeszo kisebbsegnek, mint pl. Hadhazy, Bokros Lajos, es meg nehanyan...)
Itt azt hiszem, kizarolag emberi tenyezorol van szo, es akkor en ezeket az embereket mielott a miniszteri szekbe engednem, nemcsak a diplomajuk, hanem a palyaalkalmassaguk szempontjabol is megvizsgalnam, hogy meg egyszer ne kerulhessen be egy dr. orban viktor gyakorlo elmebeteg, mert ennek mar az elejen is voltak jelei (annak, hogy nem szazas a pali)
karma1
@Equus: Van egy olyan erzesem , hogy az a reteg, amelyik csak a segijjre var otthon, vagy a kocsmapultnak tamaszkodva, esetleg egy zsakfaluban, az eddig se nagyon torte magat a szavazassal - nem hinnem, hogy egyaltalan elerte-e az ingerkuszobuket a nepszavazas/valasztas.
De ha kemenyen papiron is elkezdik ezt forszirozni, akkor az Isten se fogja mar nehany retegrol lemosni a stigmat, tehat lesznek a ciganyok, szegenyek, retardaltak, nyomorekok (szandekosan irtam igy, mert a jobbik nem fog finomkodni, ha a nepretegek nevet kell majd meghatarozni), es akkor maris elerkeztunk a korai nacizmushoz, es tulajdonkeppen minden kezdodik elolrol, a vilageges, artatlan emberek meghurcolasa, meglincselese a tomeg altal, mert mar szabadon meg lehet oket nevezni, esetleg egy kis sarga csillaggal meg is jelolni,...es akkor elkezdunk emlekezni, hogy a szalasi -pronay -peter gabor fele kivegzoosztagok szellemi szintje is majdnem az altaluk uldozottekevel van egyszinten...
Magyarul: egy olyan jobbikos fogja agyonverni a retardalt szomszedjat, aki pont annyit tud leirni, hogy Tot Jani - mer igy hivjak a jobbikost - oszt ennyi...
Equus
@eszegfu: 12.18 Nincs valós felmérés a cigányság népességéről. A fajának nem tulajdonsága az őszinteség. Ha vmi segíjt kapnának, akik cigánynak vallják magukat, mindjárt ott lennénk a valósnak vélhető kb. 2 milliós számnál, ami napról napra gyarapodik. Addig is míg nincs valós satisztika meg kell nézni a fiatalkorú gyerekszüléseket, a nagycsaládosoknak nyújtott támogatásokat, az ilyen-olyan jogcímen kiutalt segíjeket. Ezekből lehet következtetni. Ahogy abból is, h egy-egy településen milyen arányú a munkanélküliség.
Ennek a védett fajnak a teljes populációban való aránya folyamatosan eltolódik a jelenlegi többség kárára. Keserves igazság ez, de tényszerű. Vannak települések, ahol még ottmaradt, többségi nemzethez tartozók már nem művelnek konyhakertet, mert a nomád védett fajta úgyis ellopja, ami ott terem.
A védett kisebbség, mint a rák úgy terjed a társadalom szövetében és még az egészséges immunrendszer reakcióját is igyekeznek némelyek az ő elefántcsonttornyokból gátolni.
Ebből cifrább jelenség lesz, mint ami Koszovóban történt.
karma1
@Equus: Kulonhben meg nagyohn jol tudod, hogy nem szoktunk osszekulonbozni...:o)))
Equus
@karma1: 12.44 benne van a pakliban. Erre kellene megtalálni a féket... Azt azért tekinthetjük közös kiinduló álláspontnak, h elég nagy butaság lenne a maorikra bízni, legyen-e a RAAF-nak új típusú sugárhajtású vadászgépe?

1általán nem mellesleg: én is kedvellek! :)
karma1
@eszegfu: @Equus: Es ha belegondolok, akkor ezt a kulturat felti annyira a zsirmore a bevandorloktol... Hat meg sem varjuk a muszlim uralmat, mar mi magunk alakitjuk ki az alacsonyabb rasszokat...

Eloszor csak az altalanos iskolat nem vegzetteket, aztan akinek nincs erettsegije, aztan aki zsakfaluban el, aki no, aki 65 ev folotti, aki egyedul el, na meg a baptista fogorvosok (by Moldova)
Ehhez viszont mar eppen elegge megosztotta ez a szemet bagazs a magyart: a szomszedjat is kepes feljelenteni azert, ha csunyan nez ra...
Ez NEM NORMALIS... (Monnyuk duro dora sem...)
kokopelli
Nem tudom,hogy kihez intézzem azt a kérdést,hogy ellenőrz-ei valaki a külföldön
szavazók végzettségét,vagy azt hogy nyesik-e a"mádzsárt"? Csak úgy eszembe
jutott!...bocs...! :--)
Pálinkafőző Rézüst
Marhaság. Az észt, az intelligenciát, az empátiát nem lehet oskolai végzettséghez kötni... Lásd fideszesek...Hüjje ez a Vona Dóri...(is)
karma1
@Equus: Kapaszkoggya' meg erossen: a RAF-ban meg a Royal Navy-ben tulnyomo tobbsegben vannak a maorik, a foparancsnok is egy fiatal maori faszi, nagyon jol csinalja, amit csinal. Valoszinu, hogy nekunk azt kolletik hasznalni, amit a kiralyne engedelyez, dehat ebben a haborus helyzetben ez elegge O.K...:o))))
Itt belepni az army-ba kurvajo fizut jelent, egy csomo juttatast, es rendkivul magas kepzest - altalaban hadmernoki-gep- es elektronikai teren, es a szamitastechnika, informatika ki sem maradhatna...Asszem nekik korabban van nyugdij is, szoval, errefele igy megyen ez...:o)))
Nessy
@kokopelli: Már az anyja nevét sem kell tudnia a levelezőtagozatosnak! pedig, hát semper certa mater! ( Az anya mindig biztos)
Elég egy telefon könyv.oszt mehetnek a levelek! Itt a kutya sem ellenőrzi! Ergo 1 millióan 110%-ban a Fideszre voksolnak!
Veleda
Vona után Dóró Dóra is marhaságot nyilatkozik. Egyszóval a jobbik is kapkod fűhöz-fához, nincs egységes vélemény a brigádban.
Azt még el tudnám hinni, ha a határon túliakat céloznák meg, de érdekes módon erről nem nyilatkoznak.
Egyszerűbb a cigányok ellen diszkriminációt végrehajtani, erre volt már példa, amikor a cigány gyerekeket akarták internátusba behajtani. Vagyis, nevelje az állam őket.
dr. prédikátor
Vajon a magyarul beszélő 2ös állampolgárok iskolai végzettségét hol és hogyan ellenőriznék???/ lásd magyarul is beszélő románok///
quadrocopter
Miért nem magassághoz, vagy hónaljszaghoz köti a Jobbik? Etzek is nagy marhák a cigány-gyűlöletükkel együtt!
Equus
@karma1: elagyaltam a New Zealand Army toborzási ajánlatán talán két éve... de aztán rájöttem, h nem való hozzám az egyenruha... :(
eszegfu
@Equus: 12:45 Valóban nincs pontos felmérés a cigány népességről, ez vitathatatlan. Én azt sem tudom vitatni, hogy számuk "napról-napra" gyarapodik. De ha megnézem a 2001-2016 évi születéseket M.o-on, akkor az évi 90-95 ezer gyermek (ez az adat viszont pontosan mérhető) mind cigány lenne, akkor is 10 év mulva lennének 950 ezerrel többen. Abban is igazad van, hogy a nagycsaládosoknak nyujtott támogatás jelentős, mintegy 1.741 milliárd Ft. Csakhogy ebben benne van a családi kedvezmény, a 3 gyermek feletti születéseknél elengednek 1 milliót a lakáshitelből, vagy a diákhitelből, aztán a CSÓK (10 mill.Ft/család), a Nagy Családi Ház épitési támogatás (5-6 millió Ft/család), vagy éppen a Nagycsaládosok Szövetségének (14 ezer család a tagja) adott 300 milliós támogatás...vagyis a cigányok minden tételből kiesnek. Arra, hogy mennyi a munkanélküli (a létező statisztika beleszámolja a közmunkásokat az aktivak közé + aki "kiesik" a rendszerből, mert már nem jár neki a munkanélküli járadék valamilyen formája, az már nem munkanélküli), vagy mennyi az önkormányzatok által segélyezett nem találtam semmilyen támpontot. Ezekből én nem tudok arra a következtetésre jutni, mint Te. Ezzel nem állitom, hogy Neked nincs igazad, csupán más a véleményed, a becslésed.
bencemacska
@karma1: ma, 12:37
"hogy egy kosalala, nemethszili vagy eppen farkasflori kerulhessen komoly allasba."
Az a baj, hogy mindegyiknek "felsőfokú" végzettsége van!
A szocializmusban a "foxi-maxi"-n szerezték be a végzettségüket ma meg az Ecserin!!!
bencemacska
@kokopelli: ma, 13:01
Ugyanúgy ellenőrzi, mint azt, hogy aki bemegy a fülkébe tud-e olvasni!!!
A kettős állampolgároknál illene először megnézni tud-e magyarul? El tudja-e - értőn - olvasni a szavazólapot.
kokopelli
@dr. prédikátor: (13:20)
azt kérdeztem én is 13:01-kor,és azt is,hogy beszélnek-e magyarul a "csatolt részek"?
Amikor anno pár éve elkezdtek tárgyalni az ügyről,akkor nekem esett a rokonság,hogy
"TI mit képzeltek? TI fogjátok eldönteni...bla,bla...?. :--(
" Nem tesóim! Leß@rom azt amit a magyar kormány kitalál,bevezet és végrehajt!
Az a ti sörötök! Akinek esze van az nem veszi magára a bűnbak szerepét sem!"
...különben is nem vennék magamra 150 km-t oda és vissza is 150-et a szavazásért!
Pont :--)
Pálinkás Pál
@eszegfu: Nem akartam személyeskedni...csak azért írtam hogy tegyük tisztába a dfolgokat...
eszegfu
@Pálinkás Pál: Rendben! Továbbra is béke van.
vadnarancs
Még szerencse, hogy Flóri letette a böriben!
levarosbukta
Én IQ teszt kitöltését írnám elő szavazás előtt. Ha nincs meg legalább a 90 mehet az illető a levesbe.
levarosbukta
Hja, és intelligens nem intelligens 70 év felett ne szavazhasson senki semmiben.
vadnarancs
@levarosbukta: Szerinted nem lenne a zsebében a megoldókulcs az összes szerencsétlen szellemileg alultáplált orsós-fanoknak?
1magyar
Nyugi, ez egy darabig még nem lesz bevezetve, mert a nyugdíjasok között még sok van ilyen és bizony 50-től kezdődik a szavazóbázis.
Na meg a Jobbik sem kerül kormányra.
CsipkeRózsa
@vadnarancs: "Még szerencse, hogy Flóri letette a böriben! "

A nyolc általánost?
levarosbukta
@Nessy: Melyikre kérsz? Az IQ-ra, ami nyilvánvaló, vagy a 70 év felettiekre? Minden 70 év feletti megvan enyhén rogyva szellemileg, én sem te sem és sokan mások sem lesznek kivételek.
CsipkeRózsa
@levarosbukta: "Hja, és intelligens nem intelligens 70 év felett ne szavazhasson senki semmiben. "

Miért, mert nemsokára meghal, vagy minden idős ember hülye? Viccelsz?
levarosbukta
@vadnarancs: Tartok tőle! De hidd el sokkal kevesebb c.tipusú emberkét lehetne bevinni vele az erdőbe. Egy X-et még csak csak megjegyez hogy hova tegye. De háromnál több már meghaladja az értelmi képességét. Inkább bele se vág ígérjenek neki akár egy féldisznót is. :)
levarosbukta
@CsipkeRózsa: Nem, nem viccelek. A szakmámból kifolyólag rengeteg idős emberrel kerülök napi szinten kapcsolatba, ha valakinek nekem elhiheted hogy ennyi idősen - tisztelet a nagyon kevés kivételnek - agyilag meglehetősen zoknik.
Nessy
@levarosbukta: Szeretném felhívni nagybecsü figyelmedet. hogy az idős kor nem egyenlő az elhúlyüléssel. A demencia, az Alzheimer nem csak 70 felett jelentkezhet. nem ritka már 50 környékén sem.
Mint ahogy a paranoia, a cezarománia és egyéb elmekórtani esetek inkább fiatalabb korban jelentkeznek.
És a levelező tagozatos választókat hogyan lehetne ellenőrizni, mikor még arra sincs adat, hogy életben van e még az anno regisztrált egyén?
De azt hiszem, az elmekórtani esetek ismertetése, diagnózisa, terápiája nem ide való téma.
Azt elismerem, hogy egyik másik nyugdíjas politikusunk, képviselőnk elme állapota hagy némi kivánni valót!
kokopelli
@Nessy: Sajnos ez nem csak magyar jelenség,mivel a gerontologiát
általában nem nagyon financírozzák! Az öregkor egyik legnagyobb gond-
ja a megfelelő "másfajta" étkezés,ami sokszor lényegesen többe kerül,
mint az "eszem valamit,ha lesz időm,meg kedvem". Amennyiben vala-
ki nem képes átállni anyagi nehézségek miatt,annak felgyorsul a leépülé-
se! Láttam az én családomban is,sajnos! :--(
levarosbukta
@Nessy: Sajnos de, - mondom a nagyon kevés kivételtől eltekintve - és ebben megingatni nem fogsz tudni.
peterkelemen
Van ebben még egy nagy probléma: az egész magyar oktatási rendszer egy fabatkát sem ér. Előbb azt kellene totálisan átalakítani. Nem régen néztem például a Holland és Finnországban található oktatási rendszereket. Le a kalappal előttük. Egészen más az oktatás ott. Ott örömmel járnak be a gyerekek és abszolút részt vállalnak és bele is szólhatnak. Minden gyermeket a maguk tempójával oktatnak és főleg megnézik mi az amiben eleve jó arra gyúrnak rá és nem erőltetnek rá olyan tantárgyakat aminek semmi, se semmi értelme nem lenne az életben. A magyar oktatási rendszer maradi és túlságosan szigorú.
moiszikf
Én most is csak a "régi lemezemet" teszem föl. A szavazati jogot vizsgához kötném. Akár többszintű vizsgához.
karma1
@levarosbukta: Pedig erosen meginoghatnal, mivel egy csomo kommentelotarsunk a 70 folott van erosen, es hidd el, tudnanak ok mondani a mai 40-es 50-eseknek olyat, amitol hidat fognal!

Jo, tartsd meg a velemenyedet magadnak, - biztosan van olyan, aki mar 50 eves korara zokni, de en magam is ismerek boven olyanokat, akik 80 folott is sokkal ertekesebbek, mint nehany , kozepkoru...

Nem is tudod, hogy itt hany embert sikerult az otleteddel leirni...
Nem mindenki kezcsokos nenike, meg savas bacsika, barmennyire is szeretned igy beallitani az idos embereket.
karma1
@Equus: Csak paradera veszik fol leginkabb...:o))))
karma1
@Equus: Gyere,...:o)) Olyan NBI-es felkeszitesben lenne reszed, hogy csak na, alomfizetessel, es hat nem muszaj megmaradnod a Royal Army kebeleben...:o)))) Asszem, csak egy adott idoszakot kell leszolgalni a kepzes fejeben... Mindig toboroznak embereket, a navynel nagyon sok no is van, nem unatkoznal a koedukacio miatt...:o))))
Equus
@karma1: 23.48 nagyapám 70 felé járó vadász haverjának ültem ma a frissen vásárolt Land Rover Discoveryjében. Kurva büszke rá. Eddig egy Opel Fronterája volt, de ráunt. Dumálgattunk. Szellemileg abszolút friss, habár az automata váltó kicsit idegen még, de biztos benne, h megszokja. Toppon van hírekben és fizikailag is abszolút. Imádja a két kutyáját, azok meg őt. Soha nem láttam gondozatlanul. Így is lehet vki 70 éves. Ja... és betegség? Arról szó se essék.
Equus
@karma1: 00.13 volt egy lövészteszt. Nem volt egyszerű, de megfeleltem... csak így neten keresztül... komolyan játszdoztam a gondolattal... aztán győzött Rudyard Kipling macskája bennem...
karma1
@Equus: Tudod jol, hogy hasonlo a velemenyunk,...:o))) Amikor az unokabatyam elerte a 80. szulinapjat, el kellett mennie levizsgazni egy nagyon szigoru , szinten professzorokbol allo bizottsag ele, hogy tanithat-e meg a SOTE-n. Jelenleg 87 eves, a betegsegeket hirbol sem ismeri, termeszetesen a vizsgan csont nelkul atment, es most irja az x-dik konyvet a rakkutatasaval kapcsolatban... Ha a fenykepet nezed, akkor egy 50-es evei vegen jaro vidam fickot lathatsz...:o)))))
Bizony, boven vannak olyanok, mint Nagyapad haverja...:o))) Tartsa Ot meg sokaig a Joisten... (Az automatat meg ugyis megszokja 2 perc alatt...:o)))
karma1
@Equus: Monnyuk ez az egesz hir az origo altal jegyzett irasocska, de duro dora jeles abban is, hogy a noknek milyen modon kene teleszulni a vilagot...
Pedig, ha tudna, hogy a felelossegteljes gyerekvallalas nem az agyban , de meg csak nem is a kocsi hatso ulesen kezdodik, akkor nem propagalna magat a gyerekkeszitest,...
Minden hulye kepes (ertek ezalatt not, ferfit) 3 perc alatt is gyereket nemzeni, csak annak eppenseggel jovot is kell biztositani, es nem csak a megszuleteset egy korhazban...
Kis hulye tyuk... Persze, az origonak nyilatkozgasson csak, odavalo...
eszegfu
@levarosbukta: tegnap 18:12 Nekem sincs szándékomban megingatni a hitedben. Csak "érdekességként": az aktiv (vagyis a dolgozó) embereket 15-74 éves korukig számolja a KSH. Sőt igen gyakori orvosok, tanárok, kutatók esetében, hogy már elmultak 70 évesek. 2016-ban M.o. 9.830 ezer fős lakosságából 336.762 fő, azaz 3,43 % 70 éven felüli, melyhez hozzáteszem, hogy a családomban tapasztaltak alapján 75 éves kor felett már nem is mennek el szavazni.
levarosbukta
@karma1: Kihangsúlyoztam hogy tisztelet a kevés kivételnek.
karma1
@levarosbukta: Meg van bocsajtva...:o)))
kokopelli
Átolvastam az összes kommentet,és arra a megállapításra jutottam,hogy nem
tudtam egy konsensusos javaslatot elképzeni! Ismerek olyan intelligens embert,
akinek az az álláspontja,hogy nem lehet az én preventált pártom annyira hülye,
hogy ne vásszam meg,és fordítva! 6 vagy 8 általános,minimum intelligencia vagy
mindegy,ismerje legalább a pártokat vagy nyóc,elég a magyar állampolgársági do-
kumentum nyelvismerettel vagy nélkül is megy,külföldről is vagy nem stb,stb,stb!
Én nem szeretnék egy ilyentöörvényt kidolgozni.
Össze kellene jönnie a pártoknak és létrehozni a Babel 2.0 demokratikus tornyot ! :--))
papa.49
Amennyiben ez az ötlet a kettős állampolgársággal rendelkezőkre is érvényes lenne, már megmondom semmit nem érne!!!
Biztosan tudom hogy például Erdélyben ha megfizeted olyan papírt állítanak ki amilyet csak akarsz, gondolom Ukrajnában sincs másként !!!
Az itthoni idősek se mind elvakult fütyiszek, sőt egyre több embernek nyílik ki a szeme, az igazságra !!!
szaboria1
Ma megint kezdett elterjedni, hogy nem tudnak írni olvasni sokan. Érdekes dolgot láttam. Állandóan azt mondta egy cigány asszony, hogy nem tud írni olvasni. Azt élettársa is azt hangoztatta nem tud írni. Milyen meglepetés volt amikor a közjegyző azt mondta már pedig neki kellene egy aláírás, hogy a hagyatékot megkaphassa. Rögtön alátudott írni mint kiderült 6 osztályt kijárt. Olvasni is tudott. Mikor megkérdeztem miért hazudták ezt, a válasz is meg jött így több támogatást kaphattak.
Mint kiderült a cigány vezetők találták ki, hogy ezt mondják.
Bennem így már fel is merült miként tűnhettek el a cigányság pénzei úgy hogy a kisebbség nem is tudott róla. A 3 x-el meg is oldották.
dr. prédikátor
@levarosbukta: tegnap 16.40!!! Egy kicsit túóllőttél a célon nem gondolod??? és most finoman fogalmazok!!!Úgy látom te is az agybajosok táborába tartozol!!! mégis hogy gondolod hogy a 70 év felettiek zoknik???Csak hogy tudd ÉN is elmúltam 70.Sőt!!!73 is. De NEM ÉRZEM MAGAM ZOKNINAKDe úgy látom a te agyad már igen csdak arra hajaz!!!Hát ne nagyon sértegesd az időseket!!! Sőt a hetvenen túliakat se!!!
levarosbukta
@dr. prédikátor: Állítsd le magad jó! Én nem sértegettem itt személy szerint senkit és szeretném ha tudomásul vennéd hogy nekem ez a véleményem. Abból hogy itt személyeskedsz és nem olvasod el rendesen amit írtam szintén csak megerősít abban a nézetemben hogy a 70 éven felüliek igen is agyilag zoknik!
dr. prédikátor
@levarosbukta: Szarok a véleményedre!!!te is épp olyan hülye vagy mint a fityfaszosok!!!remélem ha vannak , a szüleidről is ez a véleményed!!!
levarosbukta
@dr. prédikátor: Itt a példa! Most mások előtt is nyilvánvalóvá vált hogy nem tudsz mást csak gyűlölködést szítani. Rondán beszélni, önérzeteskedni azt tudsz de egy rohadt hozzászólást rendesen elolvasni és értelmezni az már nem megy! Ülj az Isaura tv elé, az való neked. A propellert meg hagyd meg az értelmes olvasni tudó embereknek.
dr. prédikátor
@levarosbukta: Te meg az értelem??? ne röhögtess már!!!Beképzelt fasz vagy!!!Akárki is vagy!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.