Most hozták nyilvánosságra azt a levelet, amit a busztársaság vezetője néhány héttel a veronai tragédia után írt a gyerekek szüleinek.

A 24.hu által közzétett, döbbenetesen érzéketlen stílusban íródott üzenetben Czakó Tibor, a Pizolit Kft. ügyvezetője azt állítja, a sofőr elaludt, és ezért történt a tragédia (ezt egyelőre nem sikerült bizonyítani). Majd azt fejtegeti, hogyan lehetett volna a tragédiát elkerülni.

A sofőr elaludt, a busz a korlatnak sodródott. Ezért helytáll a biztosító, én pedig országos kampányt indítok az elalvás okainak kiküszöbölésének érdekében. Meglepően egyszerű dolgok tudnak jót tenni, pl. kék fény a vezetőfülkében, alvásminőség mérő applikáció a mobiltelefonon

- fejtegeti Czakó a szülőknek, aki mint írja, azért is harcolni fog, hogy a hídoszlopok megfelelő távolságban és védelemben legyenek.

A levél legmegrázóbb része azonban ez:

Már forgatjuk azt a tájékoztató filmet, amelyik induláskor felkészít pl. az üvegtörő kalapácsok helyére. Ha ezt látják, biztosan többen megmenekülnek.

Illetve az is érdekes, hogy fontosnak tartotta a szülőkkel közölni, a társaság is kártérítést követel:

...szeretném Önökkel összhangban az autópálya üzemeltetőit is bevonni a felelősök körébe. Részben azért, mert változatlanul építették vissza ezt a veszélyes szakaszt, részben pedig azért, mert kárunk megtérítését várjuk tőlük.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ez az egész ügy, nagyon sok sebből vérzik...:(((
Peller Anikó
Micsodaaa? Az autópályát perelnéé? Ez tényleg gusztustalan.
papa.49
A pacák megérdemelné, hogy jól picsán rúgják, szerintem a busz volt az oka annak hatalmas tűznek, az emberi hibán kívül, de mivel ,,kebelbarát,, a tulaj semmi érdemleges nem fog történni, a bizonyítékok meg megsemmisültek a tűzben !!!
Zeta
@papa.49: a baleset óta, talán nyert állami megbízást is.
Ennyire tisztességtelenül lerázni a felelősséget, másra hárítani jellemhiányosan lehet.
Elfelejtette, hogy a sofört ki állította munkába, a baleset előtt? Meg kékfény, mobil?- tisztességesnek kellene lennie.
Mit várunk tőle, mikor az állam - KLIK- gyorsan kihátrál ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.